Αυτό μπορεί να είναι το ποδήλατο του μέλλοντος

  Βγαλμένο κατευθείαν από την ταινία Tron, το Cyclotron, με τις χωρίς ακτίνες ρόδες του και τον LED φωτισμό του, είναι το πιο εξελιγμένο και φουτουριστικό ποδήλατο που υπάρχει.

   
  Cyclotron_hubless-spokeless-smart-bike-Kickstarter_overall

  Το Cyclotron έχεις την αίσθηση ότι έχει βγει μέσα από την ταινία Tron.

  Από τις ταχύτητες ως τη σέλα και το τιμόνι, τα ποδήλατα έχουν εξελιχθεί φοβερά από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές του 19ου αι. Ωστόσο, η βασική τους σύλληψη με τις δυο ρόδες που στριφογυρίζουν χάρη σε μια αλυσίδα που συνδέεται με πετάλια παρέμεινε σχετικά ανέπαφη. Ίσαμε τώρα.

  Μετά από τρία χρόνια έρευνας κι ανάπτυξης, μία startup με έδρα τις ΗΠΑ, αλλά αποτελούμενη κυρίως από Γάλλους μηχανικούς, κατασκεύασε το Cyclotron, ένα φουτουριστικό δίτροχο, βγαλμένο κατευθείαν από τις ταινίες Tron, το οποίο εμφανίζεται ως το πιο ευφυές, εξελιγμένο και πολυδύναμο ποδήλατο που υπάρχει.

  Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του Cyclotron, πέρα από το όνομά του, είναι οι ρόδες του χωρίς ακτίνες. Μία παγκόσμια πρώτη για ποδήλατο του εμπορίου. Έχουν αντικατασταθεί από ανθρακόνημα και λάστιχα airless από πολυμερές.

  Η απουσία ακτίνων δεν είναι μόνο για ομορφιά, αλλά δίνει στο όχημα και τεχνολογικό πλεονέκτημα, καθώς εκλείπει πλέον η ανάγκη της εξωτερικής αλυσίδας που συνδέει τις ρόδες μέσω ενός κεντρικού άξονα.

  Από τη στιγμή που το πλαίσιο της ρόδας παραμένει σταθερό και δεν υπάρχουν ακτίνες, μπορείτε κάλλιστα να βάλετε εκεί το καλαθάκι για τα ψώνια ή το καθισματάκι για το μωρό.

  Από τη στιγμή που το πλαίσιο της ρόδας παραμένει σταθερό, οι κατασκευαστές του δεν ήθελαν ο διαθέσιμος χώρος που δημιουργούνταν έτσι να πηγαίνει χαμένος. Οπότε σκέφτηκαν να τον χρησιμοποιήσουν για να βάλουν εκεί αξεσουάρ, όπως καλαθάκι για τα ψώνια ή καθισματάκι για το μωρό.

  Επιπλέον, για να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια του ποδηλάτη, μόλις αρχίζει να πέφτει η νύχτα, ένας αισθητήρας ενεργοποιεί αυτόματα φώτα LED μέσα στις ρόδες. Για την τροφοδότησή τους, το Cyclotron είναι εξοπλισμένο με μία μπαταρία ιόντων λιθίου διαρκείας 8 ωρών μεταξύ δύο αυτόματων φορτίσεων μέσω δυναμό.

  cyclotron_kolaz

  Μερικές παραλλαγές του Cyclotron, όπως τις βρήκαμε στο επίσημο site της εταιρείας.

  Τα φώτα μπορούν να ενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο smartphone, η οποία μπορεί επίσης να παίξει το ρόλο του personal trainer, παρακολουθώντας ταχύτητα, χρόνο, διανυόμενη απόσταση, κάψιμο θερμίδων, καρδιακό ρυθμό κ.ά. αλλά και δίνοντας στον χρήστη το στίγμα μέσω GPS του ποδήλατου σε περίπτωση κλοπής.

  Ακόμα, σε περίπτωση ατυχήματος, το ποδήλατο εκπέμπει SOS. Στο δε τιμόνι, υπάρχει ειδική θέση για το κινητό, πράγμα το οποία προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο σε δεδομένα που μεταδίδονται μέσω Bluetooth Low Energy (BLE).

  Η ομάδα πίσω από το Cyclotron αναζήτησε κεφάλαια μέσω Kickstarter, και έχει ήδη συγκεντρώσει $82.000 μέσα σε 11 μέρες, όταν ο αρχικός στόχος ήταν $55.250.

  Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να πληρώσουν €1.600 για το μοντέλο με τις 12 ηλεκτρονικές ταχύτητες και ώς €3.000 για το 18τάχυτο. Ημερομηνία παράδοσης ο Ιούνιος του 2017.

  cyclotronbike.com

   

  Διαβάστε ακόμα: Tα 5 κορυφαία -και πιο στυλάτα!- ηλεκτρικά ποδήλατα

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top