Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι λάτρης των τριχών στο πρόσωπο. Άλλοτε με τριών ημερών γένια κι άλλοτε με πυκνή γενειάδα ((Photo by Fred Duval/FilmMagic/Getty Images/Idealimage).

Κάποτε δεν έχαιραν υπόληψης, ήταν συνώνυμα αμέλειας και κακής υγιεινής. Συν τω χρόνω, εξελίχθηκαν, ωστόσο, σε σήμα κατατεθέν της αρρενωπότητας. Κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του 20ου αι., το κόντρα ξύρισμα ήταν ο κανόνας στη Δύση και ήταν δείγμα ευφυΐας και καθαριότητας. Αυτά άλλαξαν το 1980, όταν τα γένια των 3 ημερών έγιναν μόδα.

Αν πρέπει να πιστωθεί σε κάποιον η υιοθέτηση αυτού του στυλ στην Ευρώπη, είναι ο Τζορτζ Μάικλ. Έβγαζε προς τα έξω μια ανέμελη εικόνα και συνάμα επαναστατημένη. Το look παρέπεμπε επίσης στους αντι-ήρωες των ουέστερν, όπως ο Κλιντ Ίστγουντ ή ο Κερτ Ράσελ. Σήμερα, αγαπάμε Τζορτζ Κλούνι και Μπράντλεϊ Κούπερ. Άντε και Ντέιβιντ Μπέκαμ, για να σας κάνω το χατίρι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ‘90s ώς τις αρχές των ‘00s, το στυλάκι θεωρούνταν ακατάλληλο για πλήθος επαγγελματικών χώρων. Όμως, ρόδα είναι και γυρίζει. Ώσπου το look έγινε του συρμού και περιζήτητο. Χώρια ότι ταιριάζει με κάθε κούρεμα.

Το 2008, οι ψυχολόγοι του πανεπιστημίου της Northumbria στο Νιούκαστλ μελέτησαν τις επιπτώσεις της τριχοφυΐας του προσώπου στην αντίληψη των γυναικών για τη σεξουαλική έλξη, τη βαρβατίλα, την ωριμότητα και την κυριαρχία. Σε δείγμα 60 γυναικών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες με κοντό μούσι είναι οι πιο γοητευτικοί και κατάλληλοι για σχέση. Το δοκιμάζω κι εγώ απ’ τα 17 μου, αλλά δεν φαίνεται να πέτυχε.

Με μια ειδική ξυριστική για μούσι και μια λεπτή τσατσάρα ξεκινάτε το ταγιάρισμα, για ένα αποτέλεσμα πιο classy.

Το μούσι των 3 ημερών βγάζει μια εικόνα ελεγχόμενα αλήτικη, αλλά κρύβει κι ένα πρόσωπο υπερβολικά εφηβικό. Επιπλέον, δομεί τη γνάθο και μπορεί να σμιλέψει ένα γωνιώδες πρόσωπο γύρω από βερικοκένια μαγουλάκια. Κι όχι μόνο: γλιτώνει από τους ερεθισμούς του καθημερινού ξυρίσματος κι αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για όσους διαθέτουν τριχοφυΐα που παραπέμπει σε διαδήλωση του Μ.Λ. ΚΚΕ και του ΚΚΕ Μ.Λ. μαζί.

Εντάξει με τις παρλαπίπες, τώρα επί του πρακτέου: Πριν απ’ όλα, είναι σημαντικό να πάρουμε πρέφα ότι το γένι 3 ημερών δεν φύεται ντε και καλά μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα. Εξαρτάται από την όρεξη της φάτσας μας. Μπορεί να γουστάρει και 10ήμερο (Καμιά σχέση με Βοκάκιο).

Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το γένι μπορεί να μεγαλώνει με τρόπο ακανόνιστο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τις μέρες που θα μείνετε κλεισμένος σπίτι. Αυτό δεν σημαίνει σβησμένα φώτα και κατεβασμένα παντζούρια. Μπορείτε απλώς να προφασιστείτε πένθος για το θάνατο της καμέλιας σας.

Μόλις η γλάστρα αρχίζει και ζωντανεύει, είναι η στιγμή να επιδοθείτε στο landscape. Με μια ειδική ξυριστική για μούσι (προτιμήστε τις επαγγελματικές των κομμωτηρίων) και μια λεπτή τσατσάρα ξεκινάτε το ταγιάρισμα, για ένα αποτέλεσμα πιο classy. Περνώντας προοδευτικά από τις πιο ψηλές σκάλες στις χαμηλότερες, έως ότου αποφασίσετε σε ποια δείχνετε λιγότερο μαλάκας.

Η διαδικασία οφείλει να γίνει σε κατεύθυνση αντίθετη της τρίχας, για το μέγιστο αποτέλεσμα. Μην πάτε κάτω από τα 3 χιλιοστά, θα το ξεφτιλίσετε. Αυτό, όμως, είναι μια γενική προσέγγιση. Γιατί πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι το μουσάκι παίζει διαφορετικά στο ύψος του σαγονιού, του λαιμού και των παρειών.

Φροντίστε το θαμνάκι σας να μην παρεκτρέπεται, και να περιορίζεται στις υπώρειες του μήλου του Αδάμ.

Για το κάθε αγροτεμάχιο, απαιτούνται ξεχωριστές τεχνικές, ούτως ώστε το σύνολο να αποδειχθεί ενιαίο και ευχάριστο. Οπότε, τα μήλα του προσώπου ενδείκνυται να είναι γλειμμένα. Εκεί, χρησιμοποιούμε το ξυραφάκι μας. Ελέγχουμε τη γεωμετρία του συνόλου χαράζοντας μια ευθεία γραμμή ή μια καμπύλη, οριοθετώντας από το μέσον του αφτιού ώς την άκρη των χειλιών.

Φροντίστε το θαμνάκι σας να μην παρεκτρέπεται, και να περιορίζεται στις υπώρειες του μήλου του Αδάμ. Το μηχανηματάκι με τις σκάλες του (ενίοτε και 20) θα βοηθήσει στο να ζωγραφίσετε το ενδεδειγμένο ντεγκραντέ. Το αυτό ισχύει για την περιφέρεια των χειλιών και της φαβορίτας.

Μη σας φοβίζουν τα προλεγόμενα. Μετά από 2-3 απόπειρες, η διαδικασία αυτοματοποιείται. Μια σημαντική λεπτομέρεια, ωστόσο. Αφού το αγαπάτε, ταΐστε το. Ενυδατώστε το. Κάντε του γούτσου-γούτσου με τα ειδικά λάδια και τις κρέμες, ώστε να είναι απαλό, γερό, για φίλημα.

 

Διαβάστε ακόμα: Μαλακό και στιλπνό μούσι; Yπάρχει τρόπος.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top