Το Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια, όλα με πράσινο British Racing Green καντράν (photo Bentley Motors).

   

  Ο Willy Breitling, εγγονός του ιδρυτή της φημισμένης ελβετικής ωρολογοποιίας, Léon Breitling, αναγκάστηκε να αναλάβει την εταιρεία το 1932, μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, Gaston, όταν ήταν μόλις 19 ετών. Δυο χρόνια αργότερα, κατοχύρωσε τον χρονογράφο με τα δυο κουμπιά στις θέσεις 2 και 4 του καντράν.

  Ο νεαρός Willy δεν ήταν όμως μόνο καινοτόμος και τολμηρός· κατανοούσε απόλυτα και την επιθυμία των αγοραστών ρολογιών, όχι μόνο για ακρίβεια, αλλά και για κομψότητα. Με αυτά κατά νου, σχεδίασε, τη δεκαετία του ’40, τα αυθεντικά ρολόγια Premier, πρώτη αντίστοιχη προσέγγιση της Breitling.

  Το συλλεκτικό αυτό ρολόι θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια και θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

  Όπως το έβλεπε ο Willy, που ήταν επίσης και κάτοχος Bentley, «για έναν άνδρα το ρολόι του, είναι αδιαμφισβήτητη σφραγίδα του άψογου γούστου». Ανάλογα είναι και τα αισθήματα των κατόχων ρολογιών της Breitling σήμερα, παρόμοια μάλιστα με εκείνα τα οποία νιώθουν για το αυτοκίνητό τους οι κάτοχοι Bentley – όσοι τουλάχιστον γνωρίζουν τι έχουν αποκτήσει.

  Το μοναδικό ρολόι διαθέτει κάσα 42 χιλ., σε κόκκινο-χρυσό 18 καρατίων, ορθογώνια κουμπιά χρονογράφου, χρυσό-καφέ δερμάτινο λουράκι και διάφανη στο πίσω μέρος κάσα από κρύσταλλο ζαφειριού (photo Bentley Motors).

  Το 2002, η Bentley ανέθεσε στη Breitling να δημιουργήσει ένα ρολόι για την Continental GT και η συνεργασία Bentley και Breitling συνέχισε να αναπτύσσεται. Έτσι, η Bentley και η Breitling παρουσιάζουν σήμερα το Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition, ένα συλλεκτικό ρολόι που θα παραχθεί σε μόλις 25 κομμάτια και θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες.

  Αποκορύφωμα είναι ο ειδικός μηχανισμός tourbillon του χρονογράφου, ευδιάκριτος μέσα από το βαθυπράσινο καντράν.

  Πρόκειται για μια σύγχρονη έκφραση των Breitling Premier της δεκαετίας του ‘40. Διαθέτει κάσα 42 χιλ., σε κόκκινο-χρυσό 18 καρατίων, ορθογώνια κουμπιά χρονογράφου, χρυσό-καφέ δερμάτινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και διάφανη στο πίσω μέρος κάσα από κρύσταλλο ζαφειριού που αποκαλύπτει την κίνηση της χρυσής ταλαντούμενης μάζας 22 καρατίων.

  Breitling 3 To συλλεκτικό Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition αποτίει φόρο τιμής στους πρωτοπόρους W.O. Bentley και Willy Breitling (photo Bentley Motors).

  Αποκορύφωμα είναι ο ειδικός μηχανισμός tourbillon του χρονογράφου, ευδιάκριτος μέσα από το βαθυπράσινο καντράν, που θυμίζει το χρώμα British Racing Green το οποίο παραπέμπει σε προγενέστερα κομμάτια της συνεργασίας Bentley και Breitling.

  Παίρνοντας κίνηση από το Manufacture Caliber B21, ο πιστοποιημένος κατά COSC μηχανισμός tourbillon προσφέρει περίπου 55 ώρες εφεδρεία ισχύος, ενώ είναι ανθεκτικός στο νερό σε βάθος έως και 100 μ.

  Δημιουργημένος στο πνεύμα της απαράμιλλης πολυτέλειας και της κορυφαίας ποιότητας, ο περιορισμένης παραγωγής νέος χρονογράφος αποτίει φόρο τιμής και στον Willy Breitling, τα ρολόγια του οποίου άλλαξαν το πρόσωπο της χρονομέτρησης, και στον W.O. Bentley, ενός εκ των καινοτόμων πρωτοπόρων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

   

  Διαβάστε ακόμα: Νέο Carrera από την TAG Heuer και την Porsche.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top