Στα ’60ς και ο Μικ Τζάγκερ προτιμούσε τα κλασικά rugby shirts. (Photo: www.mankowitz.com).

Σύμφωνα με τον ιστορικό σύμβουλο της Βρετανικής της Βρετανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι και συγγραφέα του ανυπέρβλητου «The Oval World: A Global History of Rugby», τα κλασσικά rugby shirts είναι: «ένας δείκτης που καθορίζει την παρουσία μας στον κόσμο, ένας θεσμός νεανικής κομψότητας».

Το ράγκμπι είναι ένα αντιφατικό σπορ: Από τη μία preppy =(καθωσπρέπει), βαθιά «πανεπιστημιακό» και Οξφορδιανό και από την άλλη βίαιο, λασπωμένο και ανθρωποφαγικό. Τα Rugby shirts ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο, μυρίζουν αριστοκρατία και ιδρώτα, τσάι 5 oclock και αίματα στα γόνατα. Απηχούν με όλο τους το σχεδιαστικό είναι, αυτό το διπλό χαρακτήρα: Είναι φτιαγμένα ώστε να αντέχουν το δυνατό τράβηγμα αλλά και τόσο εκλεπτυσμένα σαν να είναι ο κοντινότερος συγγενής του (έφιππου) πόλο. Όπως τα ελβετικά μαχαίρια, έτσι κι αυτά, είναι ένα αντρικό πολυεργαλείο, χρηστικό και ευπροσάρμοστο με τις χίλιες δυο λειτουργίες του – πάνω από ένα τζιν παντελόνι, ένα κλασικό chino ή ακόμη και ένα σορτς, αφού είσαι στην Ελλάδα και τι αν βρέχει σήμερα, αύριο ο ήλιος θα στα ανατρέψει όλα.

H συλλογή της US Polo Assn παίρνει το κλασικό Βρετανικό ρούχο και το εξαμερικανίζει, με ποπ στάμπες και επιγραφές και με γραμμή πιο στενή, κοντά στο στυλ του πόλο.

Κομμάτια από τη νέα συλλογή για το Φθινόπωρο –Χειμώνα του 2018-19 της U.S. Polo Assn.

Στα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού rugby shirt θα συναντήσουμε τις φαρδιές οριζόντιες ρίγες, με τα χρώματα σε εναλλάξ παράθεση και με γιακά σκληρό που το διαφοροποιεί από το polo shirt. Παρότι πολλά rugby shirts έχουν ρίγες και εκτός γηπέδου, τα μονόχρωμα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά και που επιλέγονται τελικά για ντυσίματα λιγότερο κραυγαλέα. Συνδυάστε τα με φαρδιά τζιν, με chinos με γυρισμένα μπατζάκια, με τουίντ σακάκια, με ορειβατικά μποτάκια, ακόμα και με γαλάζιο oxford πουκάμισο με πλεκτή γραβάτα από μέσα.

H συλλογή της US Polo Assn παίρνει το κλασικό Βρετανικό ρούχο και το εξαμερικανίζει, με ποπ στάμπες και επιγραφές. Επίσης η γραμμή είναι λίγο πιο στενή, κοντά στο στυλ του πόλο, σε αντίθεση με την πιο baggy παραδοσιακή κοψιά που επιτρέπει στα μούσκουλα και στις πλάτες των βαρυκόκκαλων παικτών να χωρέσουν. Εδώ έχουμε τη χαρά της απενοχοποιημένης ποπ κουλτούρας. Η χρήση των χρωμάτων, απαλή σε περιπτώσεις και έντονη σε άλλες, οι στάμπες, οι αριθμοί, δημιουργούν κόσμους και αναφορές που παραπέμπουν σε εικόνες και σκηνές  που κάπου, κάποτε τα έχουμε δει και τα έχουμε ζηλέψει.

//Θα βρείτη τη συλλογή των rugby shirts της US Polo Assn στα πολυκαταστήματα Attica.

 

Διαβάστε ακόμα: Πως δημιουργήθηκαν τα πόλο μπλουζάκια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top