Λαμπερό, εορταστικό και vintage (tagheuer.com).

  160 χρόνια δεν είναι λίγα για μια εταιρεία υψηλών προδιαγραφών στο χώρο της ωρολογοποιίας. Αντιθέτως, είναι μια μακρά διαδρομή που δείχνει την εξέλιξή της, το πάθος της για τη λεπτομέρεια, αλλά και την επιρροή που κατάφερε να ασκήσει στο σύγχρονη μόδα. Η TAG Heuer μπορεί να παινεύεται και για τα τρία. Για να γιορτάσει τα 160α γενέθλιά της, η ελβετική εταιρεία δημιούργησε ένα συλλεκτικό ρολόι (μόλις 1000 κομμάτια), που βασίζεται σε στοιχεία προηγούμενων ρετρό μοντέλων της.

  Το «Carrera 160 Years Montreal Limited Edition», όπως είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου περιέχει στοιχεία που η εταιρεία λάνσαρε πρώτη φορά το 1972 με το White Heuer Montreal. Η εκδοχή που παρουσιάζεται τώρα από την Tag Heuer είναι η γιορτή των χρωμάτων καθώς υπάρχει ευδιάκριτο κόκκινο, μπλε και κίτρινο που έλκουν την καταγωγή τους από το αυθεντικό κομμάτι.

  Mπλε, κίτρινο και κόκκινο σε αγωνιστική «κατάσταση» (tagheuer.com).

  Για την ιστορία: η συλλογή Carrera δημιουργήθηκε το 1963 ως αφιέρωμα στους αγώνες ταχήτητας Carrera Panamericana. To «160 Years Montreal Limited Edition» διατηρεί όλα τα στοιχεία αιχμής που μπορούν να το ταυτίσουν με αγώνες που αποζητούν υψηλές ταχύτητες. Εύκολα μπορείς να το φανταστείς να το φοράει κάποιος οδηγός που έχει συνηθίσει να αγγίζει τα όρια της αδρεναλίνης του.

  Εύκολα μπορείς να το φανταστείς να το φοράει κάποιος οδηγός που έχει συνηθίσει να αγγίζει τα όρια της αδρεναλίνης του.

  Το καντράν προστατεύεται από ένα θολωτό και ζαφειρένιο κρύσταλλο «glassbox», ενώ εύκολα παρατηρεί κανείς οι θέσεις 3,6,9 είναι κατειλημμένοι από τρεις δίσκους μέτρησης με το έντονο μπλε eλεκτρίκ να μαγνητίζει το μάτι. Οι δείκτες της ώρας και του λεπτού είναι επενδυμένα με κίτρινο Super-LumiNova που έρχονται σε αντίθεση με την κόκκινη λάκα του δείκτη των δευτερολέπτων.

  Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1000 κομμάτια (tagheuer.com).

  Η κάσα είναι κατασκευασμένη από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, έχει μέγεθος 39mm και ματσάρει ιδανικά με το εντυπωσιακό μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

  Στον πυρήνα αυτού του όμορφου μπιχλιμπιδιού βρίσκεται η Caliber Heuer 02, ένας μηχανισμός που φέρει τη σφραγίδα της ελβετικής εταιρείας. Εχουμε να κάνουμε με ένα ρολόι που μοιάζει με εξελιγμένο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και αποτελείται από 168 εξαρτήματα. Εχει απόθεμα ισχύος 80 ωρών – 30 ώρες περισσότερες από το Calibre Heuer 01.

  Για όσους ενδιαφέρονται, η ενδεικτική τιμή του έχει οριστεί στα 6.019 ευρώ, ενώ στις προθήκες των καλών μπουτίκ θα βρίσκεται τον Ιούλιο.

   

  Διαβάστε ακόμα: Carrera 160 years Silver Limited Edition – μια επανέκδοση που κρύβει εκπλήξεις.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top