zac-efron-galeria

Οι γυναίκες θέλουν τον άνδρα τριχωτό μεν, ελάχιστα δε. Όπως ο συγχωρεμένος JFK junior ή ο εικονιζόμενος Zac Effron.

Λοιπόν, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής Ipsos, ο γυναικείος πληθυσμός θέλει λεφτά και σενιαρισμένους αυστραλοπίθηκους. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών (67%) ο ιδανικός άντρας πρέπει να ’ναι τριχωτός μεν, όχι υπερβολικά δε. Μιλάμε για ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ αταβισμού και κοσμετολογίας. Eντάξει, η τάση είναι στην εξομείωση. Ωστόσο, φροντίστε τη βαρβατίλα σας. Συνδυάστε ναρκισσισμό με αντριλίκι. Όπερ σημαίνει περιποιημένο look.

Κατ’ αρχήν να πλένεστε.

Δεύτερον, αν το ευρύ σας στέρνο φέρνει σε πουλοβεράκι που αγωνίζεται να δραπετεύσει απ’ το ανοιχτό σας πουκάμισο, δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε φορητή μηχανή του γκαζόν. Ένα απλό ψαλιδάκι ή μια ξυριστική για γένια θα κάνουν θαυμάσια τη δουλειά τους.

Με τις τρίχες της πλάτης, τα πράγματα έχουν διαφορετικά, καθώς ‒ειδικά αυτές‒ οι γυναίκες τις απεχθάνονται. Προμηθευτείτε επειγόντως μια μηχανή για τριμάρισμα, μαζί μ’ έναν επιμελή δούλο, ο οποίος και θα τη βάζει μπροστά άπαξ της εβδομάδος.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ένα ταλκ πριν κι ένα balsam μετά επιβάλλονται, ώστε να μη μοιάζει το δέρμα σας με την ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς. Συν, ανυπερθέτως, μια καλή –άοσμη, κατά προτίμηση‒ ενυδατική κρέμα, ιδίως αν έχετε καβατζάρει τα 40. Δεν είναι καλή ιδέα να μυρίζετε σαν μπαξές. Αυτές εκεί, αρέσκονται σε υποβόσκουσες, αδρές μυρωδιές.

Ύστερα από το «αλάφρωμα» στις τρίχες του στέρνου ή της πλάτης, ένα ταλκ πριν κι ένα balsam μετά επιβάλλονται, ώστε να μη μοιάζει το δέρμα σας με την ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς.

Aν, ωστόσο, είδατε τις διαφημίσεις με τον David Beckham και έχετε πάρει την απευκταία απόφαση να κάνετε αποτρίχωση, καλόν είναι πρώτα να σας βεβαιώσουν ότι μοιάζετε στον έφηβο των Αντικυθήρων. Ειδάλλως, θα θυμίζετε εμένα, δηλαδή κοτόπουλο. Όσο για λύσεις, υπάρχουν μπόλικες: από σούπερ ενυδατικά gel ξυρίσματος ως αποτριχωτικές κρέμες και κερί. Το λέιζερ απαιτεί χρόνο και χρήμα, και ενδείκνυται για μικρές επιφάνειες. Aν τρέφετε μια εκτίμηση στις νέες τεχνολογίες, υπάρχει και η μέθοδος της φωτόλυσης, μόνο που μαζί θα σας πέσουν και τα μαλλιά, γιατί είναι πανάκριβη.

Δυο πραγματάκια ακόμα, για τα οποία δεν πολυμιλάμε: οι μασχάλες και το εφηβαίο. Τις πρώτες μη διστάσετε να τις πειθαρχήσετε με τη μηχανή για τα γένια, ακόμα και να τις ξυρίσετε, όπως έκανε ο γέρο-θειός μου πριν από 30 χρόνια. Πέραν της υγιεινής, έχουν την τάση να θυμίζουν τις τρίχες που μαζεύονται στην τρύπα της μπανιέρας. Εδώ, ταλκ και balsam είναι ακόμα πιο απαραίτητα. Σε ό,τι αφορά την κάτω κόμη, είμαι της γνώμης πως περίτεχνες κουπ, βοηθεία του απαλού ξυραφιού της φίλης σας, δεν χρειάζονται. Κάνει στημένο και χαζό. Αν είναι ατίθαση, η κουρά γίνεται ως εξής: κάνουμε στρουφίδια και κλαδεύουμε αποφασιστικά με το ψαλιδάκι. Θα δείχνει μεγαλύτερος κι ο «τζουτζούκος».

Τελικά, λατρεύω να μιλάω για τρίχες.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top