Μπορεί να μην το ξέρουν πολλοί, αλλά ουκ ολίγες φορές η Apple έχει συνεργαστεί με τη Samsung στη δημιουργία των iPhone.

Τα έχουμε γράψει και γράψει ξανά και ξανά, σε βαθμό που ίσως να καταντάει κουραστικό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια: στον κόσμο των smartphones η Apple είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Είναι η εταιρία εκείνη που τα προϊόντα της όχι απλά αγοράζονται, αλλά δημιουργούν μόδες και εμμονές.

Αυτό είναι άλλωστε και η μεγάλη επιτυχία -και κληρονομιά- του Steve Jobs: να μετατρέπει καθημερινά gadgets σε αντικείμενα που ο καθένας θέλει να αποκτήσει. Όχι εξαιτίας της τεχνολογικής ανωτερότητάς τους, αλλά επειδή δίνουν στον κάτοχό του έναν άλλο αέρα. Για αυτό και ενώ το iPhone 7 κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη, όλος ο κόσμος ασχολείται πλέον με τις φήμες για το επόμενο μοντέλο.

Ακόμα μια επιτυχία -και κληρονομιά- του Jobs, που χάρη στην μυστικοπάθειά του κατάφερε να χαρίσει στις δημιουργίες του μια μαγική αύρα. Μόνο που τώρα η «εμμονή» με το smartphone της Apple φαίνεται να «πήδηξε» μια γενιά και ξαφνικά όλοι άρχισαν να ασχολούνται με το iPhone 9 – έστω κι αν στους επόμενους μήνες είναι η σειρά του 8 να βγει στην αγορά!

Το 2011 η Apple κατηγόρησε την Samsung για παραβίαση ευρεσιτεχνίας με τις δύο πλευρές να πηγαίνουν στα δικαστήρια – με την πρώτη να βγαίνει νικήτρια.

Σύμφωνα με γνωστά tech έντυπα οι φήμες σε σχέση με το iPhone 9 φαίνεται να είναι μια μεγάλη επιτυχία της Samsung. Σας μπερδέψαμε;

Λοιπόν είναι γνωστό ότι η Apple και η Samsung είναι οι δύο βασικές ανταγωνίστριες στον κόσμο των smartphones. Αυτό όμως που ξέρουν λιγότεροι είναι ότι οι εταιρίες όχι απλά έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, αλλά συνεργάζονται στις δημιουργίες τους. Για παράδειγμα, η εταιρία από τη Νότια Κορέα δημιούργησε τις RAM των iPhone 7, ενώ φέρεται να έχει κατασκευάσει και τις OLED οθόνες του iPhone 8.

Ωστόσο, οι τελευταίες φήμες, θέλουν τη Samsung να κατασκευάζει τα τσιπ του μελλοντικού iPhone 9, δείχνοντας έτσι ότι η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρίες που ξεκίνησε το 2011 ανήκει στο παρελθόν για τα καλά. Για την ιστορία, η Apple πριν από 6 χρόνια κατηγόρησε την Samsung για παραβίαση ευρεσιτεχνίας – και κέρδισε τη δίκη.

 

Διαβάστε ακόμα: Πέντε gadgets για να πάρεις μαζί σου στις διακοπές

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top