Η λογική ήταν να σχεδιαστεί ο χώρος ως μια ελληνική αυλή, εσωτερική και εξωτερική ταυτόχρονα.

  Ο σχεδιασμός του ΕΡΓΟΝ μέσα στο ξενοδοχείο Ίκος στη Δασσιά της Κέρκυρας από το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project ήταν η αφορμή για την επινόηση μιας νέας εκδοχής των καταστημάτων.

  Στην πορεία της εξέλιξής τους, η ιδέα της ανάπτυξης των ΕΡΓΟΝ ως τόποι συνεύρεσης των επισκεπτών και γνωριμίας τους με το ελληνικό περιεχόμενο της εμπειρίας ΕΡΓΟΝ, οδήγησε στο σχεδιασμό μιας ελληνικής αυλής, εσωτερικής και εξωτερικής ταυτόχρονα.

  Η κάβα σχεδιάστηκε έτσι ώστε η συλλογή να είναι ορατή και παρούσα από παντού, πίσω από το κάδρο της καμάρας σε επανάληψη.

  Η αυλή εδώ ορίζεται με το υλικό του δαπέδου, την παραδοσιακή μαρμαρίνη, τεχνοτροπία δαπεδόστρωσης, που προέκυπτε παραδοσιακά από τα υποπροϊόντα δαπέδου των υπολοίπων κύριων χώρων. Η συγκεκριμένη έχει σχεδιαστεί με μεγαλύτερες του συνήθους, λευκές πλάκες μαρμάρου.

  Η αισθητική και η επιλογή των επίπλων και των υφασμάτων είναι ταυτόσημα με αυτή του ΕΡΓΟΝ.

  Η οροφή έχει καλυφθεί στο σύνολό της με καλάμια και δοκάρια, στην αναπαραγωγή της εξωτερικής πέργκολας μιας μικρής πλατείας, ή μιας αυλής σπιτιού. Η είσοδος ορίζεται με μία γραμμική κατασκευή πέργκολας, η οποία σε κατευθύνει προς το εστιατόριο.

  Η πέργκολας σε κατευθύνει προς το εστιατόριο.

  Η επιλογή των επίπλων και των υφασμάτων κινείται μεταξύ της αίσθησης του οικείου και των υψηλών απαιτήσεων των εστιατορίων ΈΡΓΟΝ.

  Τα φωτιστικά είναι κρεμαστά, πλεκτά από καλάμι και σχοινί. Ο χώρος αποπνέει ησυχία.

  Ο επιμήκης χώρος βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ξενοδοχείο, με την είσοδό του να ορίζεται με την εσωτερική ξύλινη πέργκολα. Σημαντικό τμήμα της εμπειρίας του εστιατορίου είναι η συλλογή και δοκιμασία οίνων. Η κάβα σχεδιάστηκε έτσι ώστε η συλλογή να είναι ορατή και παρούσα από παντού, πίσω από το κάδρο της καμάρας σε επανάληψη.

  Σημαντικό τμήμα της εμπειρίας του εστιατορίου είναι η συλλογή και δοκιμασία οίνων.

  Τα φωτιστικά είναι κρεμαστά, πλεκτά από καλάμι και σχοινί, χρησιμοποιούνται υφάσματα με χρώματα, υφές και μοτίβα που έχουν αφορμές σε παραδοσιακές τυπολογίες.

  Η οροφή έχει καλυφθεί στο σύνολό της με καλάμια και δοκάρια, στην αναπαραγωγή της εξωτερικής πέργκολας.

   

  Photos: Nikolaos Vavdinoudis
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

  INFO: Ergon Ikos Dassia, Δασσιά, Κέρκυρα.

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Milk Bar Cafe, ένα ιδιαίτερο all-day στέκι που θυμίζει σουρεαλιστικό κήπο.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top