«Κι αν οι κατασκευαστές του USS Enterprise αποφάσιζαν να φτιάξουν μια μηχανή, πώς θα έμοιαζε αυτή;» αναρωτήθηκε ο ιδρυτής της Bandit9. Ιδού η απάντηση.

«Κι αν μια μηχανή δεν μοιάζει με μια κλασική μηχανή; Κι αν μια μηχανή θυμίζει περισσότερο έναν δορυφόρο παρά μηχανή; Κι αν οι κατασκευαστές του USS Enterprise αποφάσιζαν να φτιάξουν μια μηχανή, πώς θα έμοιαζε αυτή; Αυτά είναι τα ερωτήματα που τριγυρίζουν το μυαλό μου όταν αποφασίζω να ξεκινήσω ένα νέο project». Αυτά είχε πει -ανάμεσα σε πολλά άλλα- ο Daryl Villanueva σε συνέντευξή του το 2016, ο άνθρωπος που πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά του στη διαφήμιση και να αρχίσει να σχεδιάζει μηχανές.

Αλλά οι μηχανές της Bandit9 δεν μοιάζουν με αυτές που έχεις δει στους δρόμους ή στα περιοδικά τροχών. Οι μηχανές του είναι μοναδικές, πρωτότυπες, φουτουριστικές – περισσότερο θυμίζουν έργα τέχνης και λιγότερα δίτροχα. Για αυτό άλλωστε και οι δημιουργίες του μας έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Ποιος δεν θυμάται την EDEN, την Dark Side (εμπνευσμένη από τον κόσμο του Star Wars), ή την θηλύκια Eve;

Η Bandit9 κατασκεύασε μόλις 9 κομμάτια της L-Concept, τα οκτώ από αυτά έχουν πωληθεί, ενώ ένα έχει μείνει στα γκαράζ της με την τιμή της να αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Κι όπως λέει ο ίδιος ο Villanueva «είμαι το μεγαλύτερο geek που υπάρχει στον χώρο. Λατρεύω να βλέπω sci-fi ταινίες και να εμπνέομαι από αυτές». Έτσι, μετά την Dark Side και τον κόσμο του Star Wars, κάνει στροφή στις κινηματογραφικές του προτιμήσεις και μπαίνει στο σύμπαν του Star Trek.

Η L-Concept ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή του USS Enterprise (φαίνεται με την πρώτη ματιά), είναι κατασκευασμένη από ατσάλι στο οποίο έχει προστεθεί δερμάτινο κάθισμα, ενώ διαθέτει LED φώτα και ένα ηλεκτρονικό πίνακα ενδείξεων.

Τύφλα να έχει το USS Enterprise.

Στο κάτω μέρος της έχει τοποθετηθεί μια μηχανή 125c, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 110 χλμ./ώρα. Σίγουρα δεν είναι μια μηχανή για γρήγορες βόλτες αλλά για πολύ στυλάτες. Στα βασικά τώρα: η Bandit9 κατασκεύασε μόλις 9 «κομμάτια» της L-Concept, τα οκτώ από αυτά έχουν πωληθεί, ενώ μόλις ένα έχει μείνει στα γκαράζ της. Αν το ψήνεις -και προλαβαίνεις- απλά να ξέρεις ότι η τιμή της αγγίζει τα 10.000 ευρώ.

//Bandit9

 

Διαβάστε ακόμα: Τα πέντε πιο stylish scooters που αξίζει να οδηγήσεις

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top