Το βράδυ η διάτρητη επιδερμίδα φιλτράρει το φως από το εσωτερικό.

  Το αρχιτεκτονικό γραφείο Not a Number Architects κέρδισε το βραβείο Small Scale Project στα Paris Design Awards 2020 για το έργο Core Agora που αφορά τον σχεδιασμό αυτόνομων περιπτέρων σε διάταξη με χρήσεις καταστημάτων, ψυχαγωγίας, τέχνης και εστίασης ως κομμάτι μιας ευρύτερης διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων που ενοποιεί και συμπληρώνει προγραμματικά τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Domes of Elounda στην Κρήτη σε ένα αδιαίρετο σύνολο.

  Πρόκειται για αυτόνομα περίπτερα σε διάταξη με χρήσεις καταστημάτων, ψυχαγωγίας, τέχνης και εστίασης.

  Σε αυτή την έκταση που προορίζεται για υπαίθριες δραστηριότητες όπως άθληση, χαλάρωση και διασκέδαση ο χώρος της υπαίθριας αγοράς παίζει κεντρικό ρόλο και επιδιώκει να δημιουργήσει μια αίσθηση αστικού περιπάτου ενταγμένου αρμονικά στο ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της περιοχής.

  Οι μικρές κατασκευές εντάσσονται στο άγριο τοπίο της Κρήτης.

  Μεγάλες βιτρίνες διατρυπούν το πλεχτό των όψεων και πλαισιώνουν τα προϊόντα στο εσωτερικό..

  Χτισμένες σε προβεβλημένο σημείο, οι μικρές κατασκευές εντάσσονται στο άγριο τοπίο της Κρήτης, δημιουργώντας ένα μέρος για εκδηλώσεις και συναναστροφές ανάμεσα στους επισκέπτες της περιοχής.

  Τα περίπτερα φαίνονται άλλοτε συμπαγή και άλλοτε διάτρητα.

  Το έργο φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης και να ενθαρρύνει την επικοινωνία με τους περαστικούς, ζωντανεύοντας την περιοχή με τη φιλοξενία γεγονότων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

  Λεπτές λωρίδες ξύλου σε απόχρωση καρυδιάς πλέκονται και δημιουργούν κατακόρυφα περσιδωτά σκίαστρα.

  Λεπτές λωρίδες ξύλου σε απόχρωση καρυδιάς πλέκονται και δημιουργούν κατακόρυφα περσιδωτά σκίαστρα που τυλίγουν τους κυβικούς όγκους των περιπτέρων. Το μοτίβο αυτό που θυμίζει κάτι από την τέχνη της καλαθοποιίας δημιουργεί στην όψη ένα παιχνίδι διαφάνειας και αδιαφάνειας.

  Η μπεζ πέτρα, η φυσική γιούτα και οι μεταλλικές στιλπνές λεπτομέρειες συνθέτουν έναν καμβά.

  Αυτή η έκταση προορίζεται για υπαίθριες δραστηριότητες όπως άθληση, χαλάρωση και διασκέδαση.

  Κατά την κίνηση μέσα στον χώρο της αγοράς τα περίπτερα φαίνονται άλλοτε συμπαγή και άλλοτε διάτρητα αποκαλύπτοντας σταδιακά το εσωτερικό τους. Μεγάλες βιτρίνες διατρυπούν το πλεχτό των όψεων και πλαισιώνουν τα προϊόντα στο εσωτερικό.

  Το βράδυ η διάτρητη επιδερμίδα φιλτράρει το φως από το εσωτερικό δίνοντας την εικόνα μιας συστάδας από φαναράκια που καλούν τον επισκέπτη από μακριά να τα εξερευνήσει.

  Στο εσωτερικό των περιπτέρων χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά.

  Αντίστοιχα στο εσωτερικό των περιπτέρων χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά με αδρές υφές και κυρίως ξύλο με βαθειά νερά, υπόλευκη και μπεζ πέτρα, φυσική γιούτα και μεταλλικές στιλπνές λεπτομέρειες συνθέτοντας έναν καμβά που εντάσσεται αρμονικά στο άγριο τοπίο της περιοχής.

  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Peliva Nature & Suites – η ντιζάιν όψη του Πηλίου.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top