Ζυγίζει μόλις 70 κιλά, η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 80 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία της KALK φτάνει τα 80 χλμ. με μία μόλις φόρτιση.

Ζούμε σε μια ωραία εποχή όσο αφορά το μέλλον των τροχών. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρίες (είτε μεγάλες, είτε μικρές) παρουσιάζουν τις ιδέες τους – ιδέες που ρίχνουν κλεφτές ματιές στο μέλλον και μας δείχνουν πώς θα είναι τα πράγματα στην άσφαλτο σε μερικές δεκαετίες. Από ιπτάμενα τετράτροχα μέχρι self-driving cars, όλοι ψάχνουν να κάνουν πραγματικότητα την ιδέα που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Ωστόσο, σε ένα πράγμα συμφωνούν όλοι: το άμεσο μέλλον των τροχών είναι ηλεκτρικό. Άλλωστε, όπως είχε πει πριν από μερικούς μήνες ο ιδρυτής της Munro Zack Wong «όσο οι άνθρωποι γίνονται πιο ευαίσθητοι απέναντι στο περιβάλλον, τόσο θα αλλάζουν και τα δεδομένα της μετακίνησης. Είναι σίγουρο ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυριαρχήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια». Και αυτό μοιάζει να είναι η μεγαλύτερη αλήθεια.

Η KALK ανήκει στην κατηγορία των συλλεκτικών δίτροχων, καθώς η CAKE θα κατασκευάσει μόλις 50 κομμάτια, με τη τιμή της να φτάνει τα 12.000 ευρώ.

Έχοντας αυτή την «αλήθεια» στο μυαλό της, η εταιρία CAKE παρουσίασε πριν λίγες ημέρες τη δικιά της δίτροχη ιδέα. Το όνομά της είναι KALK, μια ηλεκτρική μηχανή, που στο σχεδιασμό θυμίζει σε πολλά ένα αγωνιστικό ποδήλατο, αλλά όπως λένε οι δημιουργοί της είναι ιδανική για off-road εμπειρία.

Η KALK διαθέτει κινητήρα IPM με απόδοση 15 Kw και ροπή 42 Nm, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 51,8 volt και 50 Ah

Η μηχανή της σουηδικής εταιρίας, που ζυγίζει μόλις 70 κιλά, διαθέτει κινητήρα IPM με απόδοση 15 Kw και ροπή 42 Nm, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 51,8 volt και 50 Ah. Σύμφωνα με την CAKE, η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 80 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία της KALK φτάνει τα 80 χλμ. με μία μόλις φόρτιση.

Μάλιστα, σε πρώτο βαθμό, η KALK θα ανήκει στην κατηγορία των συλλεκτικών δίτροχων, καθώς η CAKE θα κατασκευάσει μόλις 50 κομμάτια, με τη τιμή της να φτάνει τα 12.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5 πιο design δίτροχα του 2017

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top