Τα Rebound Ace της Diadora υιοθετούν την ορατή τεχνολογία της Διπλής Δράσης, ενώ ο σχεδιασμός τους παραπέμπει στην «παιδικότητα» των sneakers της δεκαετίας του ’90.

Όταν το 1948 ο -τότε- νεαρός Marcello Danieli αποφάσιζε να δημιουργήσει τη δική του εταιρία, μάλλον ούτε ο ίδιος φανταζόταν ότι 70 χρόνια μετά το brand θα ήταν ένα από τα γνωστότερα στον κόσμο του αθλητισμού. Και όχι άδικα, καθώς αν δει κανείς στην ιστορία της, τα πρώτα βήματα της Diadora δεν είχα σχέση με τα σπορ.

Οι ειδικές μπότες για ορειβασία, που θα παρουσιάσει ο Danieli έχοντας τη βοήθεια της συζύγου του, τη δεκαετία του ’50 είναι που θα βάλουν τη Diadora στον χάρτη. Ενώ μέσα στα ’60s βλέποντας ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα σπορ πλαγιάς, θα κυκλοφορήσει τις μπότες για σκι. Μια κίνηση που όχι απλά θα εκτοξεύσει τις μετοχές της εταιρίας, αλλά θα δείξει σε όλους ότι ο Marcello Danieli είναι ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας που βλέπει τα κενά που υπάρχουν στην αγορά.

Δεν ήταν μόνο ότι τα sneakers της Diadora κυριαρχούσαν στα κορτ, αλλά ότι συνδυάζονταν άψογα με την casual μόδα της εποχής.

Κάτι που θα το πετύχει με τον καλύτερο τρόπο μια δεκαετία μετά. Τα ’70s ήταν μια περίοδος που όλο και περισσότεροι νέοι αρχίζουν να ασχολούνται με τα σπορ και ενσωματώνουν το σπορτίφ λουκ στην εμφάνισή τους, ενώ οι αθλητές σταδιακά μετατρέπονται σε σταρ. Αυτούς τους σταρ αποφασίζει να βάλει στην «οικογένειά» της η Diadora, με πρώτο και καλύτερο τον Björn Borg – τον πρώτο σούπερ σταρ του τένις.

Το ιταλικό brand όχι απλά θα συνδεθεί με το άθλημα, αλλά θα γίνει η Νο.1 μάρκα στον χώρο του τένις. Το Diadora Borg Elite του 1981 θεωρήθηκε το κορυφαίο sneaker για τένις εκείνη την εποχή, ενώ 5 χρόνια μετά με την κυκλοφορία του Diadora Maverick θα εδραιώσει την κυριαρχία της.

Το ιταλικό brand όχι απλά θα συνδεθεί με το τένις, αλλά θα γίνει η Νο.1 μάρκα στον χώρο του τένις. Το Diadora Borg Elite του 1981 θεωρήθηκε το κορυφαίο sneaker για τένις εκείνη την εποχή.

Δεν ήταν μόνο ότι τα sneakers της Diadora κυριαρχούσαν στα κορτ, αλλά ότι συνδυάζονταν άψογα με την casual μόδα της εποχής. Είχαν το τένις στο DNA τους, αλλά ένα ξεχωριστό στυλ στην εμφάνισή τους που έδιναν τη δυνατότητα να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας. Για αυτό και κέρδισαν εύκολα τη θέση τους ανάμεσα στους νέους της εποχής, συνδέθηκαν με την καλλιτεχνική «επανάσταση» στα τέλη των ’80s και στις αρχές των ’90s, φορέθηκαν από μουσικούς ποπ σταρ.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη στιγμή του ιταλικού brand θα έρθει το 1992. Είναι η χρονιά που η Diadora εισάγει μια τεχνολογία που βασιζόταν στην προστασία από κραδασμούς και μπορούσε να εφαρμοστεί σε διάφορα αθλήματα, ενώ ήταν ορατή χάρη στη διάφανη σόλα: η τεχνολογία Διπλής Δράσης. Εκείνη η χρυσή εποχή αναβιώνει και πάλι σήμερα μέσα από την κυκλοφορία του Rebound Ace.

Τα ρετρό τένις sneakers της Diadora υιοθετούν αυτή την ορατή τεχνολογία της Διπλής Δράσης, ενώ ο σχεδιασμός τους παραπέμπει στην «παιδικότητα» των sneakers της δεκαετίας του ’90. Ταιριάζουν ταμάμ με ένα τζηνάκι -γυρισμένα τα μπατζάκια παρακαλώ-, ένα ρετρό πόλο με κουμπωμένο γιακά και ένα αντιανεμικό μπουφάν τύπου Κ-Way για τις απογευματινές ανοιξιάτικες βόλτες. Ασφαλώς πάνε μούρλια με βερμούδα και t-shirt για τους καφέδες στην Πρωτογένους πριν φύγουμε για τα νησιά – απαραίτητα και η άσπρη κάλτσα!

Αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μόδα κάνει κύκλους τότε η άφιξη των Rebound Ace της Diadora είναι η καλύτερη απόδειξη.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς ντύνεσαι για μια καλοκαιρινή συναυλία;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top