ipad-air-2-gold2

Τα 6,1 χιλιοστά πάχους είναι τα λιγότερο που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα σε tablet.

Η «μανία» της Apple για λεπτές συσκευές είναι χρόνια τώρα γνωστή, με την εταιρεία να μπορεί να πετυχαίνει σχεδόν πάντα το στόχο της. Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο παρουσίασε το iPad Air, όλη της έβγαλαν το καπέλο για το πώς κατάφερε να μειώσει το πάχος και το βάρος του iPad χωρίς να μειωθεί η αυτονομία. Και εκεί που δεν το περιμένεις, σού ‘ρχεται φέτος και «τρώει» ένα χιλιοστό ακόμα από το κατά τα άλλα εξαιρετικά λεπτό Air, με το Air 2 να φτάνει στα επίπεδα… χαρτοπετσέτας.

Ναι, το iPad Air 2 είναι το πιο λεπτό tablet που μπορείς να βρεις εκεί έξω. Είναι τόσο λεπτό που θα χρειαστείς χρόνο για να το συνηθίσεις στα χέρια σου, γιατί ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να σου γλιστρίσει. Είναι τόσο λεπτό που, βάζοντας ένα πάνω σε ένα άλλο, έχουν το πάχος του.. πρώτου iPad, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια! Για να πετύχει το φάγωμα ενός ακόμα χιλιοστού, η Apple χρησιμοποίησε μια γνωστή μέθοδο κατασκευής που εφαρμόζεται χρόνια στα κινητά.

Είναι τόσο λεπτό που δύο μαζί έχουν το πάχος ενός iPad πρώτης γενιάς, το οποίο κυκλοφόρησε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Ουσιαστικά, η οθόνη και το γυαλί που την καλύπτει πλέον δεν έχουν κανένα κενό ανάμεσά τους, γεγονός που βοηθάει το iPad ώστε η οθόνη να γυαλίζει ακόμα λιγότερο σε σχέση με τον προκάτοχό του. Δεν είναι όμως απλώς λεπτότερο, είναι και ασφαλέστερο. Για πρώτη φορά έρχεται σε iPad το φημισμένο σύστημα TouchID, το μαγικό στρογγυλό κουμπάκι που από τη μια προσφέρει έλεγχο στο iOS 8 και από την άλλη ασφαλίζει τα δεδομένα, διαβάζοντας το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Τόσο γρήγορα και με τόσο φυσικό τρόπο, που απλώς θα έχεις πάντα ενεργοποιημένη τη λειτουργία, είτε για να ξεκλειδώνεις το iPad είτε για να κάνεις τις αγορές σου από το AppStore.

Apple_iPad_Air_2_WiFi_Image_02

Κάμερα φερμένη από τα iPhones είναι αυτή που έχει το iPad. Δεν έχει φλας, αλλά την ημέρα κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της.

Αναβαθμισμένη είναι και η κάμερα, για σένα που δεν σε νοιάζει όταν σε κοιτάνε περίεργα οι γύρω σου καθώς κρατάς το iPad, για να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο. Φλάς δεν έχει, λογικό είναι. Όμως, τα 8Mpixel της κάμερας αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο από το iOS 8. Όμορφες φωτογραφίες, αστραπιαίο burst χωρίς όριο, γιατί απλώς σταματήσαμε να κρατάμε πατημένο το κουμπί μετά τις 250 φωτογραφίες σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ο A8X επεξεργαστής έχει τρεις πυρήνες, η μνήμη 2GB και το υποσύστημα γραφικών απλώς βγάζει φωτιές στα games.

Λειτουργία slow motion στα 240fps ή 120fps με τόσο απλή λειτουργία που ακόμα και η γιαγιά σου -ΝΑΙ, η ΓΙΑΓΙΑ σου- θα μπορεί να το χρησιμοποιεί. Το νέο σύστημα ήχου είναι σημαντικά καλύτερο από του προκατόχου του και πλέον θα μπορείς να βλέπεις ταινίες και βίντεο στου YouTube χωρίς να χρειάζεται να ψάξεις ένα ζευγάρι ακουστικά, για να ακούσεις καλύτερα.

Apple_iPad_Air_2_WiFi_Image_03

Για πρώτη φορά έρχεται σε iPad το φημισμένο σύστημα TouchID, το μαγικό στρογγυλό κουμπάκι που από τη μια προσφέρει έλεγχο στο iOS 8 και από την άλλη διαβάζει το δακτυλικό σου αποτύπωμα.

Δεν σταμάτησε στα παραπάνω η Apple. Άλλαξε και τα σωθικά του iPad, όλα εκείνα τα μικρά και πολύ μικρά ηλεκτρονικά τσιπ που το κάνουν να λειτουργεί. Εκπλήσσοντας τους πάντες, δεν πήρε τον επεξεργαστή και το υποσύστημα γραφικών των iPhone 6 και 6 Plus, αλλά έβαλε κάτι καλύτερο και ισχυρότερο. Ο A8X επεξεργαστής δεν έχει δύο, αλλά τρεις πυρήνες. Η μνήμη δεν είναι 1GB, αλλά 2GB και το υποσύστημα γραφικών απλώς βγάζει φωτιές στα games.

Με αυτά και με αυτά, το Air 2 μπορεί να είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο από το περυσινό Air, αλλά ταυτόχρονα είναι σχεδόν 2 φορές ταχύτερο, χωρίς να χάνει σε αυτονομία. Με το Air 2, η Apple για ακόμα μια χρονιά αποδεικνύει πως τα iPad ήταν και εξακολουθούν να είναι οι κυρίαρχες συσκευές στο χώρο των tablets.

Δείτε εδώ το video review:

 

Διαβάστε ακόμα: iPhone 6: Το δοκιμάσαμε στο Φρίσκο κι έχουμε να λέμε!  

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top