Η Montblanc τιμάει όπως αξίζει στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ με της σειρά οργάνων γραφής Elizabeth Taylor Special Edition.

Πώς περνάει κάποιος στην ιστορία; Ορισμένες σπουδαίες γυναίκες τις μνημονεύουμε καταρχήν για ένα ιδιαίτερο, χαρακτηριστικά γοητευτικό τους γνώρισμα. Διάσημη ήταν η μύτη της Κλεοπάτρας (69 π.Χ. – 30 π.Χ.), όπως και τα υπέροχα βιολετιά μάτια της Ελίζαμπεθ Τέιλορ (1932 -2011), που την υποδύθηκε δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα.

Αλλά δεν περάσαν στην ιστορία για αυτά. Και οι δύο τους ήταν σπουδαίες και πολυσχιδείς προσωπικότητες, αντίστοιχα και πολλοί οι λόγοι για τους οποίους τις θυμόμαστε. Ακόμα και αν η πρώτη αντίδραση όταν ακούμε το όνομά τους είναι να μνημονεύουμε το πιο άμεσα αξιομνημόνευτο και χαρίεν χαρακτηριστικό, αυτό είναι απλά το έναυσμα για να τις γνωρίσουμε περισσότερο.

Η σειρά Elizabeth Taylor Special Edition λαμβάνει έμπνευση από την ντίβα του κινηματογράφου Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον μύθο της.

Στην σειρά Montblanc Muses Elizabeth Taylor Special Edition μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε  Fountain Pen, στυλό Rollerball και στυλό Ballpoint Pen.

Αυτή είναι και η λογική που διέπει τις Montblanc Muses, τις μούσες της ιστορικής εταιρείας από το Αμβούργο, η οποία με αυτές τις επιλογές συνδυάζει τη μοναδική παράδοση του οίκου στην κουλτούρα της γραφής με τις ιστορίες δυνατών και ατρόμητων γυναικών που άφησαν το στίγμα τους στον κόσμο. Και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι η πρόσφατη αφιερωματική σειρά Elizabeth Taylor Special Edition που ενέπνευσε η μεγάλη αγγλοαμερικανίδα σταρ του κινηματογράφου είναι, όπως και η τιμώμενη, λαμπερή, γοητευτική και σύνθετη.

Γιατί θυμόμαστε όμως τόσο έντονα την Elizabeth Taylor; Ασφαλώς γιατί ήταν μια καλλονή αλλά και μια σπουδαία ηθοποιός που έδρασε την χρυσή εποχή του  Χόλιγουντ, όταν υπερπαραγωγές όπως η Κλεοπάτρα (1963) του Joseph L. Mankiewicz απαιτούσαν πρωταγωνιστές με προσωπικότητες και υποκριτικά χαρίσματα ικανά να ξεχωρίσουν και να μη χαθούν ανάμεσα στα φαραωνικά σκηνικά και τις χιλιάδες των κομπάρσων. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς την τρομερή εμφάνιση επάνω στην τροχήλατη σφίγγα: μια ηθοποιός μικρότερου διαμετρήματος θα έμοιαζε απλά ασήμαντη.

Το κλιπ σε σχήμα δαχτυλιδιού τραβάει την προσοχή με το ασυνήθιστο σχήμα του και υπενθυμίζει το  πάθος της σταρ για τα κοσμήματα.

Και η υπερμεγέθης προσωπικότητα της Elizabeth Taylor που έδινε νέα ζωή στην αντίστοιχα υπέρμετρη βασίλλισα της Αιγύπτου δεν αποτυπωνόταν μόνο στο κινηματογραφικό φιλμ, αλλά κυριαρχούσε και σε όλη της την ύπαρξη, δίνοντας συνεχώς ευπρόσδεκτη τροφή στη σκανδαλοθηρία και μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον θρύλο της. Η έντονη προσωπική της ζωή βρήκε διέξοδο σε οκτώ γάμους (τους δύο με τον Richard Burton και μάλιστα… διαδοχικούς) αλλά και στην ενσάρκωση σπουδαίων θεατρικών ρόλων σε κινηματογραφικές μεταφορές που εκτιμήθηκαν από κοινό και κριτικούς, με κορυφαία περίοδο τη δεκαετία του 1950 και 1960.

Η ίδια θα ενέκρινε τον κώνο με επίστρωση πλατίνας και γεωμετρική χάραξη της νέας σειρά εργαλείων γραφής που θυμίζει ένα τυπικό μοτίβο κοσμημάτων της δεκαετίας του 1950.

Η αισθητική της εποχής εκείνης κυριαρχεί και στο νέο Elizabeth Taylor Special Edition και το συνολικό σχήμα θυμίζει τα εργαλεία γραφής της Montblanc της από την ίδια περίοδο. Το καπάκι και η κάννη καλύπτονται από μια σκούρα ιώδη λάκα μαρμαρογραφίας που θυμίζουν τα εντυπωσιακά, μοναδικά μάτια της σταρ, ενώ ταυτόχρονα ήταν και το αγαπημένο της χρώμα. Η συγκεκριμένη επικάλυψη επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας ειδικής τεχνικής βερνικώματος υψηλής αισθητικής και ανθεκτικότητας.

Από τις πιο κομψές πένες που μπορείτε να αποκτήσετε.

Το κλιπ σε σχήμα δαχτυλιδιού τραβάει την προσοχή με το ασυνήθιστο σχήμα του και υπενθυμίζει το  πάθος της σταρ για τα κοσμήματα. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ λάτρευε τα διαμάντια και τους πολύτιμους λίθους, γοητευμένη από την ομορφιά και την τελειότητά τους. Η προσωπική της συλλογή κοσμημάτων περιελάμβανε ιστορικά κομμάτια, όπως το γιγαντιαίο δαχτυλίδι Elizabeth Taylor Diamond 33,19 καρατίων (παλαιότερα γνωστό ως διαμάντι Krupp), που της χάρισε ο δις σύζυγός της Richard Burton. Σίγουρα λοιπόν και η ίδια θα ενέκρινε τον κώνο με επίστρωση πλατίνας και γεωμετρική χάραξη της νέας σειρά εργαλείων γραφής που θυμίζει ένα τυπικό μοτίβο κοσμημάτων της δεκαετίας του 1950.

Iδανική επιλογή για υπογραφή σε… γάμους και αγορές κοσμημάτων.

Πάθος και πολυτέλεια όμως δεν ήταν τα μόνα χαρακτηριστικά της Elizabeth Taylor· τα συνόδευαν η προσφορά και η συμπόνοια. Το φως που εξέπεμπε, η υπέρλαμπρη σταρ δεν ξέχασε να το στρέψει και σε σκοπούς ανθρωπιστικούς, που η τυφλωμένη κοινή γνώμη ευχαρίστως θα άφηνε στο σκοτάδι.

Η σειρά μας υπενθυμίζει ότι η γραφή είναι μια σπουδαία πράξη που πρέπει να συνδυάζει ομορφιά, τόλμη και πνεύμα φιλάνθρωπο.

Τη δεκαετία του 1980, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αξιοποίησε τη διασημότητά της για να υποστηρίξει επειγόντως την έρευνα για το HIV/AIDS, καθώς και τη θεραπεία και την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με αυτό, σε μια εποχή κατά την οποία αυτοί περιθωριοποιούνταν όλο και περισσότερο από το κλίμα του νεοσυντηρητισμού. Η πεποίθηση και το θάρρος της σε μια εποχή που η κυβέρνηση και το ευρύ κοινό δεν έπαιρναν κανένα μέτρο, εξακολουθούν να γίνονται αντικείμενο θαυμασμού ακόμη και σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 1985 η Ελίζαμπεθ Τέιλορ συνίδρυσε το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Έρευνα του AIDS (amfAR), το σημερινό Ίδρυμα για την Έρευνα του AIDS. Το 1991, ίδρυσε το Ίδρυμα Elizabeth Taylor AIDS Foundation (ETAF), ευαισθητοποιώντας περισσότερο από κάθε άλλη δημόσια προσωπικότητα της εποχής της την κοινή γνώμη για την καταπολέμηση του AIDS. Σε ανάμνηση της συγκινητικής ομιλίας που έδωσε σχετικά με αυτό το θέμα στα βραβεία GLAAD Media Awards το 2000, η οποία τελείωνε με τις λέξεις “LONG LIVE LOVE”, η μύτη της πένας Au 585 από ατόφιο χρυσό με επίστρωση ροδίου φέρει χάραξη αυτών των τριών λέξεων.

Στην σειρά Montblanc Muses Elizabeth Taylor Special Edition μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε  Fountain Pen, στυλό Rollerball και στυλό Ballpoint Pen. Πέραν από ιδανική επιλογή για υπογραφή σε… γάμους και αγορές κοσμημάτων, καθένα από αυτά θα σας υπενθυμίζει με την πληθωρική παρουσία του ότι η γραφή είναι μια σπουδαία πράξη, η οποία, σαν την  Ελίζαμπεθ Τέιλορ πρέπει να συνδυάζει ομορφιά, τόλμη και πνεύμα φιλάνθρωπο.

 

//ΙΝFO: Tις συλλογές της Montblanc θα τις βρείτε στα καταστήματα και το eshop Tzannes.

 

Διαβάστε ακόμα: Συλλεκτικά όργανα γραφής της Montblanc με το αγωνιστικό στυλ του Enzo Ferrari.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top