Η κοντή αθλητική κάλτσα είναι όπως ένας μπόμπιρας που δεν μεγάλωσε ποτέ. Δεν έμεινε νάνος, αλλά δεν πήρε και το κατάλληλο μπόι (cdn.shopify.com).

Υπάρχει ένα κοινός οικιακός μύθος: κατά έναν περίεργο τρόπο χάνονται οι κάλτσες από το συρτάρι, μένουν ορφανά τα ζευγάρια, ένα δαιμόνιο αερικό τις εξαφανίζει. Είναι βέβαιο πως, αν μαζευτούμε όλοι όσοι έχουμε χάσει κάποια στιγμή ένα (… και δύο και τρία) ζευγάρια κάλτσες, μπορούμε να γεμίσουμε την πλατεία Συντάγματος (!) και να προκαλέσουμε διακοπή της κυκλοφορίας με τις διαμαρτυρίες μας.

Ναι, οι κάλτσες που δεν τους δίνετε/δίνουμε τόση σημασία (όπως δίνει κάποιος, ας πούμε, στο καλό του πουλόβερ ή στο σακάκι του), ζητούν την προσοχή μας. Ας μην τις θεωρούμε τόσο δεδομένες, γιατί δεν είναι. Μην πιστέψετε ποτέ ότι είναι ένα προφανές κομμάτι του ντυσίματός σας, για το οποίο δεν θα χρειαστεί να υπάρξουν πονοκέφαλοι. Ας θυμόμαστε πάντα έναν απαράβατο όρο: η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Και στο αντρικό ντύσιμο αυτές οι μικρές -αδιόρατες- λεπτομέρειες μπορούν να λειτουργήσουν ανασχετικά στη συνολική εικόνα που δείχνουμε. Αδιόρατες λεπτομέρειες. Όχι αδιόρατες κάλτσες.

Μίνι καλτσάκι σε επαγγελματικό ραντεβού; Το είδαμε και αυτό! Βάλε μια κανονική κάλτσα σε παρακαλώ.

Βάσει της μόδας, οι αθλητικές κάλτσες οφείλουν να είναι ημι-αόρατες. Όχι να μην υπάρχουν αλλά να υπονοούνται. Τα κοντά αθλητικά καλτσάκια έφυγαν πλέον από το γυμναστήριο και πέρασαν στην καθημερινότητα. Κοντές, πιο κοντές, ακόμη πιο κοντές. Σε σημείο να χώνονται μέσα στο παπούτσι και να προκαλούν ένα βαμβακερό σγρομπάλιασμα μέσα στο οποίο στενάζει το άμοιρο πόδι.

Αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει. Ποιος όρισε ότι είναι κακό να φαίνονται οι κάλτσες; Αν θέλετε, ούτε και αθλητικά είναι ορθό. Θυμηθείτε τις ψηλές κάλτσες που φορούσε ο Νίκος Γκάλης. Το έκανε για μόδα; Όχι, τουναντίον. Για να προστατεύουν τα πόδια του το έκανε. Μόνον οι ερασιτέχνες ενδιαφέρονται για τη δήθεν μόδα της κοντής κάλτσας έναντι της «ορθόδοξης».

Για να το πούμε αλλιώς: η κοντή κάλτσα γυμναστηρίου ήταν όπως ένας μπόμπιρας που δεν μεγάλωσε ποτέ. Δεν έμεινε νάνος, αλλά δεν πήρε και το κατάλληλο μπόι. Εμείς, όμως, μεγαλώσαμε πλέον, όχι; Επομένως, οφείλουμε να μην παίζουμε με το ντύσιμό μας. Να μην μπερδεύουμε ανόμοια πράγματα προς χάριν ενός πειραματισμού που είναι του συρμού.

Το ζήτημα δεν είναι να εξαχνωθεί η κάλτσα, αλλά τι είδους κάλτσα φοράει κάποιος. Η απόκρυψη όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά προκαλεί και ερωτήματα. Για ποιο λόγο κρύβεις κάτι; Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και δεν επιθυμείς να γίνει φανερό; Είναι εντελώς άλλο να αποφασίσει κάποιος να μη φορέσει κάλτσες (αν και για λόγους υγιεινής δεν είναι πάντα ορθή σκέψη), και άλλο να καταλήξει σε μια μεσοβέζικη λύση, διαλύοντας κάθε έννοια στιλ.

Και, τελοσπάντων, αν δεν σκοπεύετε να αποχωριστείτε τις κοντές κάλτσες σας, καλό είναι να περιορίσετε την… εμφάνισή τους μόνο σε σημεία που οφείλουν να «παρευρίσκονται»: στο γυμναστήριο. Επουδενί σε εξόδους, συναντήσεις, γεύματα. Επαγγελματικά ραντεβού; Το είδαμε κι αυτό! Βάλε μια κανονική κάλτσα, σε παρακαλώ. Κανείς δεν έχασε ακολουθώντας τους διαχρονικούς άγραφους νόμους. Ναι, υπάρχουν και στις κάλτσες.

 

Διαβάστε ακόμα: Τι κάλτσες με τι παπούτσια;

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top