60ad24_b4d0f051b1cc4999a7a2f3ccf0537c1d-mv1

  Φαίνεται ότι το mPiano θα κάνει λαμπρή καριέρα, καθώς ήδη κέρδισε το διεθνές βραβείο design Red Dot Award το Μάρτιο

  Όταν ο Mario Aiwasian δούλευε για την 188 Μαϊων αυστριακή κατασκευάστρια πιάνων Bösendorfer -την παλαιότερη από τις υπάρχουσες και εκείνη που εφηύρε το Imperial Grand με το εκτεταμένο πληκτρολόγιο των 97 πλήκτρων- έπαιζε και για καλλιτέχνες σε τουρνέ.

  Τελικά, άφησε την Bösendorfer, για ιδρύσει την Alpha Piano, όταν του κατέβηκε η ιδέα να κατασκευάσει ένα ηλεκτρονικό πιάνο με ικανοποιητική απόδοση για τους μουσικούς κλασικής μουσικής, αλλά και εύκολο στη μεταφορά, την εγκατάσταση και το «κούρδισμά» του.

  Το «mPiano» είναι το τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας του: μια ψηφιακή κονσόλα που «πακετάρισε» το Porsche Design Studio στην Αυστρία.

  Το «m» στο mPiano σημαίνει «mechatronic». Ένας όρος που παραπέμπει περισσότερο σε κάποιο 6τάχυτο κιβώτιο της BMW. Σ’ αυτήν την περίπτωση, όμως, περιγράφει τους ηλεκτρονικούς ενεργοποιητές που βρίσκονται κάτω από τα 88 πλήκτρα και επιτρέπουν ρυθμίσεις μεγάλης ευαισθησίας στο πληκτρολόγιο.

  Ο Prince παράγγειλε ένα τέτοιο φέτος για την ευρωπαϊκή του τουρνέ σε μοβ χρώμα, αλλά πέθανε χωρίς να προλάβει να αγγίξει ούτε πλήκτρο.

  Οι αλλαγές στην αντίσταση των πλήκτρων σημαίνει πως μπορείς να κάνεις το mPiano να ακούγεται σαν Steinway, σαν εκκλησιαστικό όργανο Casavant Opus, σαν συνθεσάιζερ Yamaha ή ακόμα και σαν κάτι άλλο που δεν έχει ακόμα επινοηθεί.

  Επιπλέον, τα πλήκτρα είναι ευαίσθητα στην αφή και πολυφωνικά: γλιστρώντας το δάχτυλο μπρος-πίσω πάνω σ’ ένα πλήκτρο, αλλάζει για παράδειγμα το βιμπράτο ή η ένταση του ήχου.

  mpiano

  Προς ώρας, ουδείς έχει την παραμικρή ιδέα για το πόσο θα κοστίζει το φουτουριστικό αυτό επίτευγμα.

  Οπότε, η Alpha Piano σου προσφέρει ένα interface όπου μπορείς να κάνεις το προσωπικό σου σετάρισμα και να το τρέξεις χάρη σ’ ένα iPad στη θέση της παρτιτούρας μέσω Wi-Fi.

  Προς ώρας, ουδείς έχει την παραμικρή ιδέα για το πόσο θα κοστίζει το φουτουριστικό αυτό επίτευγμα, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξέρουν ότι την τελευταία φορά που η Porsche Design συνεργάστηκε με την Bösendorfer για ένα πιάνο με ουρά αυτό στοίχιζε $ 272.699.

  Η Alpha Piano, η οποία συνεργάζεται σταθερά με την Porsche Design για όλα της τα μουσικά όργανα, έβγαλε το πρώτο της πιάνο στην αγορά μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά το pedigree της είναι ήδη εξαιρετικά ευγενές.

  60ad24_c52ac0d45b64468494308d355844085a-mv1

  Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο site Alpha Piano

  Ο Chick Corea τη βοήθησε να αναπτύξει το κλειδοκύμβαλον, το οποίο υποτίθεται ότι σήμερα παίζεται από τον Lenny Kravitz και τον Roger Hodgson των Supertramp, όπως κι από τη χορωδία της Εθνικής Όπερας της Βιέννης.

  Ο Prince παράγγειλε ένα τέτοιο φέτος για την ευρωπαϊκή του τουρνέ σε μοβ χρώμα, αλλά πέθανε χωρίς να προλάβει να αγγίξει ούτε πλήκτρο.

  Φαίνεται ότι το mPiano θα κάνει λαμπρή καριέρα: ήδη κέρδισε το διεθνές βραβείο design “Red Dot Award” το Μάρτιο, ενώ κι η Lady Gaga έχει παραγγείλει ένα. Σιγά το ποσό, εξάλλου.

   

  Διαβάστε ακόμα: Toyota Setsuna Concept – ένα 100% ξύλινο αυτοκίνητο!

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top