Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει αφεθεί στα χέρια του Θωμά, του master barbiere του Don Barber.

Οι νεραντζιές του Κολωνακίου, το άρωμά τους που σημαίνει την αναπόδραστη επέλαση της άνοιξης. Εστω κι αν βρέχει κι αν, ευτυχώς, έχει δροσιά. Είναι πολύ νωρίς για ρούχα καλοκαιρινά. Από τη γύρη της Φιλοθέης και τη γαλατίλα που μυρίζει πλέον στο σπίτι, βρέθηκα στην καρδιά των αιθέριων ελαίων από εσπεριδοειδή και την πεμπτουσία της ιταλικής ανδρικής περιποίησης: το ξύρισμα.

«Τον μπαρμπέρη με τον πελάτη τούς χωρίζει ο θάνατος», θα μου πει ο Θωμάς, ο master barbiere του αγαπημένου μου Don Barber, όπου προσκεκλημένος της Acqua di Parma, κάθομαι στην αναπαυτική του πολυθρόνα για να με ξυρίσει. Αλλο εννοούσε, άλλο κατάλαβα, αλλά  με τη φαλτσέτα στο χέρι τι να φανταστώ;

Η νέα σειρά BARBIERE της Acqua di Parma.

Οταν για πρώτη φορά αφήνεσαι να σε ξυρίσουν επειδή είσαι φοβικός και δεν θες κανέναν να παίζει με το λαρύγγι σου, τα παίζεις όλα για όλα. Εκείνος ορθώς εννοούσε για τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται μεταξύ εκείνου που κάθεται στην καρέκλα κι εκείνου που με τα χέρια του θα τον απαλλάξει από τις τρίχες και με την ενέργεια θα τον απαλλάξει από το άγχος, τα νεύρα της ημέρας. Οπως ο Φίγκαρο και ο κόμης Αμλαβίβα ή ο Ντε Νίρο στους «Αδιάφθορους» – έστω κι αν τον κόβει λίγο.

Λίγο αστεία, λίγο σοβαρά, εξηγώ στον Θωμά το θέμα μου την ώρα που με μια ζεστή, υγρή πετσέτα, εμποτισμένη με Acqua di Parma Colonia Sandalo σκεπάζει το πρόσωπό μου. «Καταλαβαίνω», μου λέει, δύσκολα εμπιστεύεσαι αλλά θα το πάμε βήμα βήμα. Η ζεστή, υγρή πετσέτα μαλακώνει τα γένια και μαλακώνει το άγχος.

Τα προϊόντα της Aqua di Parma εγγυώνται μια εμπειρία ξυρίσματος.

Η πετσέτα φεύγει, ο τρομερά πλούσιος αφρός από την κρέμα ξυρίσματος που απλώνεται στο πρόσωπό μου με πινέλο με στέλνει πίσω στα παιδικά μου χρόνια όταν παρακολουθούσα τον πατέρα μου να ξυρίζεται, να απλώνει με μαεστρία τον αφρό στο πρόσωπό του και να ξεκινά το ξύρισμα πάντα από τις φαβορίτες. Δεν θυμάμαι πώς ξεκίνησε ο Θωμάς, όμως ο ήχος της φαλτσέτας του στο δέρμα μου με καθησύχασε ότι όλα πάνε τέλεια.

Καθαρίζοντας το πρόσωπό μου από τα υπολείμματα του αφρού, απολαμβάνω τη θέα του καθαρού δέρματος.

Γεωμετρία και αρχιτεκτονική το ξύρισμα, κάθε κίνηση είναι μελετημένη, σωστή κλίση, σωστή γωνία, τώρα μην μου κουνηθείς, τώρα είναι οκ, σταματάς να μιλάς διότι η τελετουργία τούτη θέλει ησυχία. Οταν φτάνει στον λαιμό, αντιστέκομαι για πολύ λίγο αλλά ο Θωμάς είχε ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Καθαρίζοντας το πρόσωπό μου από τα υπολείμματα του αφρού, απολαμβάνω τη θέα του καθαρού δέρματος. Αμέσως περνά το δέρμα με το refreshing aftershave emulsion που παίρνει την αψάδα του ξυρίσματος και ενυδατώνει ενώ στα μάτια απλικάρει Crema Viso Idratante με υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα από αφρικάνικη σημύδα.

Η μυσταγωγία «Timeless Gentleman Shaving» έχει ολοκληρωθεί. Δίπλα μου, συνάδελφοι και φίλοι, δέχονται την περιποίηση «Timeless Gentleman Beard Trim» με προϊόντα που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη φροντίδα για το μούσι. Γι αυτήν είχα προετοιμαστεί μέχρι που αποφάσισα να αφήσω αναστολές και φόβους. Το απόλαυσα πραγματικά.

 

//Οι δύο μοναδικές τελετουργίες grooming με τη νέα σειρά BARBIERE της Acqua di Parma θα βρίσκονται αποκλειστικά στο Don Barber & Groom.

 

Διαβάστε ακόμα: Nix, Nivis, Nives – μνήμες της καθαρής μας νιότης.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top