Το νέο Cintrée ξεχειλίζει από vintage διάθεση, ενώ το παιχνίδι που κάνει με τα νούμερα (εμφανή είναι μόνο τα υπερμεγέθη 6 και 12) του δίνει μια πινελιά διαφορετικότητας.

  Cartier Tank Cintrée

  Ήταν το 1917 όταν Louis Cartier δημιούργησε το Tank, ένα ρολόι του οποίου το design εμπνεύστηκε από τα άρματα μάχης που χρησιμοποιούσαν στο δυτικό μέτωπο κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λέγεται ότι συνέλαβε την αρχική ιδέα μετά τη μάχη της Somme, μια από τις πλέον αιματηρές του πολέμου. Έτσι, ενέγραψε το κομψό και αυστηρό καντράν με τα ρωμαϊκά νούμερα ανάμεσα σε δύο κάθετες χρυσές «ερπύστριες». Από το τότε το Cartier Tank έγινε το πιο δημοφιλές μοντέλο της γαλλικής ωρολογοποιίας και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη φετινή έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας της Γενεύης.

  Το νέο Cintrée -κυκλοφορεί σε ροζ χρυσό, πλατίνα και χρυσό- μένει πιστό στο DNA που το έκανε διάσημο: με διαστάσεις 46.3mm x 23mm είναι λίγο πιο μεγάλο και πιο λεπτό από το Tank Américaine, το design του ξεχειλίζει από vintage διάθεση, ενώ το παιχνίδι που κάνει με τα νούμερα (εμφανή είναι μόνο τα υπερμεγέθη 6 και 12) του δίνει μια πινελιά διαφορετικότητας.

  Cintré σημαίνει «μεσάτο» στα Γαλλικά και το ρολόι ονομάστηκε Cintrée στο θηλυκό διότι τα ρολόγια είναι γένους θηλυκού στα Γαλλικά. Πράγματι το εν λόγω μοντέλο είναι πιο στενό και πιο μακρύ από το κλασικό, μεγάλο Τank Américaine θυμίζοντας -τηρουμένων των αναλογιών- ένα «μεσάτο» τρίκουμπο σακάκι.

   

  Στην επόμενη σελίδα: Όταν η IWC συνδύασε τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο.

  1 2 3 4 5 6

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top