Ο Tom Ford επιδεικνύοντας το πλαστικό ρολόι του (Tom Ford).

  Πλαστικό; Σίγουρα δεν είναι το πρώτο υλικό που έρχεται στο μυαλό μας όταν μιλάμε για ρολόι. Μάλλον, δεν είμαστε ο Tom Ford. Ο διάσημος σχεδιαστής αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα ένα νέο ρολόι, το «002 Plastic Ocean» που είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από πλαστικό. Μόνο που δεν είναι ένα απλό πλαστικό.

  Τούτο μαύρο ματ απόκτημα είναι ορισμός της οικολογικής συνείδησης. Ο Ford χρησιμοποιεί το πλαστικό που ανιχνεύεται τους ωκεανούς και το μετατρέπει σε κάτι χρηστικό και στυλάτο, όπως είναι ένα αντρικό ρολόι. Για κάθε κομμάτι χρησιμοποιούνται 35 πλαστικά μπουκάλια που έχουν βρεθεί στα βάθη της θάλασσας, ενώ συνοδεύεται από -επίσης- ανακυκλώσιμη συσκευασία (από πλαστικό ή χαρτί).

  Για κάθε κομμάτι χρησιμοποιούνται 35 πλαστικά μπουκάλια που έχουν βρεθεί στα βάθη της θάλασσας (Τοm Ford).

  Να σημειωθεί πως σχεδόν 9 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών εισέρχονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο, με τους ειδικούς να λένε ότι μέχρι το 2050 το πλαστικό στους ωκεανούς θα είναι περισσότερο από τα ψάρια. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα τον διάσημο σχεδιαστή Tom Ford, ο οποίος αποφάσισε να αναλάβει δράση και να αποτρέψει με τον δικό του τρόπο την ρύπανση των ωκεανών.

  Παράλληλα με το λανσάρισμα του ρολογιού, ο Tom Ford ανακοίνωσε το Tom Ford Plastic Innovation Prize ένα βραβείο καινοτομίας ύφους 1 εκατ. δολαρίων, το οποίο έγινε σε συνεργασία με την 52HZ και θα απονεμηθεί σε αυτόν που θα μπορέσει να αντικαταστήσει το λεπτό πλαστικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι πολυσακούλες, οι οποίες συμβάλλουν ακόμα πιο πολύ στην ρύπανση του περιβάλλοντος. Ο νικητής θα λάβει το βραβείο το 2022 και έως το 2025 θα πρέπει να φέρει το προϊόν στην αγορά.

  «H ηθική πολυτέλεια είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια όλων», σημειώνει ο Τοm Ford.

  «Η αειφορία είναι ένα βασικό ζήτημα στη ζωή μας αυτή τη στιγμή», σημειώνει ο Tom Ford.

  Το ρολόι 002 Ocean Plastic έχει διάμετρο 40mm, με αντανακλαστικό κρύσταλλο ζαφείριου και ελβετική τεχνολογία. Η θήκη και το πλεκτό λουράκι από paracord είναι και τα δύο κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό ωκεανού, μόνο η πίσω θήκη, η στεφάνη και η αγκράφα (όπου απαιτείται επιπλέον στιβαρότητα) είναι κατασκευασμένα από ατσάλι.

  Σύμφωνα με τον Tom Ford: «Η αειφορία είναι ένα βασικό ζήτημα στη ζωή μας αυτή τη στιγμή. Με κάθε 1.000 ρολόγια Ocean Plastic που παράγουμε και πουλάμε, αφαιρούμε μόνιμα και αποτρέπουμε την είσοδο 222 κιλών πλαστικών απορριμμάτων στον ωκεανό. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε ότι εκτός από το γεγονός ότι φοράτε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, αναλαμβάνετε επίσης άμεση δράση για τη βελτίωση του πλανήτη».

  Για να συμπληρώσει: «Ο πελάτης του Tom Ford είναι συνηθισμένος σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και πολυτέλειας. Κατά τη γνώμη μου, η ηθική πολυτέλεια είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια όλων. Το να γνωρίζετε ότι δεν φοράτε μόνο ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, αλλά ως κάτοχος του προιόντος αυτόματα, αναλαμβάνετε άμεση δράση για τη βελτίωση του πλανήτη είναι απίστευτα ελκυστικό».

  Οσο για την τιμή του, ανέρχεται στα  995 δολάρια.

   

  Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Nautilus της Patek Philippe έχει χρόνια αναμονής για αγορά;

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top