Πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται σε ένα σχέδιο αναφοράς της εταιρείας από τη δεκαετία του ΄30 (Μοntblanc).

    Ορισμένα ρολόγια σου κλέβουν την καρδιά από την πρώτη ματιά. Φέρνουν στο νου κάτι από το παρελθόν διατηρώντας, όμως, την αίσθηση του καινούργιου και του μοντέρνου.

    Το 1858 Monopusher Chronograph Origins της Montblanc είναι μια τέτοια περίπτωση. Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με limited edition αποδεικνύει πως η σπανιότητα ταιριάζει στην εκλεκτικότητα. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίζεται σε ένα σχέδιο αναφοράς της εταιρείας από τη δεκαετία του ΄30. Εξού και η vintage θωριά του.

    Τα 46 χιλιοστά του πλάτους του τον κάνουν ταιριαστό για ένα στιβαρό αντρικό καρπό.

    Το εν λόγω «κόσμημα» είναι ένας χρονογράφος 46mm, κράμα μπρούτζου και τιτανίου, που διαθέτει έναν πολύ όμορφο χειροκίνητο μηχανισμό Monopusher της Minerva. Οι δημιουργοί το ονόμασαν «Origins», καθώς το αρχικό σχέδιο αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της σειράς 1858 της Montblanc. Μια αυθεντική κληρονομιά.

    O μηχνισμός φανερώνεται στο πίσω μέρος  (Μοntblanc).

    Διατίθεται με μαύρο καντράν και μια old school ή «new vintage» εμφάνιση. Τα 46 χιλιοστά του πλάτους του τον κάνουν ταιριαστό για ένα στιβαρό αντρικό καρπό. Η αρθρωτή κάσα από τιτάνιο και η μπρούτζινη επίστρωση συνδέονται άρρηκτα με το αρχικό μοντέλο που βασίστηκε σε ένα σχέδιο στρατιωτικής προέλευσης που φυλάσσεται στο μουσείο της Montblanc. Αν και πρέπει να σημειωθεί πως το αρχικό μοντέλο ήταν από ατσάλι.

    Η παραγωγή είναι περιορισμένη σε μόλις 100 «κομμάτια» και στο εσωτερικό του είναι χαραγμένο το εξής: «Επανέκδοση ενός στρατιωτικού χρονογράφου Minerva της δεκαετίας του 1930, εξοπλισμένου με μια χειροποίητη διαμέτρηση που ακολουθεί την ελβετική ωρολογιακή παράδοση». Επίσης, στο πίσω μέρος του ρολογιού είναι χαραγμένη η λέξη «αξιωματικός». Τίποτα πιο σαφές.

    Η παραγωγή είναι περιορισμένη σε μόλις 100 «κομμάτια» (Μοntblanc).

    Το βλέμμα πέφτει αμέσως στους φωτισμένους αραβικούς αριθμούς, στους χρυσούς δείκτες και στο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα που έχει ένα ζεστό καφέ χρώμα. Οπως επίσης και στο πιο όμορφο πάντρεμα του μαύρου καντράν με το χρυσό και το μπρούντζο.

    Αυτό το ρολόι είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Montblanc 1858.

    Οσο για τον μηχανισμό που επέλεξε η μανουφακτούρα, αυτός ακολουθεί τη λογική του μοντέλου του ’30. Κάτι που δείχνει έμπρακτα πως η Montblanc ακολουθεί την παράδοση της Minerva για τη δημιουργία χρονογράφων υψηλής πιστότητας.

    Αυτό το ρολόι, εντέλει, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Montblanc 1858, η οποία γιορτάζει την «επιστροφή στη φύση» και μας προτείνει να βγούμε εκτός πόλης, να ανοιχτούμε στη μεγάλη περιπέτεια της υπαίθρου. Αν μη τι άλλο, σε τέτοιου είδους εξορμήσεις πάντα χρειάζεται ένα αξιόπιστο, ανθεκτικό και σκληραγωγημένο στρατιωτικό ρολόι.

    Η τιμή κάθε κομματιού αυτής της συλλεκτικής σειράς έχει οριστεί στα 30.000 ευρώ.

     

    //ΙΝFO: Oλες τις συλλογές Montblanc μπορείτε να τις βρείτε στη μπουτίκ της Montblanc Athens (Κριεζώτου 7, Αθήνα. Τηλ. 2103253610).

     

    Διαβάστε ακόμα: Νέα μυθική σειρά «Heritage» από τη Montblanc.

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top