Το πιο συνηθισμένο στα πάρτι της D.Mod: η παρεϊστικη ατμόσφαιρα.


  [Κάθε λεπτό είναι ένας τόπος που δεν ξαναβρέθηκες ποτέ – Μαρκ Στραντ]


  Αν η πρώτη φορά κρύβει μια μικρή δόση απαντοχής, λογικό για τους δημιουργικούς ανθρώπους, η δεύτερη πάντα είναι πιο ήρεμη και πιο δημιουργική. Ο Guy Στεφάνου και η D.Mod μας είχαν προϊδεάσει τον Δεκέμβριο που μας πέρασε πως ξέρουν να στήσουν ευφάνταστα πάρτι με αφορμή τις νέες τους δημιουργίες.

  Αριστερά: Ο Guy Στεφάνου με το… alter ego του.

  Εκείνη η μάζωξη είχε στεφθεί με επιτυχία, επομένως, πιστοί στο ραντεβού τους ανά δύο μήνες, επανέλαβαν τη συνάθροιση. Το Σάββατο 8/2, στον δικό τους πανέμορφο χώρο στην Καλλιθέα, όπως πάντα, δεξιώθηκαν τους φίλους τους και όσους ενδιαφέρονται για το σύγχρονο ελληνικό design. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και σας μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα. Αν και οι λέξεις δεν μπορούν να μεταφέρουν πάντα το θάλπος μιας ζεστής βραδιάς.

  Σάββατο βράδυ στη D.Mod.

  Είναι λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα, σε ένα από τα πιο παγωμένα Σάββατα του χειμώνα, σε μια βουβή γειτονιά της Καλλιθέας, πίσω από το Πάντειο και μέσα στον ζωογόνο άξονα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ο χρόνος και ο τόπος, το πότε και το πού της συγκυρίας, αποκτούν ήχο από το πρώτο soundcheck της βραδιάς που έχει επιμελώς οργανώσει ένας χώρος που ανασυνθέτει την έννοια του φωτός, του φωτισμού και του design και που πάνω από όλα είναι «οικείος» και σε κάνει να νιώθεις σαν το σπίτι σου, ακόμα κι αν δεν έχεις ξαναβρεθεί ποτέ εδώ.

  Οι λεπτές σχεδιαστικές γραμμές και τα γήινα χρώματα προσδίδουν ζεστασιά στην ατμόσφαιρα.

  Και αυτό είναι που ακριβώς η d.Mod φιλοδοξεί να καθιερώσει. Το ‘’Meet Up with the Prototypes’’ ως ένα αγαπημένο αστικό ραντεβού που θα εξυμνεί την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, την καλαισθησία και θα αποτελεί αφορμή για φίλους και aficionados να βρίσκονται σε ένα οικείο μέρος «σαν στο σπίτι τους».

  Ελισσαίος Βλάχος, Γιάννης Σαρακατσάνης. Δύο ιδιοσυγκρασιακοί ηθοποιοί.

  Από το 2015, που μετέτρεψαν ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων σε ένα υψηλής αισθητικής showroom και υπόγειο εργαστήριο, οι δημιουργοί της εταιρείας επίπλων και φωτιστικών, Guy Στεφάνου και Μιχάλης Φραγκής, δεν έχουν σταματήσει να οραματίζονται και να κατασκευάζουν χειροποίητα κομψοτεχνήματα που προσθέτουν την ύψιστη αξία σε κάθε σπίτι: την οικειότητα και τη ζεστασιά.

  Αριστερά, ο ηθοποιός Γιάννης Καρακατσάνης. Δεξιά, ο Sebastien Peigné, σχεδιαστής των πρετ-α-πορτέ του οίκου Chloé στο Παρίσι.

  «Είναι κρίμα που ο φωτισμός έχει περιοριστεί σε κάτι λειτουργικό, το αποτέλεσμα ενός on/off διακόπτη, ενώ στην πραγματικότητα σχηματίζει αναμνήσεις και αισθήματα»

  Αριστερά: Κάποιο ζεστό φως έρχεται από ψηλά. Δεξιά: Ο συνδημιουργός της D.Μod, Μιχάλης Φραγκής.

  Ανοιχτοί και δοτικοί απέναντι στους ανθρώπους που τους στηρίζουν αυτά τα χρόνια – «εταιρεία στην Ελλάδα του σήμερα σημαίνει ανηφόρα με τέρμα το γκάζι», λέει ο σχεδιαστής της D.Mod Guy Στεφάνου και δεν έχει άδικο – πήραν την απόφαση κάθε δύο μήνες να διοργανώνουν ένα πρωτότυπο event για να παρουσιάζουν στο κοινό το νέο τους υλικό.

  Βερολίνο, Κοπεγχάγη ή Καλλιθέα; Το πρόσφατο event ήταν μια συνάντηση stylish προσωπικοτήτων.

  Το επόμενο ‘’Meet Up with the Prototypes’’ θα γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου και θα επιφυλάσσει την ίδια έκπληξη: κάθε φορά, τρεις τυχεροί από τους επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία μετά από κλήρωση να κερδίσουν ένα από τα νέα design αντικείμενα της D.Mod!

  Μουσική, φως, ντιζάιν!

  «Δουλεύω απευθείας πάνω στο υλικό, σε αντίθεση με άλλους σχεδιαστές που χρησιμοποιούν πρώτα χαρτί και μολύβι. Αποφασίσαμε, λοιπόν, τα πρωτότυπα που κατασκευάζονται να μην πωλούνται, αλλά να γίνονται εκδηλώσεις και να χαρίζονται. Είναι το πρώτο γέννημα, είναι η απόδειξη του ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε είναι απόλυτα πηγαίος», σημειώνει o σκηνογράφος, σκηνοθέτης και designer Guy Στεφάνου.

  Η συνεργάτις του Andro, Κική Μουστακίδου εν ώρα περισυλλογής.

  Όσο περνά η ώρα, ο κόσμος ολοένα αρχίζει και πυκνώνει. Στην εποχή της μαζικότητας που βιώνουμε, κάποιος δίνει αρτιζανάλ σημασία στην λεπτομέρεια και κάνει τέχνη μέσα από το φως. Κάθε φίλος που βρίσκεται μέσα στον χώρο της D.Mod μοιάζει να αντιλαμβάνεται την αξία αυτής της φιλοσοφίας. Άνδρες και γυναίκες, νεότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, περιεργάζονται τα αντικείμενα σε μια ιδιόμορφη έκθεση όπου η αφή επιτρέπεται, ενθαρρύνεται, αποτελεί κομμάτι της συνύπαρξης με την τέχνη και το όραμα της εταιρείας.

  Ο φωτογράφος Γιώργος Κορδάκης και η interiors editor Ιόλη Χιωτίνη.

  Φωτιστικά που αναβοσβήνουν με ένα απλό άγγιγμα, συμπληρωματικά τραπεζάκια σαν παιχνίδι tangram, βιβλιοθήκες με αποσπώμενα στοιχεία που χωράνε παντού. Οι λεπτές σχεδιαστικές γραμμές και τα γήινα χρώματα προσδίδουν ζεστασιά στην ατμόσφαιρα, μια αίσθηση που «γλυκειώνει» τους επισκέπτες (πρωτότυπη λέξη που ακούσαμε στο event και ταιριάζει τόσο αρμονικά με τη φιλοσοφία της εταιρείας).

  Ο Guy Στεφάνου και ένας τετράποδος φίλος του καλού ντιζάιν.

  «Δεν μπορώ να φανταστώ ένα χώρο στον οποίο δεν μου δίνεται η δυνατότητα να τον ‘’πειράξω’’ φωτιστικά. Με το φως μπορείς να δημιουργήσεις πολλά πράγματα. Είναι κρίμα που ο φωτισμός έχει περιοριστεί σε κάτι λειτουργικό, το αποτέλεσμα ενός on/off διακόπτη, ενώ στην πραγματικότητα σχηματίζει αναμνήσεις και αισθήματα», προσθέτει ο Guy.

  Πότε ήτα η τελευταία φορά που απολαύσατε ένα σόου με κλακέτες;

  Το επόμενο ‘’Meet Up with the Prototypes’’ θα γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου. Βάλτε το στην ατζέντα σας.

  Τα παιδιά έπαιξαν δίπλα στα αντικείμενα «Πέτρα, Ψαλίδι, Μολύβι, Χαρτί» κι ύστερα έκρουσαν τα ντραμς.

  Τα μικρά παιδιά, που δεν είναι λίγα στη βραδιά – γιορτή της D.Mod που στοχεύει μεταξύ άλλων να μας θυμίσει πως είμαστε άνθρωποι και έχουμε ανάγκη την επαφή με τους γύρω μας, μπαίνουν από την αρχή στο κλίμα. Παίζουν δίπλα στα αντικείμενα «Πέτρα, Ψαλίδι, Μολύβι, Χαρτί» κι ύστερα εντυπωσιάζονται από το φωτισμό, από τις μαγικές στα μάτια τους ιδιότητές του.

  Ο Ελισσαίος Βλάχος παρακινεί τον Guy Στεφάνου να πάρει μέρος στο αυτοσχεδιαστικό σόου.

  Με την ίδια ενέργεια και με πηγαίο, έξυπνο χιούμορ, οι ηθοποιοί Ελισσαίος Βλάχος και Γιάννης Σαρακατσάνης διακόπτουν με τα έξυπνα σκετς τους τη ροή της βραδιάς ανά διαστήματα. Αποδομούν την έννοια και τη χρησιμότητα του φωτός, τάσσονται υπέρ των «σκοτιστικών» και καλούν τους νικητές της κλήρωσης να πάρουν τα φωτιστικά στο σπίτι τους και να τα κρατήσουν… σβηστά (!).

  Οι μουσικοί του σχήματος Dimitris Tasenas & The Soul Vibrators Trio ανέβασαν το κέφι.

  Την σκυτάλη δίνουν και παίρνουν διαρκώς οι μουσικοί του σχήματος Dimitris Tasenas & The Soul Vibrators Trio με rock ‘n roll ήχους και live, δυναμική διάθεση που στρώνει το ιδανικό ηχητικό χαλί στη νύχτα ενώ ο Θάνος Δασκαλόπουλος με τις κλακέτες του δίνει στο καλλιτεχνικό στίγμα της βραδιάς κάτι το πραγματικά ρετρό και σπάνιο.

  Ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης δείχνει τα ονόματα των τριών νικητών της βραδιάς.

  Ο Guy Στεφάνου δουλεύει στο θέατρο είκοσι χρόνια τώρα και αυτό τον έχει φέρει σε επαφή με ανθρώπους που τον έχουν βάλει «σε μια διαδικασία που σε εξαναγκάζει κάθε μέρα να αναμετριέσαι με όλα όσα νομίζεις ότι ξέρεις». Σε αυτό το πλαίσιο της απεριόριστης έμπνευσης, η D.Mod συνεχίζει να πρωτοπορεί και να αποτελεί ένα δημιουργικό σύμπαν στο οποίο ανυπομονείς να επιστρέψεις, σαν να είναι πραγματικά ένας τόπος που κάθε φορά ανακαλύπτεις από την αρχή.

  Αριστερά: Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Δάφνη Πετρίδη. Δεξιά, η δημιουργός του fashion brand Kimalé, Irène Mamfredos.

  //Αριστοτέλους 23, Καλλιθέα.
  Τ: 2109222505
  Ε: [email protected]
  Για τις online επισκέψεις σας, περιηγηθείτε εδώ.

  Ατμόσφαιρα σημαίνει φως.

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Μια ακόμα «πρεμιέρα» για τα φωτιστικά της D.MOD.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top