Διακριτό αλλά και ευέλικτο περιβάλλον που διεγείρει την δημιουργική διαδικασία.

  H Frank & Fame, μια δυναμική διαφημιστική εταιρεία στην Αθήνα, χρειάστηκε νέα γραφεία για την επεκτεινόμενη ομάδα της. Τα νέα γραφεία καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο όροφο ενός μοντερνιστικού κτιρίου από το 1970.

  Δεδομένου ότι η διαφήμιση οφείλει να γεννά φρέσκες ιδέες μέσα από σχέσεις συνεργασίας, για το σχεδιασμό μας φανταστήκαμε μια σειρά από διακριτά αλλά ευέλικτα περιβάλλοντα που διεγείρουν την δημιουργική διαδικασία με διαφορετικούς τρόπους.

  Οpen-plan χώροι εργασίας, executive γραφεία και αίθουσες συνεδρίασης περιβάλλουν την κεντρική Δημιουργική Μηχανή (Creative Engine) μια σειρά από κοινόχρηστους χώρους σχεδιασμένοι για να προάγουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.

  Ο Θάλαμος Εξομολογήσεων, ένας οικείος χώρος για ιδιωτικές συζητήσεις.

  Ο Θάλαμος Εξομολογήσεων, ένας οικείος χώρος για ιδιωτικές συζητήσεις· το Δωμάτιο Pin-Up, ένας χαλαρός χώρος για να μοιράζεται κανείς ιδέες και πηγές έμπνευσης· και η ζώνη Brainstorming, μια άνετη εσοχή για περισυλλογή και συγκέντρωση. Ο διάδρομος επιτελεί διπλό ρόλο ως βιβλιοθήκη, μετατρέποντας μια καθημερινή ρουτίνα σε ένα ταξίδι έμπνευσης.

  Η αίθουσα συσκέψεων.

  Η ιδέα της μηχανής εντείνεται από την χρήση γυμνών βιομηχανικών υλικών– σκυρόδεμα, βουρτσιστό μαύρο μέταλλο, και εμφανείς εγκαταστάσεις που διατρέχουν το κτίριο σαν μηχανολογικές αρτηρίες.

  Ο χώρος της βιβλιοθήκης.

  Πινελιές κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος αποδίδουν ζωντάνια, ενώ οι κατά παραγγελία ζαρντινιέρες δημιουργούν πράσινες διαχωριστικές γραμμές μέσα στο περιβάλλον ανοικτής κάτοψης.

  Ημι-διαφανή χωρίσματα και αλυσιδωτές περσίδες.

  Τα εκτενή παράθυρα επιτρέπουν την είσοδο άπλετου φυσικού φωτισμού. Ημι-διαφανή χωρίσματα και αλυσιδωτές περσίδες καθορίζουν ζώνες εκτόνωσης που μπορούν να ενοποιηθούν για εκδηλώσεις και εορτασμούς. Με ρευστότητα και ευελιξία ως προτεραιότητα, ο σχεδιασμός παρέχει ένα χώρο που εμπνέει, όπου ιδέες και σχέσεις θα ανθίσουν.

   

  Photos: Μαριάννα Μπίστη
  ⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

   

  Διαβάστε ακόμα: Milk Bar Cafe, ένα ιδιαίτερο all-day στέκι που θυμίζει σουρεαλιστικό κήπο.

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top