Μια και μοναδική, ιδιαίτερη GT S δημιουργήθηκε ειδικά για τα 20ά γενέθλια της σύγχρονης Bentley Continental GT (photo Bentley Motors).

Με σκοπό να γιορτάσει τα 20 χρόνια τής Continental GT, η Bentley διοργανώνει ένα τετράμηνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μοναδικά μοντέλα, test-drives και εκδηλώσεις με εκκίνηση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης [πού αλλού;] και το ντεμπούτο μιας ιδιαίτερης Continental GT S.

Αυτό το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο παρουσιάζει πολλά ειδικά χαρακτηριστικά της Mulliner [inhouse οίκου εξατομίκευσης της Bentley Motors], όπως αναμνηστικά σήματα, ένθετα και μοτίβα σχεδίασης που σηματοδοτούν τα 20 χρόνια του μοντέλου που καθόρισε τη σύγχρονη εποχή της εταιρείας.

H επετειακή GT S είναι σε σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα Magnetic που συμπληρώνεται από μαύρο χρώμιο και μαύρες 10άκτινες ζάντες 22”.

H επετειακή αυτή GT S είναι σε σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα Magnetic που συμπληρώνεται από μαύρο χρώμιο και μαύρες 10άκτινες ζάντες 22”, συν πινελιές χρωματικής αντίθεσης από τις κόκκινες δαγκάνες φρένων. Το δε μαύρο-κόκκινο θέμα μεταφέρεται στο εσωτερικό, με φινίρισμα σε διχρωμία σε δέρματα Beluga και Hotspur με ξύλινη επένδυση Piano Black.

H επετειακή Continental GT S είναι σε σκούρο γκρι μεταλλικό χρώμα Magnetic που συμπληρώνεται από μαύρο χρώμιο και μαύρες 10άκτινες ζάντες 22”, συν πινελιές χρωματικής αντίθεσης στις κόκκινες δαγκάνες φρένων (photo Bentley Motors).

Το εξίσου ιδιαίτερο εσωτερικό διαθέτει τη μοναδική χρωματική παλέτα Mulliner, όψεις και λεπτομέρειες διπλού φινιρίσματος, καθώς και λεπτομέρειες στην κεντρική κονσόλα και στα ανοίγματα των θυρών.

Η ξύλινη επένδυση στην ανώτερη περιοχή είναι σε απόχρωση Granite Stone, δίνοντας ένα μοναδικό φινίρισμα στην αφή, ενώ πιο χαμηλά είναι σε Grand Black με επικάλυψη, χαραγμένη με λέιζερ, για τον εορτασμό των 20 χρόνων της Continental GT. Μια κόκκινη λωρίδα χωρίζει τα δύο φινιρίσματα και εκτείνεται οριζόντια, διασχίζοντας τα πάνω πτερύγια των αεραγωγών.

Στο λανσάρισμά της, το 2003, η Continental GT πρόσφερε έναν μοναδικό συνδυασμό σχεδίασης πολυτέλειας και επιδόσεων supercar.

Τα ανοίγματα των θυρών φέρουν δύο εξατομικευμένες επιγραφές: μια της Continental GT 1ης γενιάς και μια της 3ης γενιάς, που αντιπροσωπεύουν τα 20 χρόνια της GT. Το ίδιο σχέδιο βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, ενώ το LED καλωσορίσματος στις πόρτες έχει επίσης μοναδικό σχεδιασμό.

Η Continental GT κυκλοφόρησε το 2003 ως η πρώτη ολοκαίνουργια Bentley της σύγχρονης εποχής, με στάνταρ τετρακίνηση και τον κινητήρα W12, κάνοντας τη Bentley [σύμφωνα με τη Bentley] ως την πλέον περιζήτητη πολυτελή μάρκα στον κόσμο.

Στο λανσάρισμά της, το 2003, η Continental GT πρόσφερε έναν μοναδικό συνδυασμό σχεδίασης [δια χειρός Dirk van Braeckel], πολυτέλειας και επιδόσεων supercar. Χαιρετίστηκε ως το ταχύτερο γνήσιο τετραθέσιο κουπέ στον κόσμο με τελική ταχύτητα άνω των 300 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 4,8”.

Ξεχωριστό εσωτερικό με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες διπλού φινιρίσματος, σε αποχρώσεις Granite Stone και Grand Black, και δερμάτινη επένδυση Beluga και Hotspur για τον εορτασμό των 20 χρόνων της Continental GT (photos Bentley Motors).

Τα 20 χρόνια της Continental GT θα εορταστούν με έδρα δύο διαφορετικά κέντρα: το ένα στην έδρα της Bentley στο Crewe και το άλλο στη Γενεύη. Continental GT πρώτης και δεύτερης γενιάς, από τη συλλογή Bentley Heritage Collection, θα είναι διαθέσιμα για οδήγηση δίπλα στην τελευταία οικογένεια Continental GT, ζωντανεύοντας 20 χρόνια συνεχούς σχεδιαστικής και μηχανικής εξέλιξης.

Τα γενέθλια της Continental GT σηματοδοτούν επίσης 20 χρόνια από την παρουσίαση του 6λιτρου twin-turbo W12.

Τα γενέθλια της Continental GT σηματοδοτούν επίσης 20 χρόνια από την παρουσίαση του 6λιτρου twin-turbo W12. Με το τέλος της παραγωγής του 12κύλινδρου κινητήρα να έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024, μόνο 12 μήνες συναρμολόγησης απομένουν πριν o W12 ανοίξει τον δρόμο για το ηλεκτρικό μέλλον της Bentley.

Στην Έκθεση της Σαγκάης, η μία και μοναδική επετειακή Bentley Continental GT S πλαισιώνεται από την Continental GTC, την Continental Flying Spur και την πρώτη Continental GT του 2003 (photo Bentley Motors).

Η πρώτη Continental GT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2003 παραμένει στην κατοχή της εταιρείας ως σημαντικό ορόσημο της Heritage Collection.

Αυτό το ορόσημο θα γιορταστεί στο Goodwood Festival of Speed (13-16 Ιουλίου), όπου η Bentley θα γιορτάσει μ’ έναν στόλο μοντέλων με κινητήρα W12, από τα τελευταία 20 χρόνια μέχρι και τη νέα Bentley Batur της Mulliner.

Η πρώτη δε Continental GT που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2003, με αριθμό πλαισίου (VIN) 20001, σε χρώμα Cypress Green με δέρμα Saddle και ξύλινη επένδυση Burr Walnut, από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, παραμένει στην κατοχή της εταιρείας ως σημαντικό ορόσημο της Heritage Collection.

Έτσι, στη φετινή Έκθεση Monterey Car Week (11-18 Αυγούστου), η Bentley θα αποκαλύψει μία τελευταία μοναδική Continental GT –εμπνευσμένη από το VIN 20001– για να ολοκληρώσει τους επετειακούς εορτασμούς.

 

Διαβάστε ακόμα: 10+1 ανοιχτά αυτοκίνητα που άφησαν εποχή.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top