Ο Ελβετικός θρύλος παρουσίασε τη νέα σειρά FiftySix, που όπως λέει και η ίδια πρόκειται για την «πρώτη κλασσική συλλογή της ταυτοχρόνως σε πολύτιμα μέταλλα και ατσάλι».

  Vacheron Constantin FiftySix

  Όταν έχεις στην πλάτη σου 262 χρόνια ζωής και στο πελατολόγιό σου ονόματα όπως Ναπολέων Βοναπάρτης, Εδουάρδος Η’ και Χάρι Τρούμαν, τότε δεν θεωρείσαι μια απλή ωρολογοποιία, αλλά ένα κομμάτι της ιστορίας. Η Vacheron Constantin είναι μια από αυτές, προσφέροντας πάντα εντυπωσιακές και εκλεπτυσμένες δημιουργίες. Κάτι που έκανε και στο Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας στη Γενεύη.

  Εκεί η Ελβετική εταιρία παρουσίασε τη νέα σειρά FiftySix, που όπως λέει και η ίδια πρόκειται για την «πρώτη κλασσική συλλογή της ταυτοχρόνως σε πολύτιμα μέταλλα και ατσάλι». Η Vacheron Constantin έχει δώσει κατά το παρελθόν την ούλτρα-κλασική σειρά Patrimony -ένα πέρα για πέρα επίσημο και κομψό ρολόι- αλλά και τη συλλογή Quai de L’Ile, όμως ότι η σειρά FiftySix αποπνέει έναν αλάνθαστο αέρα από τη δεκαετία του ’50. Θα την ονομάζαμε λοιπόν εξίσου «ρετρό», όσο και κλασική.

  Κλασική γραμμή, αρκετά mininal αλλά όχι ψοφοδεής λογική στο καντράν και διάμετρο 40mm θυμίζει σε πολλά το Vacheron Constantin 6073 της δεκαετίας του ’50 όπως επισήμανε ο connaisseur Jack Forster – ένα μοντέλο που αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τη συγκεκριμένη συλλογή. Με λίγα λόγια η συλλογή Vacheron Constantin FiftySix είναι από αυτές που συνδυάζουν με το καλύτερο τρόπο την απλότητα με την διαχρονικότητα.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Η επιστροφή του Hermès Carré H διά χειρός Marc Berthier.

  1 2 3 4 5 6

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top