Με τη συσκευή dLAN WiFi Outdoor της γερμανικής εταιρείας Devolo ξεχνάς το πρόβλημα της ύπαρξης wifi σε ανοιχτούς χώρους.

Kαθώς το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εκτός σπιτιού είναι πολλές, το ίδιο και η ανάγκη για ασύρματο δίκτυο σε αυλές, κήπους, ταράτσες και κτήματα. Συνδυάζοντας κατασκευαστική αντοχή και αξιόπιστη λειτουργία, η συσκευή dLAN WiFi Outdoor της γερμανικής εταιρείας Devolo από το Άαχεν, η οποία από το 2002 δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συσκευών για οικιακά και επαγγελματικά δίκτυα και εφαρμογές για smart home, αποτελεί μια ιδανική λύση για την κάλυψη εξωτερικών χώρων με wifi.

Χάρις σε αυτήν θα μπορείτε να εργάζεστε με τον υπολογιστή σας στον κήπο, να χρησιμοποιείτε όλες τις λειτουργίες του tablet και του smartphone υπό τον έναστρο ουρανό, προκειμένου να κατεβάζετε ταινίες ή να ακούτε μουσική ξαπλωμένοι στον δροσερό χλοοτάπητα, να σερφάρετε δίπλα στα γλυκά νερά της πισίνας, να ενσαρκώνετε τον genlteman farmer ανταλλάσσοντας μέιλ στο μποστάνι, ή απλά ως τέλειος ψηφιακός οικοδεσπότης να προσφέρετε wifi στους προσκεκλημένους σας σε BBQ και garden party, χωρίς να ανησυχείτε, αφού το dLAN WiFi Outdoor είναι φτιαγμένο για να αντέχει στους πολλούς κινδύνους που καραδοκούν για κάθε ηλεκτρονική συσκευή στο ύπαιθρο.

Ακόμα και αν δεν κατοικείτε κάποιο μπαρόκ παλάτι, το powerline είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να έχετε wifi σε όλους του ορόφους μιας μεζονέτας.

Η λειτουργία του είναι απλούστατη, καθώς λειτουργεί συμπληρωματικά με τις συσκευές δικτύου powerline της Devolo, όπως το dLAN 1200+ WiFi ac Powerline, το οποίο μεταδίδει το σήμα μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος. Αρκεί να βάλετε τον κεντρικό powerline adapter στην πρίζα και να τον συνδέσετε με το router. Στη συνέχεια μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι και άλλες 7 συσκευές προκειμένου να επεκτείνετε το δίκτυο του wifi. Προϋπόθεση όλες οι πρίζες να ανήκουν στον ίδιο μετρητή και το μήκος της καλωδίωσης μεταξύ των συσκευών να μη ξεπερνά τα 400 μέτρα. Πρόκειται για ένα σύστημα που ασφαλώς θα εκτιμούσε ιδιαίτερα ο Πρίγκηπας Φαμπρίτσο ντι Σαλίνα , ο οποίος θεωρούσε ντροπή να γνωρίζει πόσα δωμάτια είχε το μέγαρό του στη Donafugata.

Σε αντίθεση με τις συσκευές εσωτερικού δικτύου, το dLAN WiFi Outdoor είναι μια στεγανή συσκευή από ανθεκτικό fiberglass πλαστικό.

Αλλά ακόμα και αν δεν κατοικείτε κάποιο μπαρόκ παλάτι, το powerline είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να έχετε wifi σε όλους του ορόφους μιας μεζονέτας, σε κάποιο υπόγειο ή σοφίτα, γενικά σε οποιοδήποτε χώρο όπου για κάποιο λόγο τα router και οι repeater αχρηστεύονται από την απόσταση και την παρεμβολή ενός ή περισσότερων τοίχων. Για τους εξωτερικούς χώρους αυτό σημαίνει ότι αν έχετε κάποια εξωτερική πρίζα ή κάποιο ηλεκτροδοτούμενο βοηθητικό κτίριο, εργαστήριο, αποθήκη, γκαράζ, poolhouse, κοτέστι, κ.ο.κ., με συσκευή powerline το δίκτυο wifi θα επεκταθεί σημαντικά. Υπόψιν ότι τα powerline adapter της Devolo έχουν δικό τους ρευματοδότη (έξοδο σούκο), ώστε να μη χρειαστείτε πρόσθετα πολύμπριζα ούτε να στερηθείτε κάποια πρίζα, και έξοδο για ενσύρματη σύνδεση.

Σε αντίθεση με τις συσκευές εσωτερικού δικτύου, το dLAN WiFi Outdoor είναι μια στεγανή συσκευή από ανθεκτικό fiberglass πλαστικό, φτιαγμένη για να βρίσκεται στο ύπαιθρο, εκτεθειμένο σε σκόνη και υγρασία, ακόμα και σε βροχή. Ο βαθμός στεγανότητας είναι ΙΡ 65, δηλαδή απολύτως ασφαλές από σκόνες και χώματα και αδιάβροχο στο νερό της βροχής ή άλλα υγρά που πέφτουν με μικρή πίεση, όπως π.χ. στο πότισμα, ή άλλα ατυχήματα που μπορεί να συμβούν από κανονική χρήση σε ύπαιθρο, συμπεριλαμβανομένης μιας απρόβλεπτης καταιγίδας, ακόμα και μια στιγμιαίας βύθισης σε νερό. Οι ενδείξεις λειτουργίας καλύπτoνται από ένα καπάκι με μόνωση από λάστιχο το οποίο κλείνει ερμητικά και μπορείτε να ξεβιδώσετε με το χέρι, εφόσον θέλετε να ελέγξετε αν λειτουργεί το σύστημα.

Στην πραγματικότητα, ακόμα και κατά την εγκατάσταση είναι περιττό να το ανοίξετε. Το άνοιξα μόνο μια φορά από περιέργεια, αφού πάντοτε λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα. Ο κατασκευαστής προβλέπει αντοχή για αποθήκευση σε θερμοκρασίες από -25º C μέχρι 70º C και για λειτουργία από 0º C ως 40º C και καλύπτεται από τρία χρόνια εγγύηση. Το καλώδιο είναι πολύ στιβαρό και έχει μήκος 5 μ., προκειμένου να το απομακρύνετε από την πλησιέστερη πρίζα για μεγαλύτερη κάλυψη και, επειδή είναι powerline, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποια επέκταση καλωδίου για να το τοποθετήσετε ακριβώς εκεί που σας βολεύει καλύτερα.

Mπορείτε να κατεβάσετε τα Devolo app για μεγιστοποίηση της απόδοσης του δικτύου σας.

Είναι πολύ ελαφρύ και εύχρηστο, οπότε αν θέλετε μπορείτε και να το μαζεύετε όταν λείπετε ή να το μετακινείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Προφανώς είναι ανθεκτικό σε κτυπήματα. Η ονομαστική εμβέλεια της συσκευής για το wifi είναι τα 300 μ., εγώ στο δικό μου περιβάλλον κατάφερα να το χρησιμοποιήσω μέχρι και τα 120 μ., από κει και πέρα υπήρχαν φυσικά εμπόδια και διαμόρφωση του εδάφους που εμπόδιζαν το σήμα, αλλά όσο είχα καθαρή ευθεία ήταν ισχυρό. Εφόσον είστε εντός βεληνεκούς, τίποτα δεν σας εμποδίζει να απολαμβάνετε το wifi σας ακόμα και σε κάποιο κοντινό πάρκο ή παραλία.

Καθώς συνδυάζει μια σειρά από κρίσιμα χαρακτηριστικά, δηλαδή αντοχή, απλότητα και αξιοπιστία, το dLAN WiFi Outdoor της Devolo θα βρεθεί στο χώμα, τη χλόη και την άμμο για να μεταφέρει τους ανοιχτούς ορίζοντες στην ψηφιακή εποχή, προσφέροντας άπειρες δυνατότητες σε ιδιώτες και επαγγελματίες. Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε τα Devolo app για μεγιστοποίηση της απόδοσης του δικτύου σας, ενώ η τηλεφωνική υποστήριξη αποδείχτηκε εξαιρετικά εξυπηρετική.

 

Διαβάστε ακόμα: Με τον Greek Freak στο εξώφυλλο παίζουμε το καλύτερο μπασκετάκι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top