03_bo

Το BeoPlay A1 αντέχει στη σκόνη και στα πιτσιλίσματα, αλλά δεν είναι στεγανό ούτε άτρωτο στις πτώσεις. Άρα λίγο προσοχή. (Φωτό: Wallpapper)

Το BeoPlay A1 είναι το νέο φορητό bluetooth ηχείο της Bang & Olufsen (Β&Ο), μια δανέζικη κατασκευάστρια εταιρεία, πολύ γνωστή στα μέρη μας, η οποία φημίζεται για την πρωτοτυπία του design της και την ποιότητα των υλικών στα ηχοσυστήματά της.

Ενώ τα περισσότερα «νομαδικά» ηχεία είναι παραλληλόγραμμα ή κυλινδρικά, το BeoPlay παίζει το χαρτί της πρωτοτυπίας με ένα σχήμα που θυμίζει το puck του χόκεϊ επί πάγου. Το υπογράφει η designer Cecilie Manz, το νέο αστέρι της Δανίας. Αποτελείται από έναν απολύτως λείο «θόλο» από αλουμίνιο και μια βάση από πολυμερή σε γκρι ή χακί χρώμα.

Προσοχή, το όργανο είναι κομματάκι βαρύ (572 γρ.), αλλά αυτό δικαιολογείται από την ποιότητα του πολύ προσεγμένου σχεδιασμού του, αλλά και εκείνη των ενσωματωμένων μεγαφώνων του. Οι διαστάσεις του 133 mm x 48 mm.

Ένα όμορφο δερμάτινο λουρί επιτρέπει την απρόσκοπτη μεταφορά του, χωρίς τον κίνδυνο να σου γλιστρήσει απ’ το χέρι, ή το κρέμασμά του σε μια backpack, έναν τοίχο, το τιμόνι του ποδηλάτου, ένα κλαδί.

02_bo

Το BeoPlay παίζει το χαρτί της πρωτοτυπίας με ένα σχήμα που θυμίζει το puck του χόκεϊ επί πάγου. Το υπογράφει η designer Cecilie Manz, το νέο αστέρι της Δανίας.

Αντέχει στη σκόνη και στα πιτσιλίσματα, αλλά δεν είναι στεγανό ούτε άτρωτο στις πτώσεις. Καλά, όχι ότι θα το κουβαλήσετε μαζί σας στο καγιάκ, αλλά τουλάχιστον να μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στην πισίνα…

Το ηχείο περιλαμβάνει στη βάση του έξι πλήκτρα αφής (start/stop, ένταση ήχου, bluetooth, μικρόφωνο και ασύρματη σύνδεση με την τελευταία πηγή παροχής) και τρεις φωτεινές διόδους (φόρτιση, bluetooth και μικρόφωνο). Τα αξεσουάρ που το συνοδεύουν περιορίζονται σε ένα καλώδιο USB Type-C. Ούτε βάση φόρτισης ούτε θήκη μεταφοράς.

Το καταπληκτικό είναι ο ήχος του, ο οποίος είναι εξαιρετικής ποιότητας, θερμός και ακριβής, και η εντυπωσιακή αυτονομία των 24 ωρών.

Από πλευράς αυτονομίας, οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές: 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας με ένταση ήχου αρκετή να καλύψει ένα μικρό δωμάτιο. Πολύ καλό σκορ, πολύ ανώτερο από τις 10 ώρες που είναι το σύνηθες.

Το καταπληκτικό, όμως, είναι ο ήχος του, ο οποίος είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το BeoPlay A1 είναι εφοδιασμένο μ’ ένα μεγάλο woofer για τις χαμηλές συχνότητες κι ένα μκρό tweeter για τις υψηλές. Ο συνδυασμός τους λειτουργεί στην εντέλεια, με ένα ήχο θερμό και διαυγή και ανεξαρτήτως της θέσης του ακροατή. Η ισχύς του είναι πολύ υψηλή, 110 dB, καλύπτει άνετα το σαλόνι σας.

BeoPlay A1

Το BeoPlay A1 είναι εφοδιασμένο μ’ ένα μεγάλο woofer για τις χαμηλές συχνότητες κι ένα μκρό tweeter για τις υψηλές. Η απόδοση είναι εξαιρετική.

Αν, ωστόσο, ήθελε κάποιος να βρει ντε και καλά κάποιο μειονέκτημα, αυτό είναι ότι οι μεσαίες συχνότητες δεν αναπαράγονται το ίδιο καλά με τις χαμηλές και τις υψηλές. Γεγονός που μπορεί να στενοχωρήσει τους ροκάδες.

Ένα δεύτερο προβληματάκι είναι ότι το ηχείο δεν είναι στερεοφωνικό. Για να έχετε stereo, πρέπει να αγοράσετε ένα δεύτερο BeoPlay και να το συνδέσετε με το πρώτο μέσω του σχετικού application, το οποίο προς το παρόν διατίθεται μόνο για iOS. Ειδάλλως, στραφείτε στο πολύ καλό UE Boom 2.

Tουλάχιστον, η εφαρμογή είναι πλήρης, και μάλιστα διαθέτει κι ένα παιχνιδιάρικο γραφιστικά equaliser, το οποίο, εκτός των άλλων προβλέπει και 4 προεπιλογές ήχου: Lounge, Party, Podcast και Favorite.

Χάρη στο μικρόφωνο που διαθέτει, ευαισθησίας φωνής 360ο, μπορείτε να λειτουργήσετε το BeoPlay και χωρίς χέρια μέσω του smartphone σας. Ακόμα, το συνδέετε με τον υπολογιστή σας μέσω USB κι έχετε ήχο τζιτζί.

//Τιμή: €250
Κεντρική διάθεση: Κηφισίας 279, Κηφισιά, τηλ. 2108083498 & 2106839555.

 

Διαβάστε ακόμα: Sony SRS-X11 Bluetooth Speaker – Απόλυτα compact εμφάνιση και πανίσχυρος ήχος

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top