Η πολυθρόνα Harbor Laidback είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης του σπουδαίου ιάπωνα σχεδιαστή Naoto Fukasawa.

  Η πανδημία και ο κατ’ οίκον εγκλεισμός υπενθύμισαν την αξία του σπιτικού, τη σημασία που έχει για την ποιότητα της ζωής μας ο φροντισμένος οικιακός χώρος. Η επιστροφή στους φρενήρεις ρυθμούς της αστικής καθημερινότητας δεν είναι λόγος να ξεχάσουμε αυτό το μάθημα, καθώς ο συντομότερος χρόνος που μάλλον θα περνάμε στο εξής κατ’ οίκον θα είναι πιο πολύτιμος.

  Tο σπίτι ξαναγίνεται άσυλο αναψυχής και χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη ημέρα. Διαπιστώσεις που φυσικά δεν άφησαν ανεπηρέαστες τις νέες τάσεις του design, όπως παρουσιάστηκαν στο υβριδικό φυσικό και ψηφιακό Salone Del Mobile που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Μιλάνο. Ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις μπορεί να θαυμάσει κανείς στα καταστήματα Deloudis.

  Η πολυθρόνα Harbor Laidback είναι φτιαγμένη για να μας «αγκαλιάζει».

  Πολυθρόνα Harbor Laidback: ένα μικρό ιδιωτικό καταφύγιο

  Η πολυθρόνα Harbor Laidback που σχεδίασε έχοντας αυτά κατά νου ο σπουδαίος Ιάπωνας σχεδιαστής Naoto Fukasawa πηγαίνει την σχετική εμπειρία στα λογικά της όρια φτιάχνοντας μία απόλυτη πολυθρόνα περισυλλογής και χαλάρωσης, ένα μικρό ιδιωτικό καταφύγιο τόσο φιλόξενο ώστε, όπως λέει ο δημιουργός του, μετά από μία δύσκολη ημέρα ο άνθρωπος να θέλει να επιστρέψει όχι στο σπίτι αλλά στην πολυθρόνα. Περιστρεφόμενη, ανακλινόμενη αγκαλιάζουσα, είναι όπως λέει και το όνομα της ένας υπήνεμος λιμήν ατομικής άνεσης που θα γίνει η «δική σας» πολυθρόνα, από όπου θα αντιμετωπίζετε τις οικιακές δυσκολίες.

  Θυμίζει κουστούμι σε bespoke ραφείο γιατί είναι ακριβώς το κοστούμι της καρέκλας, ραμμένο στα δικά της μέτρα. .

  Η αισθητική της σχεδίαση βασίζεται στη σύλληψη ενός ανεστραμμένου κώνου που εκφράζεται μέσα από τη ρευστή γραμμή που ορίζει το σχήμα της. Όμορφη, εντυπωσιακή και πολυτελής, πραγματοποιείται ιδανικά με το δερμάτινο κάλυμμα χάρις στην σοφιστικέ εμφανή ραφή, η οποία ορίζει το περίγραμμα με μία διακεκομμένη γραμμή. Πραγματικά θυμίζει κουστούμι σε bespoke ραφείο γιατί είναι ακριβώς το κοστούμι της καρέκλας, ραμμένο στα δικά της μέτρα. Μάλιστα χρειάστηκε να φτιαχτεί μία ειδική ραπτομηχανή για να το πετύχει το αποτέλεσμα που είναι το οπτικό και απτικό σήμα κατατεθέν της, κάνοντας την καταρχήν ελκυστική στην όψη.

  Μια πολυθρόνα που θα ερωτευτείτε όσο πιο πολύ τη χρησιμοποιείτε και συνηθίζετε να την απολαμβάνετε. Συνοδεύεται από αντίστοιχο υποπόδιο και συνοδευτικό τραπεζάκι και συνδυάζεται με τα υπόλοιπα – σταθερά – έπιπλα καναπέ και πολυθρόνα της σειράς Harbor.


   

  Οι πολυθρόνες Flair O’ είναι σχεδιασμένες από την ιταλίδα σχεδιάστρια Monica Armani.

  Πολυθρόνα Flair O’: τρυφερή και στροβιλιζόμενη 

  Μια μακρινή εκλεκτική συγγένεια θα εντοπίσει κάποιος στις επίσης περιστρεφόμενες και αναπαυτικές, αλλά μικρές σε όγκο πολυθρόνες Flair O’ της ιταλίδας σχεδιάστριας Monica Armani, καθώς και στο δικό τους σχέδιο κυριαρχεί ο ανεστραμμένος κώλουρος κώνος.

  Το μαλακό κάθισμα παρέχει την απαραίτητη άνεση ενώ η τονισμένη κλίση της πλάτης και το σχήμα της σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε καθήμενος.

  Η καρέκλα είναι εξοπλισμένη με μηχανισμό περιστροφής με αυτόματη επιστροφή στην αρχική θέση ενώ το υφασμάτινο κάλυμμα αγκαλιάζει την Flair O’ σαν γάντι, καλύπτοντάς την πλήρως από την κορυφή μέχρι τη βάση. Το μαλακό κάθισμα παρέχει την απαραίτητη άνεση ενώ η τονισμένη κλίση της πλάτης και το σχήμα της σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε καθήμενος, διατηρώντας την πρέπουσα στάση του σώματος όταν αλληλεπιδράτε με άλλους γύρω από ένα τραπέζι.


   

  Πάντα με καμπύλες γωνίες, προτείνεται σε μεγάλη και μικρή τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη επιφάνεια ικανή να φιλοξενήσει 4, 6 ή 8 άτομα.

  Τραπέζι Allure O’: με έμπνευση από τον Jackie O

  Το τραπέζι αυτό είναι το Allure O’ που μαζί με τις καρέκλες μπορεί να φτιάξει διακριτικές γωνιές ή ολόκληρες τραπεζαρίες και μικρές αίθουσες συσκέψεων. Εχει μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ιστορία, καθώς εμπνέεται από το ωοειδές σχήμα των εικονικών διόπτρων της Ζακλίν Κένεντυ-Ωνάση, αλλιώς Jackie O.

  Υπάρχουν πολλές επιλογές σε γυαλιστερή και ματ λάκα σε διάφορα χρώματα και σε ξύλο δρυός ανοιχτόχρωμο και μαύρο.

  Πάντα με καμπύλες γωνίες, προτείνεται σε μεγάλη και μικρή τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη επιφάνεια ικανή να φιλοξενήσει 4, 6 ή 8 άτομα. Η πυραμιδοειδείς βάση με τις λεπτές αναλογίες στηρίζει μια εξίσου κομψή επιφάνεια και δημιουργεί μια εικόνα αρμονίας που μπορεί να εγγυηθεί τη δομική και οπτική σταθερότητα, αφήνοντας ελεύθερη την επιλογή επιφάνεια και βάση να φινιριστούν στα ίδια ή διαφορετικά χρώματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε γυαλιστερή και ματ λάκα σε διάφορα χρώματα και σε ξύλο δρυός ανοιχτόχρωμο και μαύρο. Η επιφάνεια μπορεί να καλυφθεί με μάρμαρο ή με γυαλιστερό μαύρο γυαλί.


   

   

  Καθίσματα Soriana: επανάσταση στο χώρο του επίπλου

  Ανάμεσα στις επετείους που δεν εορτάστηκαν δεόντως λόγω πανδημίας είναι και τα πενηντάχρονα – αισίως – των «εικονικών» καθισμάτων Soriana. Τα σχεδίασαν για την εταιρεία Cassina το 1969 το ζεύγος Τομπία Σκάρπα και Άννα Μπιανκίν κερδίζοντας αμέσως το βραβείο Compasso d’Oro – το πρώτο τους από τα δεκάδες βραβεία που κέρδισαν μαζί ή χωριστά. Το Soriana αποτελεί μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της επιπλοποιίας αφού πρόκειται για ασπόνδυλα έπιπλα που ορίζονται από έναν μεταλλικό εξωσκελετό – είτα πρόκειται για τον καναπέ ή για την πολυθρόνα ακολουθείται η ίδια σχεδιαστική αρχή που με απλά εργαλεία πραγματοποιεί έναν σχεδιαστικό άθλο.

  Σε συνεργασία με τον ίδιο τον Tobia Scarpa η Cassina ξανακυκλοφόρησε τη Soriana με ανανεωμένο σχεδιασμό στα πλαίσια του Cassina LAB.

  Tο design έχει παραμείνει αναλλοίωτο ενώ τα αρχικά υλικά κατασκευής έχουν πλέον προσαρμοστεί στην τεχνολογική εξέλιξη.

  Καλύτερη απόδειξη για τη διαχρονική σχεδιαστική αξία του συγκεκριμένου προϊόντος είναι ασφαλώς το γεγονός ότι το design έχει παραμείνει αναλλοίωτο ενώ τα αρχικά υλικά κατασκευής έχουν πλέον προσαρμοστεί στην τεχνολογική εξέλιξη. Σε συνεργασία με τον ίδιο τον Tobia Scarpa η Cassina ξανακυκλοφόρησε τη Soriana με ανανεωμένο σχεδιασμό στα πλαίσια του Cassina LAB, του προγράμματος της Cassina που έχει ως στόχο την προώθηση της ευεξίας και του βιώσιμου σχεδιασμού.

  Έτσι ο σκελετός παραμένει μεταλλικός από ανοξείδωτο ατσάλι σε επιλογή χρωμάτων, αλλά τώρα προσφέρεται η επιλογή εσωτερικού από μικρόσφαιρες BioFoam® με 100% ανακυκλωμένη εξωτερική επένδυση από από φυσητές ίνες από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET) που ανακτάται από τη μη κερδοσκοπική επιχείρηση Plastic Bank®. Padding in 100% recycled PET blown fibre deriving from Plastic Bank®.


   

  Καναπές Noonu: αίσθηση ελευθερίας 

  Βέβαια όσοι παρακολουθούν διαχρονικά τις επιλογές της Δελούδης θα περιμένουν λογικά να εμφανιστεί το όνομα του Antonio Citterio – απλά το αφήσαμε για το τέλος. Ο διαχρονικός ιταλός μετρ του design αυτή τη φορά σχεδίασε για την B&B το σύστημα καναπέδων Noonu. Εμπνευσμένο από τις Μαλβίδες, παίρνει το όνομά του από την ομώνυμη ατόλη του εξωτικού νησιωτικού συμπλέγματος, δεν πρέπει όμως να συγχέεται με την σειρά Atoll που σχεδίασε για την ίδια εταιρεία το 2018.

  Το Noonu είναι ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο από πραγματικές νησίδες καμπύλου σχήματος στο οποίο τα μεγάλα μεγέθη συναντούν την εντυπωσιακή ευελιξία. Η δομή στήριξης κρύβεται από το οπτικό πεδίο δημιουργώντας “νησιά” που μοιάζουν σχεδόν να επιπλέουν αιωρούμενα στον αέρα. Τα καθίσματα είναι βαθιά με ένα ενιαίο μεγάλο μαξιλάρι που εγγυάται εξαιρετική άνεση και οπτική συνέχεια., ενώ η κεκλιμένη πλάτη έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί τα μαξιλάρια διανεμημένα όπως επιθυμεί ο χρήστης.

  Η αίσθηση της ελευθερίας εντείνεται από το μαξιλάρι-ρολό, υποστηρικτικό (κυριολεκτικά και σχεδιαστικά) στοιχείο που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση.

  Η αίσθηση της ελευθερίας εντείνεται από το μαξιλάρι-ρολό, υποστηρικτικό (κυριολεκτικά και σχεδιαστικά) στοιχείο που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση. Ένας ιμάντας το συγκρατεί επάνω σε ένα πλαίσιο από χυτοπρεσσαριστό αλουμίνιο, το οποίο βρίσκεται κάτω από το μαξιλάρι, και σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε ως μπράτσο ή προσκέφαλο, για να διαβάζετε ή να εργάζεστε, μεταξύ των καθισμάτων ή να το αφαιρέσετε εντελώς.

  Κάθε στοιχείο της συλλογής Noonu έχει στη βάση του ένα μεταλλικό προφίλ από καμπύλο προσχηματισμένο αλουμίνιο που διατρέχει ολόκληρη την περίμετρο. Ο σκελετός και τα στηρίγματα των κυλινδρικών στοιχείων διατίθενται σε μια επιλογή διαφορετικών φινιρισμάτων, ενώ τα καθίσματα και τα μαξιλάρια σε νέο ύφασμα με 12 χρωματικές παραλλαγές: μονόχρωμα ή μίξεις ουδέτερων αποχρώσεων, και εκλεπτυσμένες αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του κόκκινου και του πορτοκαλί.

  Επιλογές σχεδιασμένες ειδικά για να ταιριάζουν σε συνδυασμούς μεταξύ των διαφόρων στοιχείων κάθε μεμονωμένης σύνθεσης (πλαίσιο, μαξιλάρια, ρολά), επιτρέποντας έτσι μια προσαρμοσμένη λύση απαράμιλλης κομψότητας, ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμο σε δέρμα. Το σύστημα καναπέδων Noonu φιλοδοξεί να είναι ένα ολοκληρωμένο οικιακό νησί, αλλά μπορείτε επίσης να συνδυάσετε πληθωρικά πολλά κομμάτια, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικό καθιστικό… “αρχιπέλαγος”.

   

  //Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

   

  Καταστήματα

  – Κηφισιά (Κηφισίας 227, τηλ. 2108069094).
  – Μαρούσι (Κηφισίας 217 & Παρνασσού 2, τηλ. 2108066776).
  – Χαλάνδρι (Κηφισίας 358, τηλ. 2106847720).
  – Άλιμος (Αλίμου & Ν. Βρεττάκου 5, τηλ. 2109851378).
  – Θεσσαλονίκη (Μητρ. Ιωσήφ 7, τηλ. 2310457512).
  – Κύπρος (Μaximos Plaza, Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου III 217E, Λεμεσός, τηλ. +35725334423).

   

   

  Διαβάστε ακόμα: Τρεις σοφιστικέ κουζίνες για τον άντρα.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top