Ένα εκλεκτικό mix από ανθρώπους του θεάτρου, αρχιτέκτονες, μουσικούς, φίλους του design βρέθηκαν στα εγκαίνια του D.MOD.

  Ήταν ένα από αυτά τα όμορφα βράδια του Δεκέμβρη όπου μπαίνουμε σε γιορτινή διάθεση, βγαίνουμε λίγο περισσότερο, εξερευνούμε νέες διευθύνσεις και ανακαλύπτουμε ενδιαφέρουσες ιδέες, δημιουργίες, δώρα. Κάπως έτσι τα βήματα μας έφεραν σε έναν διαφορετικό χώρο, για μια βραδιά που είχε μουσικό παλμό και θεατρική σκηνοθεσία αλλά ήταν αφιερωμένη στο ντιζάιν.

  Ο Guy Στεφάνου στο ξυλουργείο του D.MOD.

  Ένα εκλεκτικό mix από ανθρώπους του θεάτρου, αρχιτέκτονες, μουσικούς, φίλους του design και της μαστοριάς, συναντήθηκαν σε έναν μοναδικής διαύγειας και αισθητικής χώρο πίσω από το Πάντειο πανεπιστήμιο. Σε μια περιοχή με χαμηλά σπίτια, συνεργεία, και τη βουή της Συγγρού στο βάθος. Μια γοητευτική γειτονιά της Αθήνας, κέντρο – απόκεντρο που (ευτυχώς) δεν έχει γεμίσει μεζεδοπωλεία και ενοικιαζόμενα Airbnb.

  Νέες αφίξεις στο ελληνικό ντιζάιν. Αριστερά: το φωτιστικό Li.Mod.Lan.D. Δεξιά: στρογγυλό τραπεζάκι -σε τσιμέντο και σε κόντρα πλακέ (Fu.Mod.Cof.R).

  Ταλαντούχοι ηθοποιοί παρουσίασαν τα νέα μοντέλα του D.MOD. Και στο τέλος της βραδιάς, ο σχεδιαστής τα χάρισε σε τρεις τυχερούς προσκλεκλημένους.

  Από προηγούμενες συλλογές του D.MOD, πάνω αριστερά και δεξιόστροφα: το φωτιστικό Li.Mod.Mag.T, σύστημα ραφιών Fu.Mod.Mod.D, το φωτιστικό οροφής Li.Mod.Pen.1 και το coffee table Fu.Mod.Cof.2.

  Αφορμή για την σοφιστικέ σύναξη ήταν η παρουσίαση τριών νέων πρωτοτύπων του σχεδιαστή και συνδημιουργού του D.MOD, Guy Στεφάνου. Με δύο ιδιοσυγκρασιακούς ηθοποιούς στη σκηνή, πρωταθλητές στον αυτοσχεδιασμό (και στον αυτοσαρκασμό), τους Ελισσαίο Βλάχο και Γιάννη Σαρακατσάνη.

  Ο συνδημιουργός του D.MOD Μιχάλης Φραγκής σε χαλαρή κουβέντα με τον Κίμωνα Φραγκάκη και τον δημιουργό της εταιρείας Design Ambassador, Βασίλη Μπαρτζώκα.

  Με ανεβαστική live μουσική από τους Σωτηρία Ρουβολή, Θάνο Δασκαλόπουλο, Δημήτρη Τάσαινα και Δημήτρη Μονν. Αλλά και με ένα θέαμα – ακρόαμα που σπανία χαιρόμαστε στην Αθήνα: Τις κλακέτες, από κατακίτρινα λουστρίνια με ασημένια «πέταλα», που κεντούσαν πάνω στο ανοικτόχρωμο ξύλο. Σε αυτό το σκηνικό έγινε η αποκάλυψη των τριών νέων επίπλων.

  Ο συλλέκτης, DJ και παραγωγός δίσκων της δυτικής Αφρικής Αδαμάντιος Καφετζής (Teranga Beat), με τη δημιουργό του brand Kimalé, Irène Mamfredos.

  Το D.MOD μας παρουσίασε ένα πρωτότυπο φωτιστικό (το Li.Mod.Lan.D) με τρεις λεπτές, κομψές «κεραίες» που κατέληγαν σε ατμοσφαιρικά αμπαζούρ, ένα υβρίδιο τραπεζιού και φωτιστικού (το Fu.Mod.Sid.Rb) και ένα στρογγυλό τραπεζάκι -σε τσιμέντο και σε κόντρα πλακέ- με μια έκκεντρη τρύπα εγγεγραμμένη στον κύκλο (το Fu.Mod.Cof.R).

  Τα sui generis εγκαίνια πρόσφεραν άφθονο γέλιο. Αριστερά: Ελεάνα Στραβοδήμου. Δίπλα στον Κώστα Παπακωνσταντίνου η Αγγελική Μαρίνου. Στο βάθος  αριστερά ο αρχιτέκτονας Γιώργος Κουλούρης.

  Πρωτότυπα με όλη τη σημασία της λέξης τόσο ως προς το σχέδιο τους, όσο και ως προς την λειτουργία τους. Αλλά και την εκ–μαγεία τους, καθότι ο Στεφάνου έχει την ιδιόμορφη συνήθεια να μην σχεδιάζει σε χαρτί αλλά να κατασκευάζει απευθείας τα πρωτότυπα σχέδια του σε τρεις διαστάσεις, προτού μπουν στη γραμμή παραγωγής.

  Ενδιαφέροντες άνθρωποι, ήχοι, εικόνες, σε ένα λουσμένο στο φως πρώην συνεργείο. Δεξιά ο Σώζων Μπέσης.

  Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η γραμμή παραγωγής δεν είναι βιομηχανικής κλίμακας αλλά artisanal: Tαλαντούχοι τεχνίτες κάτω και δίπλα από την έκθεση, στο σιδηρουργείο και στο ξυλουργείο αντίστοιχα, μαστορεύουν τα limited edition έπιπλα του ντιζάιν οίκου. Ενώ δίπλα στον Στεφάνου, από την πρώτη μέρα, βρίσκεται ο συνδημιουργός και ήρεμη δύναμη του D.MOD, Μιχάλης Φραγκής, με την οικογένειά του.

  Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που μπερδεύουν την έκθεση επίπλων με μοντέρνο εστιατόριο.

  Παιδιά, φίλοι και φιλότεχνοι, χειροκρότησαν το θεατρικό, μουσικό και χορευτικό («κλακετικό») χάπενινγκ, που κατέληξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε κλήρωση και χάρισμα (!) των πρωτοτύπων στο κοινό. Και αυτό δεν ήταν μόνο μια στιγμή τολμηρού μάρκετινγκ, αφού όπως προανήγγειλε ο παραγωγικός σχεδιαστής, κάθε μήνα θα γεννά νέα σχέδια και θα υπάρχουν αρκετές ακόμα αφορμές για τυχερούς φίλους του πρωτότυπου ντιζάιν.

  Ο Ελισσαίος Βλάχος και ο Γιάννης Σαρακατσάνης «τρόλαραν» τη βραδιά με τα σκετς τους.

  Το εναλλακτικό brand του D.MOD ιδρύθηκε το 2015 από τον Guy και τον Μιχάλη λίγο σαν χόμπι και λίγο σαν δημιουργικό αντίδοτο στην κρίση. Με προσωπικό μεράκι και αρκετή δόση τρέλας όπως λέει το κλισέ (και εν προκειμένω αληθεύει), μετέτρεψαν ένα συνεργείο αυτοκινήτων σε μια έκθεση που θα μπορούσε να βρίσκεται σε οποιαδήποτε μητρόπολη του κόσμου, αλλά και ταυτόχρονα έχει κάτι πολύ ελληνικό στις λιτές γραμμές του και στα παιχνιδιάρικα – πολυμήχανα σχέδια του.

  Τα κέφια κούρδισαν με την live μουσική τους οι Σωτηρία Ρουβολή, Θάνος Δασκαλόπουλος, Δημήτρης Τάσαινας και Δημήτρης Μονν.

  Το όνομα D.MOD είναι συντομογραφία του Design MODules και εκφράζει τον πολυμορφικό χαρακτήρα των αντικειμένων που γεννά. Φωτιστικά που αναβοσβήνουν με μια μπίλια ή μ’ ένα απλό άγγιγμα, συμπληρωματικά τραπεζάκια σαν παιχνίδι – παζλ tangram, βιβλιοθήκες με αποσπώμενα στοιχεία που χωράνε παντού, τραπεζάκια που ντουμπλάρουν ως μίνι κάβες, είναι μερικά δείγματα της φαντασίας του Guy Στεφάνου.

  Ο αρχιτέκτων, συνέταιρος στο αρχιτεκτονικό γραφείο ARCH MID και Style Specialist της Design Ambassador, Νικόλας Μπαρελιέ.

  Η δισκοθήκη ενός συλλέκτη βινυλίων της Δυτικής Αφρικής, το πτυσσόμενο γραφείο ενός μαθητή στο μικρό δωμάτιο του, τα φωτιστικά κάποιου design ξενοδοχείου της Αθήνας, τα ιαπωνικής λιτότητας κρεβάτια νέων ηθοποιών, όλα έχουν ως κοινό παρονομαστή τις «γραμμές» του Guy.

  Ο φωτογράφος και blogger Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης.

  Το όνομα D.MOD είναι συντομογραφία του Design MODules και εκφράζει τον πολυμορφικό χαρακτήρα των αντικειμένων που γεννά.

  Το D.MOD διοργανώνει συχνά βραδιές που παντρεύουν τη μουσική, το θέατρο και το ντιζάιν. Αριστερά η Έμη Σίνη συγγραφέας της ομάδας Κοπέρνικος.

  Αξίζει να επισκεφτείτε την έκθεση που μοιάζει με ντιζάιν εστιατόριο αιχμής –συχνά όπως μας είπαν οι δημιουργοί του μπαίνουν μέσα αφηρημένοι περαστικοί και παραγγέλνουν έναν εσπρέσο ή ένα ποτήρι κρασί– για να δείτε από κοντά τα έπιπλα, να τα αγγίξετε, να καθίσετε πάνω τους και να ανακαλύψετε την φιλοσοφία πίσω από αυτά.

  Ξύλο, τσιμέντο και φως.

  Μιλώντας με την ομάδα του D.MOD είναι πιθανό να βρείτε κοινά ενδιαφέροντα για το ντιζαίν, το θέατρο, τη μουσική ή το καλό κρασί. Και στην επόμενη βραδιά με πρωτότυπα έπιπλα και πληθωρικές κλακέτες, να είστε κι εσείς στην παρέα.

  Δεξιά, ο ανερχόμενος ηθοποιός Κωνσταντίνος Γεωργαλής που είδαμε πρόσφατα στην παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και  αριστερά ο ηθοποιός Ιωάννης Μυστακίδης.

  //Αριστοτέλους 23, Καλλιθέα.

  Τ: 2109222505
  Ε:
  [email protected]

  Για τις online επισκέψεις σας, περιηγηθείτε εδώ.

   

  Διαβάστε ακόμα – Μιχάλης Δέλτα: «Έχω ζήσει ζόρικες στιγμές, on the edge, μέσα σε ένα υπέροχα άγριο ποτάμι».

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top