Το «stealth watch» απευθύνεται στον λάτρη του minimal, του απέριττου, σε κάθε έκφανση της ζωής του και της αισθητικής που αυτός επιλέγει να τη διέπει.

  Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το καταλάβουν με την πρώτη, όλοι θα το εκτιμήσουν με τη δεύτερη. Ανάμεσα στα είδη των σύγχρονων ρολογιών, τα οποία πλέον είναι πολλά (και τα είδη και τα ρολόγια), το επονομαζόμενο «stealth watch» δεν ξεχωρίζει με μία ματιά – και σ’ αυτό ακριβώς έγκειται η γοητεία του. Απευθύνεται στον λάτρη του minimal, του απέριττου, σε κάθε έκφανση της ζωής του και της αισθητικής που αυτός επιλέγει να τη διέπει.

  Το απαιτητικό ετούτο πλάσμα μπορεί να προέρχεται είτε από κάποιον δημιουργικό χώρο είτε από τον executive κόσμο (δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και ιδρυτής μιας startup ή στέλεχος σε μια εταιρεία νέων τεχνολογιών). Και θέλει το ρολόι που θα συντροφεύει πιστά τα σύνολά του, κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον βαθμό επισημότητάς τους, ενώ θα μπορεί να «σταθεί» επάξια ακόμη και δίπλα σε μια black-tie εμφάνιση.

  Στόχος του είναι να μπορεί να βρίσκεται παντού, να ξεχωρίζει λόγω φινέτσας και τέλειας «ενσωμάτωσης» σε κάθε εμφάνιση.

  Αναγνωρίζοντας -και ορίζοντας- το stealth watch, με βάση το ιδανικό «μοντέλο» του Andro, από την Danish Design:

  Πάνω στο ρολόι της Danish Design, το μέταλλο δεν παίρνει τη μορφή του κλασικού σπορ μπρασελέ, αλλά ενός κομψού μεταλλικού λουριού από λεπτές mesh αλυσίδες, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς «κόσμους».

  Είναι σκούρο, συνήθως μαύρο ή, έστω, ανθρακί. Πάνω στο σκοτεινό καντράν του δεν θα δεις τις ενδείξεις της ώρας και τους δείκτες «ντυμένα» με Superluminova, όπως σε ένα κλασικό σπορτίφ κομμάτι. Εδώ, σημασία δεν έχει η εύκολη αναγνωσιμότητα, ούτε, πάλι, τα «φορτωμένα» καντράν με χρονογράφους, περιστρεφόμενη στεφάνη και άλλα τέτοια, υπερ-δραστήρια. Το stealth watch παρουσιάζει ένα «λείο» εφέ το οποίο του προσδίδουν, μαζί με τους ουδέτερους σκούρους τόνους, hi-tech υλικά λουστραρισμένα στην εντέλεια – όπως, για παράδειγμα, η επίστρωση PVD πάνω στο ρολόι της Danish Design (η οποία, βέβαια, προστατεύει παράλληλα το timepiece από γρατσουνιές ή σημάδια κάθε είδους).

  Δεν είναι υπερβολικά sporty ούτε το κλασικό dress watch. Πάνω στο ρολόι της Danish Design, το μέταλλο δεν παίρνει τη μορφή του κλασικού σπορ μπρασελέ, αλλά ενός κομψού μεταλλικού λουριού από λεπτές mesh αλυσίδες, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς «κόσμους». Έτσι, ένα stealth watch ποτέ δεν θα εμφανιστεί υπερβολικά επίσημο για μια καθημερινή εμφάνιση, ούτε υπερβολικά casual ακόμη και για ένα tuxedo look.

  Σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα και η αντίθετη του «supersize it» λογική του stealth ρολογιού, το οποίο ποτέ δεν θα υποκύψει στη μαζική τάση της oversized κάσας. Πάνω σε ένα καθαρόαιμο ρολόι της κατηγορίας, όπως αυτό της Danish Design, τα 40mm διαμέτρου αποδεικνύονται υπερ-αρκετά ώστε το timepiece να παρουσιάζει μια αρμονική εμφάνιση πάνω στον ανδρικό καρπό, χωρίς να επιβάλλεται – δεν είναι αυτός ο στόχος του, άλλωστε.

  Στόχος του είναι να μπορεί να βρίσκεται παντού. Χωρίς να ξεχωρίζει λόγω όγκου, αλλά λόγω φινέτσας και τέλειας «ενσωμάτωσης» σε κάθε εμφάνιση. Γι’ αυτό, πέραν της αισθητικής του, θα το δεις να συνοδεύεται από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που όντως επιτρέπουν στην πράξη κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, η επιλογή του Andro από την Danish Design είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα, ενώ διαθέτει εγγύηση δύο ετών.

   

  Διαβάστε ακόμα: Zizi, τα παπούτσια του διαφθορέα Σερζ

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top