Τον αγαπάμε τον Ντάνι Ντε Βίτο, αλλά το διπλοσάγονό του το έχει.

Προσωπικά, θα προτιμούσα να είμαι ο Τσώρτσιλ ή έστω ο Χίτσκοκ, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται τα πατριωτάκια θεωρούν το προγούλι εξίσου καταστροφικό με τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Κομπλεξάρει άντρες και γυναίκες.

Πρόκειται για λιπάκι που στρογγυλοκάθεται κάτω απ’ το σαγόνι. Τοσοδούλικο ή επιβλητικό, γερνάει το πρόσωπο, το βαραίνει, δείχνει κουρασμένη την ανύπαρκτη εκφραστικότητα του προσώπου σας.

Τέσσερις λόγοι καταγράφονται ως βασικοί υπαίτιοι του διπλοσάγονου: η γενετική, η παχυσαρκία, η γήρανση του δέρματος και το να μη διαθέτεις θεληματικό πηγούνι. Αν αυτά συντρέχουν σε συνδυασμό, γάμησέ τα.

Αλλά είμαι εδώ για να φανώ χρήσιμος, έτσι δεν είναι; Σε περίπτωση κληρονομικής προδιάθεσης, ακόμα κι οι λιποδίαιτοι ή οι γυμνασμένοι την πατάνε. Μόνη λύση –θέλω να είμαι ειλικρινής-, η λιποαναρρόφηση ή το λίφτινγκ. Το αυτό με το πάχος. Μπορείτε να κάνετε δίαιτα και να γίνεται συλφίδες, αλλά το πρόβλημα να παραμένει.

Μετά είναι τα γεράματα. Το να αποκτήσεις προγούλι προτού πεθάνεις είναι οπωσδήποτε προτιμότερο από το να πεθάνεις. Εντάξει, ο λαιμός σας παύει πλέον να ενδείκνυται για γλύψιμο, χάνει την ελαστικότητά του, ενώ και τα μάγουλά σας αρχίζουν να φέρνουν σε κατακρήμνιση χιονισμένη πλαγιάς. Κατάσταση Droopy ένα πράγμα. Λύση κι εδώ η κοπτοραπτική, αλλά όχι τα διάφορα είδη λιποαναρρόφησης.

Τα πολύ μακριά ή τα πολύ κοντά μαλλιά τραβούν την προσοχή στην περιοχή του λαιμού. Δοκιμάστε μια μεσαία λύση, με μια κουπ στο ύψος του σαγονιού.

Αν όλα αυτά συνδυάζονται και με ελλιπή οστέινη μάζα στο επίμαχο σημείο, θα φανώ σκληρός και θα προτείνω προσθετική γνάθου (από σιλικόνη). Εν γένει, πρόκειται για απλούστατες πλαστικές επεμβάσεις. Η πιθανότητα να σας κόψουν το λαρύγγι είναι στατιστικά απειροελάχιστη.

Ωστόσο, υπάρχουν και παρηγορητικές μεσοβέζικες λύσεις. Η πιο απλή είναι να αφήσετε ένα περιποιημένο μούσι. Μια πιο περιεσκεμμένη προσέγγιση του προβλήματος είναι να αλλάξετε το κούρεμά σας και να στέκεστε πιο κορδωτά. Εξειδικεύω:

– Γενειάδα επιβλητική και φροντισμένη. Ενδείκνυται να παραστήσετε τον χίπστερ έστω και με πόνο ψυχής

– Τα πολύ μακριά ή τα πολύ κοντά μαλλιά τραβούν την προσοχή στην περιοχή του λαιμού. Δοκιμάστε μια μεσαία λύση, με μια κουπ στο ύψος του σαγονιού ή ντεγκραντέ μπουκλίτσες για περισσότερο όγκο.

– Στα ρούχα, αποφύγετε τα ζιβάγκο. Προτιμήστε γιακάδες ανοιχτούς και γενναιόδωρους.

– Μην καμπουριάζετε. Ίσια την πλάτη, ψηλά το κεφάλι, όρθιοι οι ώμοι.

– Αποδεχτείτε τα ευεργετήματα του μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μπογιές πιο σκούρες απ’ αυτές του χλέμπουρα, τονίστε το σαγόνι αντί για το λαιμό. Υπογραμμίστε μαγουλάκια και λάγνο βλέμμα. Προσκυνήστε το contouring.

Σας κράτησα τελευταίες τις προληπτικές ασκήσεις. Οι οποίες είναι και οι σημαντικότερες.

Πλένετε τη μούρη σας με κρύο νερό. Συσφίγγει το άτιμο.

– Υιοθετήστε τη φρικιαστική συνήθεια να μασάτε τσίχλα. Κάνει το στομάχι να γουργουρίζει, αλλά τονώνει τους μυς της επίμαχης περιοχής.

– Στρέψτε το κεφάλι δεξιά και αριστερά επί 5 δεύτερα για την καθεμία. Δέκα φορές τη μέρα χορεύοντας voguing είναι αρκετές

– Ρίχτε το στις γκριμάτσες. Βγάλτε γλώσσα, χαμογελάστε, κοροϊδέψτε. Έχετε τόσες αφορμές να το κάνετε. Θα τονώσετε τους μυς σας και θα μπετονάρετε το είδος της ειδεχθούς φάτσας σας.

– Πλένετε τη μούρη σας με κρύο νερό. Συσφίγγει το άτιμο.

– Θα με πάρετε στο ψιλό, αλλά δεν πειράζει. Εγώ το καλό σας θέλω. Η συμβουλή είναι να επαναλαμβάνετε δέκα φορές τη μέρα τα γράμματα Ο και Ξ, τραβώντας τα καθ’ υπερβολή. Μαζί, σηκώνουμε το κεφάλι και βγάζουμε τη γλώσσα όσο πιο πολύ γίνεται. Επαναλαμβάνουμε πρωί και βράδυ. Άλλη λύση, ρίχνουμε το κεφάλι πίσω. Δείχνουμε πιο ηλίθιοι απ’ ό,τι είμαστε, αλλά έχει αποτέλεσμα. Κασταφιόρε.

– Μασαζάκι στο λαιμό, σχετικές κρεμούλες και συμπαρομαρτούντα. Παιδιά, πρέπει. Από τα πιο βασικά.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι κάνουμε με τις τρίχες σε μύτη και αφτιά.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top