Η επίσκεψή μας στη μπουτίκ της Breitling είναι από αυτές τις αντρικές βόλτες που σε αποζημιώνουν (Φωτογραφία: Andro).

  Την είχαμε τιμήσει γραπτώς όταν άνοιξε στην… ώρα της. Τι μπουτίκ της Breitling θα ήταν αν δεν τα πήγαινε καλά με το χρόνο; Την είχαμε χαρακτηρίσει bachelor pad και δεν είχαμε άδικο: Αν περάσει κανείς απ’ έξω αναρωτιέται αν είναι κατάστημα για ρολόγια ή ένα ανδρικό κλαμπ, από αυτά που πρέπει να είσαι μέλος για να παίρνεις μέρος στην καθημερινή μέθεξη των «εργασιών» του.

  Κι όμως, μιλάμε «απλώς» για το επίσημο κατάστημα του οίκου Breitling στο οποίο μπορεί να εισέλθει όποιος αγαπά την υψηλή ωρολογοποιία και θέλει να συνδυάσει την αναζήτηση ενός ιδιαίτερου ρολογιού με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Άλλωστε, η μπουτίκ της Βreitling βρίσκεται στην καρδιά του Συντάγματος (Βουκουρεστίου 6), απέναντι από το θέατρο Παλλάς. Ναι, σε έναν από τους ωραιότερους και πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης.

  Κατεβήκαμε στο κέντρο της Αθήνας με μια στυλάτη Triumph. Η μοτοσικλέτα αυτή έχει εκλεκτικές συγγένειες με την Breitling (Φωτογραφία: Andro).

  Κατάστημα ρολογιών με κατάλογο για καφέ και ποτό; Τω όντι, ενδιαφέρουσα νότα πρωτοτυπίας.

  Εμείς επιλέξαμε να πάμε με μοτοσικλέτα διότι μια δόση ανεμελιάς και αδρεναλίνης πάντα κάνει τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πιο ενδιαφέρουσα. Κατηφορίσαμε τη Βουκουρεστίου λοιπόν, καβάλα σε μια στυλάτη Triumph. Η μοτοσικλέτα αυτή έχει εκλεκτικές συγγένειες με την Breitling.  Εννοείται πως φορέσαμε το κράνος μας και το αποχωριστήκαμε μόνο όταν φτάσαμε στον προορισμό μας.

  Φτάσαμε στη μπουτίκ της Βreitling που βρίσκεται στην καρδιά του Συντάγματος (Βουκουρεστίου 6), απέναντι από το θέατρο Παλλάς (Φωτογραφία: Andro).

  Εδώ, όμως, αρχίζει η μύηση, καθώς εισερχόμενος κανείς –όπως κάναμε εμείς– στην μπουτίκ της Breitling καταλαβαίνει αμέσως πως η εμπειρία που θα βιώσει θα είναι ξεχωριστή. Πού αλλού σε υποδέχονται με ένα ποτήρι σαμπάνια ή σου προτείνουν να δεις τον κατάλογο για να διαλέξεις κάτι άλλο να βρέξεις τα χείλη σου; Κατάστημα ρολογιών με κατάλογο για καφέ και ποτό; Τω όντι, ενδιαφέρουσα νότα περιποίησης και πρωτοτυπίας.

  Κατάστημα ρολογιών με κατάλογο για ποτά; Και όμως!

  Μας υποδέχθηκε η Έλενα Δεδούση, Marketing Maneger της Breitling στην Ελλάδα και αμέσως έγινε η συνοδοιπόρος μας σ’ αυτό το ωρολογικό (sic) ταξίδι στο κέντρο της Αθήνας. Το λαμπερό χαμόγελό της και οι γνώσεις της γύρω από τα ρολόγια του οίκου αποτέλεσαν τους δικούς μας οδοδείκτες (ή μήπως… ωροδείκτες;).

  Σε μαγνητίζει η αισθητική της μπουτίκ που θυμίζει loft, με τοίχους με πέτρα, μοντέρνους φωτισμούς και δερμάτινους καναπέδες.

  Η Έλενα Δεδούση, Marketing Maneger της Breitling στην Ελλάδα έγινε η συνοδοιπόρος μας σ’ αυτό το ωρολογικό (sic) ταξίδι (Φωτογραφία: Andro).

  Το βλέμμα μας λειτούργησε αμέσως περιμετρικά, τα μάτια έπεσαν στις αστραφτερές προθήκες και στον ζεστό διάκοσμο του καταστήματος. Με αισθητική που θυμίζει loft, τοίχους με πέτρα, μοντέρνους φωτισμούς και δερμάτινους καναπέδες. Εννοείται πως σταθήκαμε με την δέουσα προσοχή μπρος στα ρολόγια που εκτίθενται στις προθήκες, προτού επιλέξουμε ποια θα δοκιμάσουμε.

  Ο Κίμων Φραγκάκης ακούει με έκδηλο ενδιαφέρον όσα του εξηγεί η Έλενα Δεδούση για τα τελευταία μοντέλα του ελβετικού οίκου (Φωτογραφία: Andro).

  Όρεξη να έχει κανείς και αληθινό μεράκι για τα θαύματα της υψηλής ωρολογοποιίας και στην μπουτίκ της Breitling μπορεί να παραμείνει επί πολλή ώρα. Ήπιαμε μια γουλιά από τη σαμπάνια που μας πρόσφεραν και ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στα στιβαρά και διαχρονικά κομμάτια της συλλογής του οίκου.

  Λόγω της εποχής, με το καλοκαίρι ante portas, το πρώτο ρολόι που δοκιμάσαμε ήταν ένα καταδυτικό. Συγκεκριμένα, το Superocean Heritage, ένα ρολόι που μπορεί να μας συντροφεύσει στις καλοκαιρινές εξορμήσεις, δίχως το φόβο πως θα του συμβεί κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά στη θάλασσα. Είναι, άλλωστε, φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που μπορεί να αντέξει σε δύσκολες συνθήκες. Επίσης, είναι ένα ρολόι το οποίο σχεδιαστικά  συνδυάζει μια εσάνς δεκαετίας του ’50 με σύγχρονες λεπτομέρειες.

  Δεν γίνεται να μην θαυμάσεις τον προσεγμένο χώρο με τα ζεστά χρώματα και τις φωτεινές προθήκες (Φωτογραφία: Andro).

  Δεν γινόταν να μην δοκιμάσουμε το Navitimer, ένα ρολόι που ανήκει στην κατηγορία των κλασικών του οίκου, όντας αγαπημένο των πιλότων.

  Αν, όμως, θέλουμε κάτι που να μην μας περιορίζει μόνο στις θαλάσσιες περιπέτειές μας, τότε αξίζει να δοκιμάσουμε στο χέρι μας το Endurance Pro. Ενα πραγματικά ελαφρύ ρολόι που θα μας κατέπληξε για το (ανύπαρκτο) βάρος του, το στυλ και τις τεχνικές του δεξιότητες. Έχει μια σαφώς μια αθλητική χροιά και ταιριάζει σε άντρες που έχουν την περιπέτεια στο DNA τους.

  Φυσικά, δεν γινόταν να μην δοκιμάσουμε το Navitimer, ένα ρολόι που ανήκει στην κατηγορία των κλασικών του οίκου, όντας αγαπημένο των πιλότων. Είναι επιπλέον ένα ρολόι που έχει μακρά ιστορία (τουλάχιστον 70 ετών) και σήμερα αναβαπτίζεται, αποκτάει νέα «φορεσιά» διατηρώντας αναλλοίωτο το ένδοξο στυλ του παρελθόντος. Το πως, θα το δείτε στο αποκλειστικό μας βίντεο.

  Τα ρολόγια της Breitling έχουν διαχρονικό στυλ (Φωτογραφία: Andro).

  Τέλος, επιλέξαμε να φορέσουμε το Chronomat, ένα ρολόι αυθεντικής ομορφιάς, συμπαγές και με σπορτίφ στυλ που όμως δεν μας περιορίζει με τι θα το συνδυάσουμε. Το Chronomat ήταν ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχέδιο που παρουσιάστηκε το 1940 από τον Willy Breitling και το πρώτο ρολόι χειρός –  χρονογράφος με δύο ωθητές στον κόσμο. Φορέθηκε κατά κόρον κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και, πλέον, έρχεται στις μέρες μας ανανεωμένο.

  Η μπουτίκ της Breitling είναι σημείο «συνάντησης» και για τις κυρίες που επιθυμούν να προσθέσουν στη συλλογή τους ένα όμορφο ρολόι.

  Φύγαμε καβάλα στην Triumph, αλλά σύντομα θα επιστρέψουμε (Φωτογραφία: Andro).

  Σημειώστε πως η μπουτίκ της Breitling είναι σημείο «συνάντησης» και για τις κυρίες που επιθυμούν να προσθέσουν στη συλλογή τους ένα όμορφο ρολόι. Η γυναικεία συλλογή της Βreitling είναι σχεδόν εξίσου ονομαστή με την αντίστοιχη αντρική.

  Οσο για εμάς, ήπιαμε μια ακόμη γουλιά από τη σαμπάνια μας (μια μόνο, καθώς είχαμε να οδηγήσουμε), χαιρετήσαμε εγκάρδια τους ανθρώπους της μπουτίκ για την ζεστή περιήγηση που μας πρόσφεραν και δώσαμε υπόσχεση πως θα επαναλάβουμε τη βόλτα. Αλίμονο, η Breitling πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις στους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας.

  //Δείτε εδώ το βίντεο από την επίσκεψή μας στην Breitling Boutique.

   

  Διαβάστε ακόμα: Georges Kern. «Η Breitling boutique απευθύνεται στους Έλληνες, όχι στους τουρίστες».

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top