To εμπριμέ πουκάμισο κατηγορείται, αλλά ορισμένες φορές αδίκως (φωτό: thestreetmuse.it).

Πόσο πάει η ταρίφα του εμπριμέ πουκαμίσου; Η διατίμηση του είδους είναι ουσιώδης. Για χρόνια, αυτό το ανοσιούργημα της ανδρικής μόδας κατηγορήθηκε ότι είναι βαβουριάρικο, φανταχτερό, υπερβολικά θηλυπρεπές, οπτικά δυσάρεστο. Αλλά τελευταία, φαίνεται πως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς.

Άμα το συνδυάσετε σωστά, θα θεωρηθείτε ολίγον influencer. Άμα τα σκατώσετε όμως, το ρούχο αυτό δεν συγχωρεί. Ακολουθούν κάποιοι φρόνιμοι συνδυασμοί.

O Harry Styles τολμάει συχνά τον συνδυασμό (φωτό: fashion-north.com).

1. Με σκούρο τζην

Αν περιοριστείτε σ’ αυτό, προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος. Το πακέτο μπορεί να γίνει ανεκτό, ακόμα και ευχάριστο, σπανίως φρικαλέο. Και οπωσδήποτε καλύτερο από ένα ολότελα βαρετό καρό πουκάμισο του ξυλοκόπου. Προτιμήστε σκούρα αλλά και αναπάντεχα μοτίβα, ρίχνοντας από πάνω ένα bomber jacket, vintage εννοείται.

2. Με ξεβαμμένο τζην

Κατανοώ πως ο συνδυασμός μπορεί να φέρνει στον σικ και ντεκοντρακτέ μπαμπά σας της δεκαετίας του ’00. Και ενδεχομένως είναι. Πρακτικά, ωστόσο, είναι απολύτως εφικτό να φορέσετε ορθά το ρούχο του διαβόλου. Εντάξει, το εφέ θα είναι περισσότερο Τσακάλωφ παρά Βαλαωρίτου (εμβριθές).

Για μοδάτο στυλάκι, το έχουμε χωμένο μέσα από το παντελόνι και με κουμπωμένο το γιακά. Όπερ σημαίνει ένα αξιοπρεπές βρετανο-preppy look (α λα Paul Smith), όπου το αχνό τζηνάκι λειτουργεί ως καμβάς. Για να του δώσετε να καταλάβει, παπουτσωνόσαστε hi-tech sneakers μαζί με καμηλό παλτό, ώστε νά ‘ρθουν τα πάνω κάτω.

Kλασική, ασφαλής και ευέλικτη λύση ο συνδυασμός με άσπρο παντελόνι (φωτό: hespokestyle.com).

3. Με ένα ταπεινό chino

Η εναλλακτική χαρίζει στην εμφάνιση μια λιγότερο χύμα όψη. Θα μπορούσες να την πεις κλασική, ντεκοντρακτέ, ασφαλή και ευέλικτη. Το περί ου ο λόγος item μπορεί να είναι μπλε ή γκρίζο, για να δοθεί λίγο χρώμα και μια υποψία χαράς στο σουλατσάρισμά σας. Παντοειδή δερμάτινα και πανωφόρια ταιριάζουν εύκολα, αρκεί οι γραμμές να είναι καθαρές, χωρίς φλύαρες λεπτομέρειες και τα χρώματα ουδέτερα.

4. Με ζακέτα και πουλοβεράκι

Κάποιοι από μας ανατριχιάζουν και μόνο στην ιδέα. Ωστόσο, αποκαλύπτοντάς το, οι παρουσιαστές παιδικών εκπομπών δύνανται να εκμαιεύσουν ανακουφιστικές φωνούλες διασκεδασμένης ευχαρίστησης. Διαφορετικά, για να φέρετε το όλον σε μια πιο ενήλικη εκδοχή, καταφύγετε στις απλές γραμμές και στους ton sur ton ομοειδείς χρωματικούς τόνους. Το πουλοβεράκι με στρογγυλό γιακά προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ εκείνο σε V ή μια ζακέτα ξεδιπλώνουν περισσότερο ευθαρσώς τα στυλιστικά ταλέντα σας.

Με κοστούμι, κρατήστε τα χρώματα σε χαμηλούς τόνους (φωτό: coggles.com).

5. Και η ερώτηση των $ 1.000: Με κοστουμάκι;

Θέλω να φανώ εδώ αντικειμενικός και μειλίχιος. Μπορώ ανέτως να ξεκαρδίζομαι κατά μόνας στα ιδιαίτερά μου. Πέραν της πλάκας, ο συνδυασμός είναι η απόλυτη άσκηση ισορροπίας. Θεωρητικά, στοιχειοθετεί απόδειξη διαρκούς μοντερνισμού και εξατομίκευσης (Μικ Τζάγκερ). Ασχέτως αν πρόκειται για επικερδές εμπόριο του δήθεν «vintage». Φροντίστε, όμως, το κοστουμάκι σας να είναι σκούρο και τα μοτίβα του υποκαμίσου σας να μην είναι υπερβολικά φανταχτερά. Έτσι δεν θα λειτουργούν, ηθελημένα ή μη, ως κοροϊδία.

Στο πακετάκι αυτό, η γραβάτα δεν έχει θέση. Παίζουμε με μια pochette της προκοπής που να κάνει σωστή αντίθεση, μια ενδιαφέρουσα καρφίτσα ή φινετσάτα μανικετόκουμπα, κι όλα αυτά κοντά στη βασική απόχρωση του υποκαμίσου για να μην ξεφύγουμε.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς να φοράς τα κοστούμια χωρίς να σε φοράνε.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top