Το γιακαδάκι και το πέτο είναι ελαφρώς της πλάκας, βλέπουμε ωστόσο πως η σωστή επιλογή χρωμάτων φωτίζει το πρόσωπο του μελαμψού ηθοποιίσκου Taylor Lautner (Φωτογραφία: celebuzz.com)

Πολλοί Έλληνες είμαστε ηλιοκαμένοι στο δέρμα και μελαχρινοί στα μαλλιά, άρα έχουμε συνολικά μια μελαμψή όψη. Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι τα χρώματα αυτά δεν ταιριάζουν με το «κυριλέ» ντύσιμο όμως είναι απολύτως λανθασμένη υπό την έννοια ότι δεν νοούνται «απαγορευμένα» ντυσίματα παρά μόνο ταιριαστοί ή μη συνδυασμοί. Με λίγη προσοχή, ο μελαμψός ανήρ μπορεί να είναι εξαιρετικά στιλάτος και ακόμα πιο κομψός από τον ανοιχτόχρωμο.

Το πρώτο που πρέπει να προσέξει ο μελαμψός είναι να φωτίσει το πρόσωπο του. Το μελαμψό πρόσωπο είναι συνήθως υγιές και λαμπερό, χρειάζεται όμως να αναδειχθεί μέσα από το κοντράστ που θα προσφέρει ένας λευκός καμβάς. Γι αυτό και το λευκό πουκάμισο είναι ιδιαίτερα κομψό και αντρίκειο σε έναν άνδρα με σκούρα χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας την κεφαλή του. Ένα ανοικτό γαλάζιο και υπό όρους ένα βεραμάν (και σπανιότερα χλωμό ροζ) πουκάμισο μπορούν να λειτουργήσουν επίσης όμορφα.

Στη γραβάτα θα κινηθούμε σεμνά, με μια σκούρα πράσινη, καφέ, ανθρακί ή μπλε που θα πατήσει πάνω στο λευκό καμβά και θα οδηγήσει το μάτι σαν βέλος προς το πρόσωπο μας.

Αυτό που θα πρέπει να αποφευχθεί αν φοράμε σακάκι από πάνω, είναι το σκουρόχρωμο πουκάμισο: Με σκούρο σακάκι και σκούρο πουκάμισο θα χαθεί το σκούρο πρόσωπο ενώ αν προσθέσουμε μια φανταχτερή γραβάτα για να το «σώσουμε», θα μοιάζουμε με μαφιόζο Β διαλογής.

Με λευκό πουκάμισο όμως, το σακάκι καλό είναι να επιλεχθεί σκούρο ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου κοντράστ. Όχι το σύνηθες μαύρο (εκτός αν μιλάμε για black tie βραδινή εμφάνιση) ούτε το γκρι που θα φανεί μονότονο, αλλά ένα σκούρο μπλε που κάνει πολύ ζεστό και αρρενωπό συνδυασμό με τη μπρονζέ επιδερμίδα.

ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις όπως ο Peter Sellers από την ταινία «Party». (Φωτογραφία: IMDb)

Στη γραβάτα, θα κινηθούμε επίσης σεμνά, με μια σκούρα πράσινη, καφέ, ανθρακί ή μπλε που θα πατήσει πάνω στο λευκό καμβά και θα οδηγήσει το μάτι σαν βέλος προς το πρόσωπο μας. Ακόμα, μια λευκή πινελιά υπό μορφή λινής ποσέτ στο τσεπάκι θα ζευγαρώσει όμορφα με το επίσης λευκό πουκάμισο. Τέλος ένα γκρι παντελόνι και ένα ζευγάρι καφέ δετά παπούτσια βρίσκονται μεν σε απόσταση από το σκούρο κεφάλι αλλά τα επιλέγουμε διότι ταιριάζουν εξαιρετικά με το μπλε σακάκι χωρίς να είναι βαρετά (ολόμαυρο λουκ σερβιτόρου) και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο.

Βλέπουμε λοιπόν ότι στον σκουρόχρωμο άνδρα ταιριάζουν τα κλασικά ρούχα με στιβαρό κοντράστ. Άλλωστε ο μεσογειακός τύπος συχνότατα επιλέγει το κλασικό και το «σίγουρο», λόγω και του σχετικού συντηρητισμού του. Χωρίς να αποκλείονται τα φανταχτερά χρώματα αν αυτό μας εκφράζει (σκεφτείτε πόσο ταιριάζουν στους μαύρους άνδρες για παράδειγμα) καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το μελαμψό δέρμα με μαύρα μαλλιά ταιριάζουν με το «επίσημο» ντύσιμο (με αέρα πόλης, όχι κηδείας) και δεν πρέπει να το φοβόμαστε. Και να μην ξεχνάμε ότι το ωραιότερο στοιχείο στο λουκ μας είναι πάνω απ’όλα ένα πλατύ χαμόγελο και μια σφιχτή χειραψία.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς να ταιριάξετε τα χρώματα στα ρούχα σας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top