Σου δίνει την εντύπωση ότι είναι μια μηχανή με περισσότερα κυβικά έτοιμη να ανταποκριθεί σε ό,τι της ζητήσεις.

Η CFMOTO 800MT Sport είναι μια μοτοσυκλέτα με επιβλητική εμφάνιση. Σχεδιασμένη απ’ τον Kiska και την ομάδα του, τη βλέπεις σταματημένη και σου δίνει την εντύπωση ότι είναι μια μηχανή με περισσότερα κυβικά έτοιμη να ανταποκριθεί σε ό,τι της ζητήσεις.

Και αυτή η εντύπωση θα παραμείνει όταν ανέβεις στην άνετη σέλα και θα πιάσεις το ποιοτικό φαρδύ τιμόνι της. Μπροστά σου έχεις το 19λιτρο ρεζερβουάρ της που θα προστατεύσει τα πόδια σου απ’ τα στοιχεία της φύσης ενώ το φαίρινγκ με τη ρυθμιζόμενη ζελατίνα θα φροντίσει έτσι ώστε να κινηθείς χωρίς πολλές ενοχλήσεις απ’ τον αέρα στην εθνική. Βέβαια η ζελατίνα θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική αφού δημιουργεί στροβιλισμούς αλλά πείτε μου εσείς σε ποιο μοντέλο παραγωγής θα βρείτε την τέλεια.

Ο κινητήρας των 800 κυβικών με τα 95 άλογα, δάνειο απ’ την KTM με την οποία συνεργάζεται η CFMOTO, θα σου φανεί υπεραρκετός.

Η CFMOTO δε θα πει όχι και σε ήπιες διελεύσεις χωμάτινων διαδρομών. Φτάνει να έχετε συνηθίσει το βάρος της που είναι 231 κιλά.

Από τη στιγμή λοιπόν που θ’ ανέβεις στην CFMOTO θα θελήσεις να πας μια μεγάλη βόλτα. Και ο κινητήρας των 800 κυβικών με τα 95 άλογα, δάνειο απ’ την KTM με την οποία συνεργάζεται η CFMOTO, θα σου φανεί υπεραρκετός είτε για να βάλεις το cruise control σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα και να απολαύσεις ξεκούραστα τη διαδρομή είτε για να παίξεις με τη μοτοσυκλέτα όταν θα αποφασίσεις ότι θέλεις να το κάνεις.

Κι η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που λειτουργεί αυτό το δικύλινδρο εν σειρά μοτέρ αυτή η στιγμή δε θα αργήσει να φτάσει. Τα σπορ γονίδια της δότριας αυστριακής εταιρείας θα σε ωθήσουν να οδηγήσεις γρήγορα και να νιώσεις την ασφάλεια και τη σιγουριά που σου δίνει η CFMOTO 800MT Sport όταν είναι πλαγιασμένη στη στροφή.

Φορώντας 19άρα ζάντα μπροστά και 17άρα πίσω, έχοντας μπροστά ένα ρυθμιζόμενο πιρούνι με διαδρομή 160 χιλιοστών και ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με διαδρομή 150 χιλιοστών πίσω, η CFMOTO δε θα πει όχι και σε ήπιες διελεύσεις χωμάτινων διαδρομών. Φτάνει να έχετε συνηθίσει το βάρος της που είναι 231 κιλά.

Η CFMOTO 800MT Sport είναι μια μοτοσυκλέτα με επιβλητική εμφάνιση.

Η CFMOTO 800MT Sport είναι μια μοτοσυκλέτα adventure touring.

Η μοτοσυκλέτα έχει ψηλά το κέντρο βάρους και θα δυσκολέψει στις επιτόπιες μανούβρες και στην κίνηση μέσα στην πόλη. Μέχρι βέβαια να τη συνηθίσει ο ιδιοκτήτης της! Κάτι άλλο που παρατήρησα ήταν ότι η λειτουργία του ψεκασμού στις χαμηλές στροφές είναι κάπως απότομη, καθώς επίσης και το αρχικό δάγκωμα στα φρένα που θα το ήθελα λίγο πιο έντονο γιατί κατά τα άλλα το σύστημα πέδησης με cornering ABS είναι πολύ καλό.

Επειδή όμως συνήθως παρασύρεσαι απ’ τον ήχο του κινητήρα – ναι, παρασύρθηκα – κι έχοντας κατά νου ότι οδηγάς μια μηχανή που ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη σπορ οδήγηση, περιμένεις αντίστοιχη λειτουργία και από τα φρένα.

Η CFMOTO 800MT Sport είναι μια μοτοσυκλέτα adventure touring πλήρως εξοπλισμένη, έτοιμη να τη φορτώσεις, να πάρεις μαζί σου και την παρέα σου και να ταξιδέψεις.

 

//Την CFMOTO 800 Sport μας παραχώρησε για δοκιμή η Muvus.

 

Διαβάστε ακόμα: Yamaha Mt-09 SP. Αστείρευτη πηγή διασκέδασης.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top