Ο LS10500 είναι αυτό που χρειάζεσαι, αρκεί να έχεις το χώρο στο σπίτι να τον τοποθετήσεις. Θέλει το δικό του δωμάτιο, για να τον συνδυάσεις με καλή οθόνη προβολής και αντίστοιχα καλό σύστημα ήχου.

Η αλήθεια είναι ότι η φράση «κάνε το σπίτι σου σινεμά» έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από δεκάδες κατασκευαστές για να σε κάνουν να αποκτήσεις ένα μέσο προβολής στο σπίτι. Όμως, μετά από αυτό που έζησα στον ειδικό χώρο δοκιμής του LS10500, πραγματικά το σπίτι σου γίνεται σινεμά. Και μπορείς και εσύ να ζήσεις την ίδια εμπειρία με εμένα επικοινωνώντας με την Projecting and Sounding Art (Αχιλλέα Παράσχου 14, Ηλιούπολη, τηλ. 210.9949.071-072) και κλείνοντας ένα ραντεβού για να δεις από κοντά τον καταπληκτικό HDR προβολέα.

Πήγα λοιπόν ένα πρωί, κάθισα στις αναπαυτικές πολυθρόνες και ο Βασίλης έβαλε να παίζει το The Martian σε 4K, με τον προβολέα να βρίσκεται πίσω από το κεφάλι μου. Κι όμως, το μόνο που ακούς είναι ο ήχος που βγαίνει από τα ηχεία σου, καθώς ο laser projector είναι αθόρυβος. Εντελώς! Μπορεί να λειτουργεί σε ανάλυση 1080p, όμως δέχεται κανονικά 4K περιεχόμενο και το προβάλλει ακριβώς έτσι.

Αυτό που βλέπεις θα σε αποζημιώσει τόσο πολύ που δεν θα θέλεις να ξαναπάς σινεμά. Ίσως μόνο για να φας ποπ κόρν.

Βλέπεις, η Epson ανέπτυξε την τεχνολογία pixel shifting, ούτως ώστε να μπορεί ο προβολέας να προβάλει εικόνα εφάμιλλη ανάλυσης 4K. Ναι, δεν προβάλλει σε native 4K. Ούτως ή άλλως όμως, πατώντας το play στο The Martian, δεν σε ενδιαφέρουν τόσο τα specs, αλλά η ουσία, η οποία είναι μία: αυτό που βλέπεις θα σε αποζημιώσει τόσο πολύ που δεν θα θέλεις να ξαναπάς σινεμά. Ίσως μόνο για να φας ποπ κόρν.

Ο LS10500 είναι HDR συμβατός και έτσι κάθε συμβατή ταινία αποδίδει την καλύτερη δυνατή εικόνα, χάρη στην κορυφαία αντίθεση και το πολύ βαθύ μαύρο. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του LS10500 είναι η δυνατότητα μετακίνησης των κρυστάλλων του φακού σε συγκεκριμένες θέσεις, ούτως ώστε να προσαρμόζεται η εικόνα ανάλογα με την αναλογία πλευρών της εκάστοτε ταινίας. Έχεις ταινία που είναι 16:9; Βάζεις τη σχετική ρύθμιση και έχεις τη βέλτιστη απόδοση στην οθόνη προβολής σου. Είναι η ταινία 2,35:1; Πάλι διαλέγεις την ανάλογη ρύθμιση και πάλι έχει τη βέλτιστη απόδοση, εκμεταλλευόμενος όσο δυνατόν περισσότερο το μέσο προβολής.

Ένας προβολέας με εξαιρετική φωτεινότητα, εντυπωσιακά βαθύ μαύρο, αθόρυβη λειτουργία, μεγάλη διάρκεια ζωής και σωστή τιμή (γι’ αυτά που προσφέρει).

Βέβαια, είναι πολύ πιθανό να θέλεις να δεις μια παλαιότερη ταινία BluRay, η οποία δεν είναι 4K ή HDR. Ε, λοιπόν, βάλαμε με το Βασίλη το James Bond Casino Royal. Το pixel shifting βοηθάει και σε αυτήν τη περίπτωση, κάνοντας ένα upscale στην ανάλυσης 1080p ταινία, και ταυτόχρονα προσφέροντας εντυπωσιακή χρωματική απόδοση και πάλι βαθύ μαύρο, κάτι απαραίτητο για να απολαμβάνεις το περιεχόμενο όπως έχει σχεδιαστεί.

Με τις 14.000 ώρες χρήσης που μας λέει η Epson ότι είναι η διάρκεια ζωής, μιλάμε για πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας, βλέποντας 4 ώρες την ημέρα.

Αν πάλι θέλεις να χαζέψεις και ταινία 3D, μπορείς, αφού κάτι τέτοιο υποστηρίζεται από τον προβολέα. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την πιθανότητα μείωσης της χρωματικής του απόδοσης, καθώς η τεχνολογία laser που χρησιμοποιεί το διασφαλίζει. Και με τις 14.000 ώρες χρήσης που μας λέει η Epson ότι είναι η διάρκεια ζωής, μιλάμε για πάνω από 10 χρόνια λειτουργίας, βλέποντας 4 ώρες την ημέρα. Αν καταφέρεις να βρεις τόσο χρόνο για να βλέπεις ταινίες, συγχαρητήρια!

Εν τέλει, ο LS10500 είναι αυτό που χρειάζεσαι, αρκεί να έχεις το χώρο στο σπίτι να τον τοποθετήσεις. Θέλει το δικό του δωμάτιο, για να τον συνδυάσεις με καλή οθόνη προβολής και αντίστοιχα καλό σύστημα ήχου. Αν έχεις τα χρήματα και το χώρο, τα παιδιά στην Projecting and Sounding Art μπορούν να σου παραδώσουν το προσωπικό σου σινεμά με το LS10500. Ένας προβολέας με εξαιρετική φωτεινότητα, εντυπωσιακά βαθύ μαύρο, αθόρυβη λειτουργία, μεγάλη διάρκεια ζωής και σωστή τιμή (γι’ αυτά που προσφέρει).

Τιμή: €7.599.

 

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η διαφορά του iPhone X από το iPhone 8;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top