Κάθε σχέδιο μαγιό διατίθεται και σε παιδικό νούμερο ώστε ο μπαμπάς να φτιάχνει στην άμμο παλάτια με τον κολληττό του “mini me”.

Τα τελευταία χρόνια κάνουν διαρκώς την εμφάνισή τους όμορφες και ταλαντούχες Ελληνίδες σχεδιάστριες γυναικείων μαγιό: Η Μαριάννα Γουλανδρή με τα Marianna G, η Μόνικα Μπόλα με τα Mon a Mer, η Ιλόη Χατζησπυρίδη και η Άννα Τζελέπη με το Maa Boo, η Μαριλένα Ανδρεάδη με τα Maan, η Εμμανουέλα Λύκου με τα Emmanuela, η Σόφη Δελούδη και η Στεφανία Φραγκίστα με τις αντίστοιχες ομώνυμες συλλογές τους κ.α.

Ωστόσο, στον τομέα των ανδρικών μαγιό δεν είχε παρατηρηθεί κινητικότητα. Μέχρι την ξαφνική εμφάνιση, τη φετινή άνοιξη που μόλις ξεκίνησε, της μάρκας anếr: Αnếr σημαίνει (και προφέρεται) ανήρ, και δεν είναι παρα η ονομαστική της λέξης άνδρας, στα αρχαία Ελληνικά: ‘Ο ἀνήρ, τοῦ ἀνδρός, τῷ ἀνδρί, τόν ἄνδρα, (ὦ) ἄνερ!

O ἀνήρ, ωραίος ως (αρχαίος) Έλλην, ρωμαλέος, έξυπνος, μαχητικός και με αθλητικό σώμα σμιλεμένο από την άσκηση και τις (πραγματικές ή μυθικές) περιπέτειες απέναντι σε εχθρούς, τέρατα και τη θάλασσα, γίνεται η διαχρονική έμπνευση για τη νέα Ελληνική μάρκα που θα χαρούμε να δούμε να κάνει εξαγωγές στα παραλιακά resorts όλου του κόσμου.

Αnếr (ἀνήρ) είναι είναι η ονομαστική της λέξης άνδρας, στα αρχαία Ελληνικά

Τα anếr χαρακτηρίζονται κυρίως από τα παιχνιδιάρικα μυθολογικά τους μοτίβα με αναφορές στον Κένταυρο, τον Μινώταυρο κ.α.

Προς το παρόν, στην παρθενική τους εμφάνιση, τα anếr χαρακτηρίζονται κυρίως από τα παιχνιδιάρικα μυθολογικά τους μοτίβα με αναφορές στον Κένταυρο, την Αργώ της Αργοναυτικής εκστρατείας, τον Μινώταυρο κ.α. Σκεφτείτε τους Monsters των Θεσσαλονικιών Beetroot, προσαρμοσμένους σε μικρά μοτίφ με ζωηρά, αλλά όχι κουραστικά φλούο χρώματα.

Φτιαγμένα με απαλή Ιταλική λίκρα που στεγνώνει γρήγορα και δεν “κοκκαλώνει” με τον ήλιο και το αλάτι, όλα τα μαγιό διατίθενται στα ίδια σχέδια και σε παιδικά νούμερα, ώστε πατέρας και γιος να μοιράζονται τις ίδιες περιπέτειες σε έναν συνδυασμό “mini me”, όπως έχει καθιερώσει και ο Γαλλικός οίκος Villebrequin.

Αnerswimwear.com

 

Διαβάστε ακόμα: Συνέντευξη με τη Μελίνα Πίσπα και την Έλλη Ρούντου, που υπογράφουν τις πιο ποθητές πετσέτες για την παραλία.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top