Η Death Machines of London χρειάστηκε 112 ημέρες για να κατασκευάσει αυτό το δίτροχο. (Φωτογραφίες: DMoL)

Αν κάποιος σε ρωτήσει κάποια στιγμή «ξέρεις ποιος ήταν ο Giovanni Ravelli;» ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό; Υποθέτω ότι πρόκειται για κανέναν ποδοσφαιριστή που έγραψε ιστορία στα γήπεδα της Ιταλίας της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Όχι για κάποιο λόγο, αλλά το «Giovanni Ravelli» μου κάνει πολύ για μπαλαδόρος.

Ωστόσο οι οπαδοί των δύο τροχών ξέρουν την αλήθεια για αυτόν. Πρόκειται για έναν λάτρη της αδρεναλίνης, επιδέξιο οδηγό μηχανών, παρασημοφορημένου αεροπόρου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και εμπνευστή της μάρκας Moto Guzzi, ο οποίος παρά τα μόλις 32 χρόνια που έζησε πρόλαβε να κερδίσει το παρατσούκλι «Ιταλός διάβολος».

Γεννημένος στη Μπρέσια το 1887, ο Ravelli έδειξε από νωρίς την αγάπη του στην ταχύτητα. Από το 1910 και μετά αρχίζει να συμμετέχει σε αγώνες μοτοσυκλέτας και κερδίζει πολλούς αγώνες, ενώ παράλληλα δείχνει την αγάπη του και για τα αεροπλάνα. Με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θα καταταχτεί στην αεροπορία και εκεί θα γνωρίσει τους Carlo Guzzi και Giorgio Parodi. Μαζί ονειρεύονται να δημιουργήσουν τη δικιά τους εταιρία και να κατασκευάσουν την τέλεια μηχανή μετά το τέλος του πολέμου.

Τα πάντα πάνω σε αυτή τη μηχανή είναι χειροποίητα.

Ο Ravelli, όμως, δεν θα δει ποτέ αυτή τη μηχανή. Θα χάσει τη ζωή του το 1919 σε μια δοκιμαστική πτήση, αλλά οι φίλοι του θα συνεχίσουν το όνειρό του: όταν «γεννιέται» η Moto Guzzi δύο χρόνια αργότερα ο Ravelli θεωρείται εμπνευστής της εταιρίας, ενώ το σήμα της μάρκας είναι ο αετός της αεροπορίας προς τιμή του.

Και σήμερα, 131 χρόνια μετά τη γέννησή του -και 99 μετά τον θάνατό του- ο «Ιταλός διάβολος» συνεχίζει να εξιτάρει το μυαλό των φανατικών οπαδών των δύο τροχών. Για αυτό η Death Machines of London αποφάσισε να κατασκευάσει μια μηχανή, που να είναι αφιερωμένη στη ζωή του.

Το design της έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Airforce, όπως την ονόμασαν, μπορεί βασίζεται στον σκελετό της Moto Guzzi LE Mans MK II από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αλλά τα πάντα πάνω της είναι χειροποίητα – από το κάθισμα μέχρι τις ρόδες. Το design της έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος του Α’ ΠΠ, ενώ -όπως λέει η ομάδα της Death Machines of London- κάθε φορά που προβληματίζοντας πώς θα συνεχίσουν, έκαναν μόνο μια ερώτηση στους εαυτούς τους: «Ο Giovanni πώς θα το έκανε;».

Για να δείτε περισσότερες για την Airforce μπείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 πιο design δίτροχα του 2017

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top