Το Design Museum στο Λονδίνο παρουσιάζει την εντυπωσιακή ιστορία της Ferrari.

Το ημερολόγιο έγραφε 11 Μαΐου του 1947. Ήταν η μέρα που ο Enzo Ferrari έβγαλε στην άσφαλτο την 125 S και δοκίμασε τις αντοχές της. Ήταν η μέρα που ένας θρύλος των τροχών γεννήθηκε, καθώς αυτό ήταν το πρώτο τετράτροχο που έφερε στο καπό το -διάσημο πλέον- σήμα με το αλογάκι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μέσα στα επόμενα 70 χρόνια η Ferrari μεταμορφώθηκε στην πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη. Το σήμα της έγινε συνώνυμο της πολυτέλειας, της ποιότητας και της ταχύτητας, τα μοντέλα της λατρεύτηκαν από τα γνωστά και cool αρσενικά της 7ης Τέχνης και πρωταγωνίστησαν σε ουκ ολίγες ταινίες, η αγωνιστική της ομάδα θεωρείται η πιο επιτυχημένη στον μαγικό κόσμο της F1, ενώ δεν υπάρχει άνδρας που να μην έχει ονειρευτεί κάποια στιγμή στη ζωή του να αποκτήσει ένα τετράτροχο της.

Ο Enzo Ferrari το 1947 στο εργοστάσια της εταιρίας του.

Σε αυτές τις 7 δεκαετίες ζωής της Ferrari μας μεταφέρει η έκθεση Ferrari: Under the Skin που πραγματοποιείται στο Design Museum του Λονδίνου σε συνεργασία με το Μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλλο. Μια έκθεση που ξεχειλίζει από το κόκκινο χρώμα.

Εκεί ο θεατής θα μπορεί να περπατήσει ανάμεσα στην ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να δει ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Enzo Ferrari, στιγμές και ιστορίες δημιουργίας ιστορικών μοντέλων, φωτογραφίες διάσημων με την αγαπημένη τους Ferrari, αλλά και να δει τι ετοιμάζει για το μέλλον η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Steve McQueen με την Ferrari 275 GTB/4.

Όπως έλεγε ο Enzo Ferrari «τα αγωνιστικά αυτοκίνητα δεν είναι ούτε ωραία ούτε άσχημα. Απλά γίνονται ωραία όταν κερδίζουν». Και αυτός ήταν από τους ανθρώπους που ήξερε να κερδίζει, για αυτό έφτιαξε και την πιο ωραία εταιρία τεσσάρων τροχών όλων των εποχών.

Η έκθεση Ferrari: Under the Skin θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site του Design Museum.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου 2018.

Κατασκευάζοντας την 156 F1.

Ο «πατέρας» των πιο εντυπωσιακών τετράτροχων του πλανήτη Enzo Ferrari.

Η έκθεση έχει και ένα αφιέρωμα και στα μελλοντικά σχέδια της Ferrari.

 

Διαβάστε ακόμα: Μπορεί να υπάρξει Formula 1 χωρίς τη Ferrari;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top