Στη Σικελία η γεύση κυριαρχεί: πατρίδα του παγωτού και της γρανίτας και λίκνο ψαροφαγίας και slow food κουζίνας, το νησί είναι πολλά περισσότερα από το φόντο μιας μαφιόζικης ταινίας. (Φωτογραφία: foundtheworld.com)

Προορισμός: Σικελία
Άρωμα: Mandorio di Sicilia

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν. Στις Συρακούσες, τον Σελινούντα, τον Ακράγαντα με το άρωμα της αμυγδαλιάς. Εκεί που ο μύθος συναντά την ιστορία και οι αρχαίοι Ελληνικοί ναοί και τα θέατρα δένουν αρμονικά με τα γοητευτικά τοπία της φύσης στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου από όπου πέρασαν Έλληνες, Άραβες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί. Και στη συνέχεια, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί. Εκρηκτικοί και ιδιαίτεροι, οι Σικελοί αποτυπώνονται γλαφυρά στα μυθιστορήματα του ακούραστου Αντρέα Καμιλέρι και του σαρκαστικού Λεονάρντο Σάσα (βλ. το γλυκόπικρο Πρωτόκολλο της Αιγύπτου). Η Σικελία, στο μέγεθος περίπου της Πελοποννήσου, έχει ποικιλία και σασπένς. Είτε μιλάμε για το νότιο τμήμα με την ελληνικότητά του είτε για το μυστηριακό Παλέρμο με τη μπαρόκ του φινέτσα και τα απίστευτα παλάτια του. Στη Σικελία, επίσης, η γεύση κυριαρχεί: πατρίδα του παγωτού και της γρανίτας και λίκνο ψαροφαγίας και slow food κουζίνας, το νησί είναι πολλά περισσότερα από το φόντο μιας μαφιόζικης ταινίας. Κι έτσι, το μπλε μπουκάλι του Mandorio di Sicilia αποκαλύπτει έναν κήπο γεμάτο ανθισμένες αμυγδαλιές, σε ένα φανταστικό ταξίδι, σε μια διαδρομή ανάμεσα σε εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι, εξωτικά φυτά σαν το υλάνγκ- υλάνγκ και ξυλώδεις αναφορές, όπως ο κέδρος.

Καλύτερη εποχή: από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο.

 

Στην επόμενη σελίδα: Σαρδηνία, το 2ο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top