Η ανανεωμένη σειρά Bulgari Aluminium 2020 αποδεικνύει πως ένα σπορ ρολόι μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πολυτελές.

  Oρισμένα πράγματα έχουν τη σημειολογία τους. Τον Αύγουστο, εν μέσω της πανδημίας και με πολλές εκδηλώσεις να αναβάλλονται, η Geveva Watch Days, μια εκδήλωση που ενώνει πολλές κορυφαίες μάρκες ρολογιών, όχι μόνο δεν έκλεισε τις πύλες της, αλλά ανέδειξε κάποια ρολόγια που θα μας απασχολήσουν για αρκετό διάστημα.

  Ήταν η ευκαιρία, εν προκειμένω, για την Bulgari να μας παρουσιάσει τα νέα της μοντέλα. Μεταξύ αυτών δε γίνεται να μη διακρίνει κανείς τη συλλογή Bulgari Aluminium Watch 2020.  Ένα σύγχρονο σπορ ρολόι με την αδιαμφισβήτητη σφραγίδα της Bulgari.

  Tα τρία ρολόγια παρουσιάστηκαν στην Geveva Watch Days τον Αύγουστο που μας πέρασε.

  Ασπρόμαυρο, ανατρεπτικό και με το αλουμίνιο που το αγκαλιάζει να το μετατρέπει αυτομάτως σε προκλητικά όμορφο, το Bulgari Aluminium είναι βέβαιο ότι κερδίζει τις εντυπώσεις. Αν μεταφερθούμε νοερά στο 1998, τη χρονιά που η Bulgari παρουσίασε για πρώτη φορά το Aluminium, θα βρούμε πολλές αντιστοιχίες. Τότε, η εμφάνιση του συγκεκριμένου ρολογιού προκάλεσε έντονο σχολιασμό και πολλές θετικές αντιδράσεις. Ήταν ένας νεωτερισμός.

  Με αυτόν τον τρόπο επαναπροσδιορίστηκε η έννοια της πολυτέλειας σε ένα σπορ ρολόι. Ήδη από την πρώτη έκδοσή του, το ρολόι Bulgari Aluminium αψήφησε τις προσδοκίες για τα πολύτιμα υλικά, μέταλλα και πέτρες που χαρακτηρίζουν το ύφος της Bulgari και επικεντρώθηκε σε ένα καθαρό, πιο άνετο στιλ κατάλληλο τόσο για τον αντρικό όσο και για τον γυναικείο καρπό, γεγονός ιδιαίτερα ασυνήθιστο για τα ρολόγια της δεκαετίας του ’90. Το ίδιο συμβαίνει και στη σύγχρονη – ανανεωμένη – εκδοχή του.

  Η μεγάλη καινοτομία που έφερε το Bulgari Aluminium ήταν η χρήση αλουμινίου και καουτσούκ.

  Η Bulgari συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους καινοτόμους Οίκους υψηλής ωρολογοποιίας που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια σκηνή.  Δεν είναι μόνο οι ακριβείς μηχανισμοί ή το απαράμιλλο ιταλικό στιλ που κάνουν τα ρολόγια της να ξεχωρίζουν, αλλά ο συνδυασμός αυτών που δημιουργεί νέες τάσεις, οι οποίες ανατρέπουν υφιστάμενες πρακτικές.  Αυτό ακριβώς που συναντά κάποιος στη σειρά Aluminium.

  Η μεγάλη καινοτομία που έφερε το Bulgari Aluminium ήταν η χρήση αλουμινίου και καουτσούκ, υλικά που συνήθως δε σχετίζονται με πολυτελή ρολόγια. Ο συνδυασμός του μαύρου καουτσούκ και του αλουμινίου οδήγησε σε ένα ελκυστικό, εντυπωσιακό σπορ ρολόι με μια αναμφισβήτητα ιταλική ψυχή. Αν προσέξει κανείς τις επιπλέον λεπτομέρειες, θα παρατηρήσει  στο μπρασελέ του μια συνδεσμολογία άρτια δομημένη από μαύρο καουτσούκ και αλουμίνιο που προσφέρει άνεση και ανεπιτήδευτη κομψότητα.

  Το 1998 παρουσιάστηκε από την Bulgari το πρώτο Aluminium κι αμέσως τράβηξε πάνω του τα βλέμματα.

  Τα καλά νέα για τους aficionados αυτής της σειράς (δεν είναι καθόλου λίγοι) είναι ότι επέστρεψε με αναβαθμίσεις στη σχεδίαση, αλλά και όλη την κομψή σπορ εμφάνιση του πρωτότυπου. Η ανανέωση είναι άμεσα ορατή. Έχουμε νέο μέγεθος κάσας και ανασχεδιασμένους βραχίονες, στοιχεία τα οποία έχουν βελτιώσει την άνεση στον καρπό, ενώ παράλληλα το κράμα αλουμινίου στα νέα μοντέλα είναι πιο ανθεκτικό και στιβαρό. Ομοίως, έχουν βελτιωθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καουτσούκ.

  Είκοσι δύο χρόνια μετά, το Aluminium διατηρεί στοιχεία από την πρώτη έκδοση, ενώ γίνεται ακόμη καλύτερο και πιο σύγχρονο.

  Παράλληλα, ανανεώθηκε εξολοκλήρου ο μηχανισμός. Τα νέα ρολόγια δεν κρύβουν πλέον στο εσωτερικό τους μηχανισμούς mechatronic-quartz, αλλά μηχανικούς αυτόματους μηχανισμούς, δημιουργημένους in-house από την πλήρως ενοποιημένη Bulgari Manufacture.

  Τα αυτόματα ρολόγια της σειράς Bulgari Aluminium 2020 είναι εφοδιασμένα με τον αυτόματο Caliber B77.

  Στην Geneva Watch Days, η Bulgari παρουσίασε τρία νέα μοντέλα: δύο αυτόματα με τρεις δείκτες, σε ανοιχτό γκρι και μαύρο καντράν κι έναν αυτόματο χρονογράφο με δίχρωμο καντράν τύπου panda.

   

  Bulgari Aluminium Automatic

  Η κάσα στα αυτόματα ρολόγια είναι από αλουμίνιο, η στεφάνη από μαύρο καουτσούκ, ενώ η κορώνα και το καπάκι είναι από τιτάνιο με επεξεργασία DLC.

  Ο αυτοματισμός στα καλύτερά του. Η διάμετρος των εν λόγω ρολογιών είναι 40mm. Η κάσα είναι από αλουμίνιο, η στεφάνη από μαύρο καουτσούκ, ενώ η κορώνα και το καπάκι είναι από τιτάνιο με επεξεργασία DLC. Οι δείκτες και οι ενδείξεις είναι από SNL. Η λεπτομέρεια και σε αυτήν την περίπτωση κάνει τη διαφορά: ο κεντρικός κόκκινος δείκτης δευτερολέπτων τραβάει το βλέμμα. Είναι η μοναδική χρωματική «σήμανση» που μπορεί να βρει κανείς σ’ αυτό το ρολόι. Μοναδική, αλλά καθοριστική για το μάτι.

  Παρατηρήστε την ισορροπία που αποπνέει το ανοιχτό γκρι καντράν με την αντίθεση των μαύρων ενδείξεων στη μία εκδοχή και τον εκλεπτυσμένο δυναμισμό του μαύρου καντράν με τις λευκές λεπτομέρειες στην άλλη.

  Τα αυτόματα ρολόγια της σειράς Bulgari Aluminium 2020 φέρουν τον αυτόματο μηχανισμό Caliber B77, ο οποίος λειτουργεί με 28.800 ταλαντώσεις/ώρα και προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Τα ρολόγια είναι στεγανά μέχρι 100 μέτρα βάθος και η προτεινόμενη λιανική τιμή τους είναι 3.040 ευρώ (το grey dial και το black dial).


   

  Bulgari Aluminium Chronograph

  Το Bulgari Aluminium Chronograph κάνει την εμφάνισή του σε κάσα των 40mm.

  Η κάσα του χρονογράφου είναι 40mm φτιαγμένη ομοίως από αλουμίνιο, ενώ η στεφάνη του από μαύρο καουτσούκ. Η κορώνα, τα μπουτόν του χρονογράφου και το καπάκι είναι από τιτάνιο με επεξεργασία DLC, ενώ το καντράν σε ανοιχτό γκρι (χρώμα) έχει τρεις μαύρους μετρητές και επίσης δείκτες και ενδείξεις από SNL.

  Στην καρδιά αυτού του μοντέλου το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο χρονογράφο και ένδειξη ημερομηνίας, βρίσκεται ο μηχανικός μηχανισμός Β130 Caliber με αυτόματο κούρδισμα και αυτονομία 42 ωρών. Η προτεινόμενη λιανική τιμή του είναι 4.380 ευρώ.

  Στην πραγματικότητα, αυτό που δηλώνει η Bulgari με την ανανεωμένη σειρά Aluminium είναι ότι ένα σπορ ρολόι μπορεί να είναι πολυτελές, να μιλήσει μια διεθνή γλώσσα και να ξεπεράσει στεγανά που έχουν να κάνουν με το φύλο, την ηλικία, το προσωπικό στιλ, το προφίλ ή τις ενδυματολογικές επιλογές του κάθε ανθρώπου. Και τούτο, διότι όταν ένα ρολόι ποντάρει στον ισχυρό του χαρακτήρα, καταφέρνει να «σπάσει» όλα τα σύνορα.

  Βραβεύτηκε ως το “Best Iconic Watch of the Year” για το 2020.

  Δεδομένης της ιστορίας και της εξέλιξης του μοντέλου, δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση η πρόσφατη βράβευσή του ως το “Best Iconic Watch of the Year” για το 2020 στην διεθνή εκδήλωση υψηλού κύρους για την ορολογοποιία, την Grand Prix D’Horlogerie de Genève.

  Είκοσι δύο χρόνια μετά, το Aluminium διατηρεί στοιχεία από την πρώτη έκδοση, ενώ γίνεται ακόμη καλύτερο και πιο σύγχρονο. Η δύναμή του έγκειται στο γεγονός ότι ενώ τα δομικά στοιχεία του (αλουμίνιο/καουτσούκ) παραμένουν τα ίδια, ταυτοχρόνως φανερώνουν την εξέλιξή τους. Το δε πνεύμα του παραμένει ατόφιο: σπορ, αλλά με μια σπάνια πολυτέλεια. Όλα τα Bulgari Aluminium 2020 προσφέρονται σε ειδική κασετίνα από αλουμίνιο και καουτσούκ.

  Όλα τα Bulgari Aluminium 2020 προσφέρονται σε ειδική κασετίνα από αλουμίνιο και καουτσούκ.

   

  //Τα ρολόγια BVLGARI Aluminium μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα KESSARIS και online στο www.kessaris.gr 

  ORA Kessaris: Βουκουρεστίου 8Α, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103711020.

   

  Διαβάστε ακόμα: ORA Kessaris, 2020 – μια πριβέ μύηση στον θαυμαστό κόσμο των ρολογιών.

   

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top