Πάνω στα καντράν κολυμπούν στα γαλάζια νερά ενός άχρονου κόσμου καρχαρίες-άνδρες, ναϊάδες και νεράιδες προς τέρψιν των ματιών μας (ulysse-nardin.com).

  Καλά, ο Milo Manara δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο άνθρωπος έχει κάνει γενιές ολόκληρες να ονειρεύονται με τα ερωτικά του κόμικς. Άναψε λιβιδικές φωτιές στη φαντασία εκατομμυρίων εφήβων που ορέχτηκαν σωρεία ξανθών, καστανών και ρούσων κοριτσιών ζωγραφισμένων υπέροχα απ’ το πενάκι του.

  Έτσι, φέτος, η Ulysse Nardin, καλώς κ’αγαθώς πράττοντας, παρουσίασε μια ειδική σειρά λάγνων ρολογιών σε συνεργασία μαζί του. Η σπεσιαλιτέ αυτή των καλβινιστικών περιοχών της Ευρώπης κλείνει πονηρά το μάτι από το 17ο αι. Αλλά τούτη δω η αγορά-στόχος γνώρισε ξανά πιένες τη δεκαετία του ’90 με τον Jean-Claude Biver, τότε αφεντικό της Blancpain και σήμερα διευθύνοντα σύμβουλο της TAG Heuer.

  O Milo Manara εν ώρα δημιουργίας (ulysse-nardin.com).

  Στις μέρες μας, κάποιες μάρκες (εκ των οποίων και η Ulysse Nardin) προτείνουν ακόμα αυτόν τον τύπο των… complications με τα αμαρτωλά καντράν: περιορισμένες σειρές ή μοναδικά κομμάτια φτιαγμένα επί μέτρω προς μεγάλη ευχαρίστηση των πελατών τους. Ας ελπίσουμε ότι το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που ακούει στο όνομα «πολιτική ορθότητα» από το οποίο πάσχει σήμερα η βιομηχανία ειδών πολυτελείας δεν θα αναστείλει την εμπορευματοποίηση του είδους.

  Στοίχημα ότι το μοντέλο της υποβρύχιας αιδοιολειξίας θα γίνει το best-seller της συλλογής.

  Εν προκειμένω, πάνω στα καντράν 10 ρολογιών Classico κολυμπούν στα γαλάζια νερά ενός άχρονου κόσμου (όμορφο παράδοξο) καρχαρίες-άνδρες, ναϊάδες και νεράιδες προς τέρψιν των ματιών μας. Στοίχημα ότι το μοντέλο της υποβρύχιας αιδοιολειξίας θα γίνει το best-seller της συλλογής. Τα 10 αυτά ρολόγια δημιουργούν ένα παλίνδρομο: η ιστορία διαβάζεται ασχέτως σειράς, επιτρέποντας έτσι σε κάθε εικονογράφηση να λειτουργεί ανεξάρτητα η μία της άλλης.

  Ας ελπίσουμε ότι το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που ακούει στο όνομα «πολιτική ορθότητα» από το οποίο πάσχει σήμερα η βιομηχανία ειδών πολυτελείας δεν θα αναστείλει την εμπορευματοποίηση του είδους (ulysse-nardin.com).

  Αυτές οι πολύ αισθησιακές και ντελικάτες ζωγραφιές-μινιατούρες είναι μια έκρηξη χρωμάτων. Από το κυανό της θάλασσας στο πορτοκαλί των κοραλλιών, από τη λεπτομέρεια των απαλών κυματισμών της επιφάνειας στα χείλη και τα κοσμήματα της σειρήνας Ulyssa και τα πυρρόξανθα μαλλιά της Nadia, όλα έχουν γίνει στο χέρι μ’ ένα πινελάκι λεπτό όσο κι ένα ματόκλαδο.

  Μόνον οι διακριτικοί δείκτες των ωρών και των λεπτών εμφανίζονται πάνω στο καντράν, ώστε οι σκηνές ν’ αναπνέουν (ulysse-nardin.com).

  Για να προστεθεί ακόμα περισσότερη λάμψη στις ερωτικές σκηνές, αλλά και χάριν προστασίας, έχει εναποτεθεί λάκα πάνω στην ακρυλική ζωγραφιά. Καμωμένες από ανοξείδωτο γυαλισμένο ατσάλι, αυτές οι ειδικές εκδόσεις Milo Manara θα διατίθενται και σε ροζ χρυσό. Σύνολο, μόλις 200 κομμάτια, 10 για το καθένα.

  Μόνον οι διακριτικοί δείκτες των ωρών και των λεπτών εμφανίζονται πάνω στο καντράν, ώστε οι σκηνές ν’ αναπνέουν. Αυτά τα Classico Manara έχουν κάσα 40 mm και είναι εφοδιασμένα με τον αυτόματο μηχανισμό UN-320. Στολίζονται μ’ ένα σκούρο μπλε λουράκι από αλιγάτορα. Σπέσιαλ δώρο της Ulysse Nardin προς το φιλοθεάμον κοινό, μία αριθμημένη και υπογεγραμμένη ορίτζιναλ reproduction του καλλιτέχνη. Φτιάχτηκα.

  //Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Time Passion Ltd. (τηλ.: 00357-22029415)

   

  Διαβάστε ακόμα: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στα CODE 11.59 της Audemars Piguet.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top