Μέσα στο Art Deco καφέ μπουκάλι το σανδαλόξυλο πρωταγωνιστεί και χαρίζει έναν βαθύ, αινιγματικό χαρακτήρα.

Ήλιος, φρεσκάδα, καθαριότητα, σοφιστικέ απλότητα. Η Acqua di Parma φυλακίζει στα μπουκάλια της την αύρα του μεσογειακού ήλιου αξιοποιώντας, εδώ και έναν αιώνα, τις παραδοσιακές μεθόδους αρωματοποιίας. Εσπεριδοειδή και φως, σαν μια βόλτα με ποδήλατο σ’ ένα λεμονόδασος της Τοσκάνης. Ή σ΄ένα κτήμα με κίτρα ή με νεραντζιές.

Με συγκινεί η κλασική colonia της Acqua di Parma στην κίτρινη “καπελιέρα”: Για την μαεστρία της δημιουργίας, για την ιστορία που έχει κτίσει, για τις όμορφες αναμνήσεις που μου φέρνει στο νου. Αναπάντεχα, καθώς τσεκάρεις τα amenities του ξενοδοχείου, όπως το Santa Marina στη Μύκονο ή το La Cigale στη Doha ή τη Grande Bretagne. Ή όταν μυρίσεις ξαφνικά το άρωμα σ΄ έναν περαστικό: είναι καθησυχαστική η ασφάλεια που σου δημιουργεί η οικειότητα αυτού του αρώματος.

Διατηρεί ένα ατόφιο στυλ Acqua di Parma που θα μυρίζεις και την επόμενη δεκαετία σα να υπήρχε πάντοτε.

Η Μεσόγειος συναντά την Ανατολή μακριά, ως την Ινδία, στην ολοκαίνουρια Colonia Sandalo της συλλογής Ingredient της Acqua di Parma. Kαι κλείνει μέσα στο Art Deco καφέ μπουκάλι, την πεμπτουσία αυτού που προδίδει το όνομα: του σανδαλόξυλου. Μια eau de cologne concentrée που κινείται απολύτως στο πλαίσιο της signature αρωματικής παλέτας του Ιταλικού Οίκου και στην οποίο το σανδαλόξυλο προσθέτει έναν βαθύ, μυστηριακό χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα ακέραιο, στρογγυλό άρωμα που θέλει χρόνο για να απελευθερώσει όλα του τα χαρακτηριστικά. Διαδοχικά “σκάει” το πικάντικο κάρδαμο, η διαπεραστική λεβάντα, οι σπόροι tonka και ούτω καθ’εξής, με κανένα από τα συστατικά να υπερέχει, με τίποτα να ξεχωρίζει και να ανταγωνίζεται. Γι’ αυτό και διατηρεί το στυλ του, ένα ατόφιο στυλ Acqua di Parma που θα μυρίζεις και την επόμενη δεκαετία σα να υπήρχε πάντοτε.

Το νέο άρωμα θα αιωρείται φέτος στα private clubs του Λονδίνου και στους δρόμους του Knightsbirdge καθώς σχεδιάστηκε αρχικά για το Harrods.  Οι δισεκατομμυριούχοι από τη μέση ανατολή ως την Ινδία που δεν σταματούν να συρρέουν στη Βρετανική πρωτεύουσα θα το οσφρανθούν με οικειότητα. Και εμείς οι Έλληνες που στεκόμαστε στο σταυροδρόμι των αρωμάτων, βρίσκουμε την Colonia Sandalo εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Στα ίχνη του «Γατόπαρδου», μυρίζοντας Cedro di Taormina.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top