Σον Κόνερι και Μπρους Γουίλις. Επαψαν να είναι γοητευτικοί επειδή έχασαν τα μαλλιά τους;

Ξυπνάς ένα πρωί και ο «πληθυσμός» στο κεφάλι σου έχει αποφασίσει να μεταναστεύσει. Το χειρότερο; Η επανάστασή του είναι τελεσίδικη. Δεν θα σε ρωτήσει, δεν θα σου δώσει το δικαίωμα να του αλλάξεις τη γνώμη. Αποχαιρέτα τις τρίχες που χάνονται.

Κοιτάζεις παλιές φωτογραφίες σου όταν ήσουν με αφάνα μαλλί, με κοτσίδα, με ανέμελη χαίτη, με… μαλλιά, τέλος πάντων. Πάντα πίστευες πως θα την βγάλεις καθαρή. Μπορεί ο πατέρας σου να έπαθε το ίδιο, αλλά τι διάβολο, εσύ είσαι εξελιγμένη εκδοχή του. Δεν λένε πως η επόμενη γενιά είναι πάντα καλύτερη της προηγούμενης;

Δυστυχώς, τα όνειρά σου αποδεικνύονται απατηλά. Οι ελπίδες σου γίνονται φρούδες. Τίποτα δεν πρόκειται να αντισταθεί στο γοργό φευγιό των τριχών σου. Οπως είναι γνωστό: το μοναδικό που μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά είναι το πάτωμα. Ω, θεοί!

Οικτίρεις τους άντρες που ντρέπονται για τα άσπρα τους μαλλιά, θεωρούν πως δείχνουν γέροι. Τους λες με πικρία: «Θέλεις να αλλάξουμε; Να σου δώσω το γυμνό μου κρανίο, να μου δώσεις τα άσπρα σου μαλλιά» Τότε, το βλέπεις καθαρά, το ξανασκέφτονται. Τα πάντα είναι θέμα σύγκρισης. Με γκρίζα μαλλιά ή χωρίς μαλλιά; Η ζυγαριά πάντα θα γέρνει προς τη μια πλευρά. Ή μήπως θέλετε να έχετε μαλλιά και να σου είναι σαν του Τραμπ;

Αν όλοι οι άντρες της οικογένειας είπαν «αντίο» στα μαλλιά τους εσύ γιατί να την γλιτώσεις;

Οπότε, το σημαντικό ποιο είναι; Να αποτρελαθείς ή να εκλογικεύσεις; Να δεχθείς το πεπρωμένο σου αβασάνιστα ή να το δεχθείς με στιλ; Σοφόν το σαφές: πριν βαρέσεις το γυμνό σου κεφάλι στον τοίχο, καλό είναι να αρχίσεις να ζεις μ΄αυτό που έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα.

Πρώτα έρχεται η εκλογίκευση: αν όλοι οι άντρες της οικογένειας είπαν «αντίο» στα μαλλιά τους εσύ γιατί να την γλιτώσεις; Αν πάλι είσαι ο πρώτος του σογιού που έφτασε σ’ αυτό το σημείο, καλό είναι να ψάξεις τις αιτίες. Ήταν το στρες που σε έφαγε στη ζωή σου; Αν ναι, τότε η απώλεια των μαλλιών σου είναι ένα δικαιολογημένο fait accompli. Έγινε και τώρα δεν αλλάζει.

Αν έχεις διαπιστώσει πως τα μαλλιά σου πέφτουν, αλλά σε σημείο που να σου στέλνουν ανησυχητικό σημάδι (που σημαίνει τα αποτελέσματα της απώλειας είναι ορατά καθημερινά), κάποια ειδικά σαμπουάν και κοντίσιονερ μπορούν να βάλουν ένα μικρό φρένο και να ξεμπλοκάρουν τους φραγμένους θύλακες που μπορεί να απαγορεύουν την ανάπτυξη νέων τριχών.

Κάποιοι παίρνουν μόνοι τους ένα ξυράφι και γίνονται γλόμπος. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι άντρες το τέλειο κρανίο.

Φυσικά, δεν λείπουν τα οπτικά τρικ. Πολλοί άντρες που έχουν χάσει το μάλλινο «στέμμα» τους, αποφασίζουν να αφήσουν μούσι. Τρίχες να είναι και όπου να’ ναι. Καμιά φορά το μάτι πέφτει εκεί που θέλουμε κι όχι εκεί που δεν πρέπει. Αλλοι αποφασίσουν να φορέσουν καπέλο (από τα πλέον σικ έως τα απλά τζόκεϊ). Μερική λύση έως καθόλου λύση. Δύσκολα συναντάμε στις μέρες μας άντρες να φορούν καπέλο (δεν είμαστε στον 19ο αιώνα). Και άντε τον χειμώνα σε ζεσταίνει, το καλοκαίρι τι κάνεις;

Στο κομμωτήριο, επιπλέον, οι επισκέψεις αραιώνουν. Δεν πηγαίνεις όπως παλιά. Κάποιοι παίρνουν μόνοι τους ένα ξυράφι και γίνονται γλόμπος. Είναι, όντως, μια λύση, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε την εξής παράμετρο: δεν έχουν όλοι οι άντρες το τέλειο κρανίο. Επομένως, είσαι σε θέση να δεις τον εαυτό σου εντελώς γυμνό;

Δεν συζητάμε την περίπτωση της περούκας. Αυτή είναι μια κλασική περίπτωση αυτοχειρίας του εγώ.

Καταλήγουμε σε αδιέξοδο; Η ζωή δεν αγαπάει τα αδιέξοδα, να μην λέμε τα ίδια πράγματα συνέχεια. Το κλειδί σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η μαγική λέξη «αποδοχή». Δεχθείτε τον εαυτό σας όπως είναι: με χάρη και στυλ. Τίποτα δεν είναι προς θάνατο, εκτός του θανάτου. Μπορεί να ζήσει κανείς και χωρίς μαλλιά. Ναι, προφανώς είναι καλό να τα έχει, αλλά οι άνθρωποι δεν αποφασίζουν πάντα για τη μοίρα τους. Ούτε καν για τα μαλλιά τους.

Δέχεσαι το αναπόδραστο. Αν μπορείς να βάλεις μαλλιά με τις νέες τεχνικές; Ναι, αλλά να ξέρεις πως το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αυτό που φαντάζεσαι. Αρκετοί άντρες, έπειτα από προσθετική μαλλιών, μοιάζουν σαν να έχουν τοποθετήσει μια παχιά φλοκάτη στο κεφάλι τους. Κι άλλοι σαν να τους φύτρωσαν έρημα κλαδάκια – μια σκόρπια διαδήλωση που κόστισε και ακριβά.

Δεν συζητάμε την περίπτωση της περούκας. Αυτή είναι μια κλασική περίπτωση αυτοχειρίας του εγώ. Πας να υποδυθείς κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Οχι, η μόνη λογική λύση είναι η αποδοχή. Η ζωή συνεχίζεται. Αποχαιρετάς τις τρίχες, πετάς τη σκόνη από τα πέτα σου και συνεχίζεις.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς φροντίζουμε τα γένια 3 ημερών, dudes;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top