Η επιστροφή του κοτλέ. (Φωτογραφία: GQ)

Άλλη μία Pitti ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα η 93η. Συνοψίζοντας τη «Sartorial Pitti» που παρακολουθώ εδώ και 13 έτη (27η συνεχόμενη Pitti για εμένα), τρία είναι τα σημεία άξια σχολιασμού:

1. Κοτλέ is back… Κοστούμια και σακάκια σε κοτλέ ύφασμα.

2. Παλτό και καμπαρντινάκια με μανικοκόληση ρεγκλάν.

Το στυλ του παλτό και της καμπαρντίνας. (Φωτογραφία από τον λογαριασμό του brand Angel Bespoke στο Instagram)

3. Τέλος το υπερβολικό red carpet – photoshooting στον εκθεσιακό χώρο (influencers and bloggers ωριμάζουν, ο Lino Leluzzi δεν είναι πλέον καθημερινά στην είσοδο). Νέα τάση τα events! Το red carpet μεταφέρεται στα events εκτός Pitti όπου μπορείς να γνωρίσεις, ακόμη και να χορέψεις, με όλους τους star του κλάδου.

Το red carpet μεταφέρθηκε στα events εκτός Pitti. Εδώ η Αγγελική Οικονόμου της ομάδας του Bespoke Athens σε μερικές χορευτικές φιγούρες.

 

Το φωτογραφικό μου ημερολόγιο για τους φίλους του Andro

Ο Nino Cerruti με τον CEO της Pitti Uomo Raffaello Napoleone και τον Aleksandar Djordjevic της Degorsi. (Φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό του Aleksandar Djordjevic στο Instagram)

Events and Parties:

1. Η γνωστή πλέον εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Degorsi, αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της με ένα μοναδικό event στο Palazzo Capponi-Vettori σε συνεργασία με την εταιρεία Cerutti: επελεγμένοι ράφτες, οι καλύτεροι της νέας γενιάς, καλούνται να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους έως την επόμενη Pitti, όπου και θα βραβευτεί ο καλύτερος από αυτούς σε αντίστοιχη προς τιμήν του εκδήλωση. Το Bespoke Athens δηλώνει περήφανο καθώς ανάμεσά στους υποψήφιους είναι και ο ράφτης μας Gennaro Annunziata!

Οι πιο γνωστοί υποψήφιοι ράφτες νέας γενιάς: Angel Bespoke, Charles de Luca, Gennaro Annunziata και Max Andreacchio Caraceni. (Φωτογραφία από τον λογαριασμό του brand Angel Bespoke στο Instagram)

2. Η γνωστή εταιρεία Vitale Barberis Canonico, έκανε ένα μοναδικό night party με το περιοδικό The Rake στο La Loggia del Piazzale Michelangelo. To party ήταν το Night Highlight ολόκληρης της Pitti.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Francesco Vitale Barberis, με τους Eduard Sexton και Liverano. (Φωτογραφία: The Rake)

Αριστερά: Ο Βασίλης Μπουρτσάλας και η Αγγελική Οικονόμου του Bespoke Athens. Δεξιά: Ο Valentino Ricci με έναν από τους πολλούς στιλάτους φίλους του. . (Φωτογραφία: The Rake)

3. Το Καθιερωμένο Symposium που διοργανώνει κάθε Pitti o Simon Crompton του blog Permanent Style, φέτος είχε θέμα το Bespoke πουκάμισο. Είχαμε τη δυνατότητα να δούμε στο πάνελ γνωστούς ιστορικούς οίκους υποκαμίσων όπως: Budd (Λονδίνο), Anto (Beverly Hills), Ascot Chang (Χονγκ Κονγκ), Luca Avitabile (Νάπολη) και Maffeis (Ρώμη). Το πάνελ παρουσίασε ο CEO της γνώστης εταιρείας υφασμάτων Albini.

Αριστερά: Πανοραμική θέα του Symposium στο Palazzo Gondi. (Φωτογραφία: permanentstyle.com) Δεξιά: Το πάνελ.

 

Διάφορα Ωραία

Η Αγγελική Οικονόμου με τις γνωστές sartorial Pitti female persones Rakelle Maurici και Giulietta Falvo στο Shirt Symposium του Permanent Style.

O ιδρυτής του Pitti Street Photography Scott Schuman -ή διαφορετικά The Sartorialist όπως όλοι των γνωρίζουν-, δίνει interview για το νέο web site της εταιρείας Sciamat και τη συνεργασία του με τους Valentino και Nicola Ricci.

African print, το νέο trend.

Pitti People και Dandy Moments στη Pitti.

Λίγοι ακόμα Pitti People και λίγες ακόμα Dandy Moments στη Pitti.

Μερικοί ακόμα Pitti People και μερικές ακόμα Dandy Moments στη Pitti.

 

Instagram Moments

Ο Lino Lelucci με την νέα γενιά Pitti. (Από τον λογαριασμό του Lino Lelucci στο Instagram)

Sciamat Team με το Bespoke Athens και τον Instagram Style Icon Sartoriaomerta (Khaled Nasr).

Η Αγγελική Οικονόμου με τον θρύλο ράφτη των Beatles και Rolling Stones στη δεκαετία του ’60 Edward Sexton, στο Party του The Rake.

The End. Τα λέμε και πάλι τον Ιούνιο.

 

Διαβάστε ακόμα: Tο παλτό τύπου Balmacaan, θεμέλιο της κλασικής γκαρνταρόμπας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top