GEORG GEORGAKOPOULOS_1

«Στυλ είναι ο τρόπος να ζεις και να κινείσαι στο χώρο και στις συνθήκες που σε περιβάλλουν, διατηρώντας πάντοτε τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά και συμπεριφορές».

Με τι ασχολείστε;
Με την ιδιότητα του εικαστικού. Μετά από σπουδές στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Braunschweig και κατόπιν μεταπτυχιακών Meisterschueler στη Γερμανία, ασχολήθηκα, εκτός από την προσωπική μου καλλιτεχνική πορεία, με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκθέσεων ‒και το σχεδιασμό των προϋποθέσεων παρουσίασης των εκθέσεων αυτών. Η συνίδρυση της Zentrale Kunst Galerie στο Αμβούργο (1991), η συνίδρυση της cheapart σε Αθήνα (1995), Θεσσαλονίκη (1998), Βιέννη (2007), Λεμεσό (2011) και Άμστερνταμ (2012), η συνίδρυση του The Art Foundation (2009) και τέλος η συνίδρυση του CAMP (2011), Contemporary Art Meeting Point, αποτελούν μέρος της καλλιτεχνικής μου πορείας.

Τι σημαίνει για εσάς στυλ;
Στυλ είναι ο τρόπος να ζεις και να κινείσαι στον χώρο και στις συνθήκες που σε περιβάλλουν, διατηρώντας πάντοτε τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά και συμπεριφορές.

Πώς υπερασπίζεστε την αισθητική στη ζωή σας και στην κοινωνία μας;
Δεν είναι δυνατόν να υπερασπιστείς τίποτε σε μια κοινωνία που με κάθε ευκαιριακή δυσκολία ικανοποιείται παρουσιάζοντας τον χειρότερο εαυτό της. Ιδιωτικά έχουμε γαλουχηθεί με τις αρχές του κοινωνικού πολιτισμού και της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς προς τους συνανθρώπους μας, υπερασπιζόμαστε ως εκ τούτου την αισθητική ζώντας με τις αρχές που έχουμε διδαχθεί και βιώσει ως πολίτες μιας κοινωνίας που σέβεται τον πολιτισμό της.

«Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζω σε έναν άνδρα; Το να δείχνει λιγότερα από αυτό που είναι».

Τι είναι, ή τι θα έπρεπε να είναι, για εσάς, το σύγχρονο ελληνικό ύφος; Τι είναι κακό γούστο; Ποιες κακογουστιές σας αρέσουν;
Και στις τρεις παραπάνω ερωτήσεις οι απαντήσεις είναι κοινές για τα φρικτά πράγματα που σιχαινόμαστε/μασταν και αποζητούμε/σαμε ταυτόχρονα: το ΚΛΙΚ, τα 20 χρόνια Φοίβος, η κοινωνική ευαισθησία όταν αυτή εξαργυρώνεται σε πολιτικά αξιώματα και τηλεοπτικό χρόνο και οι πάσης φύσεως διαμαρτυρίες στην καμπούρα όσων εργάζονται για να πάνε μπροστά.

Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού σας στυλ;
Έλα ντε!

Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζετε σ’ έναν άνδρα;
Να δείχνει λιγότερα από αυτό που είναι.

Ποια εμφανισιακή αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;
Την ικανότητα να δείχνει άνεση και αυτοπεποίθηση σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται.

Ποιo μειονέκτημά σας σαρκάζετε;
Την παροιμιώδη γκρίνια μου.

Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να είστε;
Ο άλλος μου εαυτός.

«Τι φοράω από τον πατέρα μου, ή από τον παππού μου, και έχει σπάνια συναισθηματική αξία για μένα; Δετά παπιγιόν ‒τα φορούσαν ο πατέρας, ο παππούς και ο προπάππος μου».

«Τι φοράω από τον πατέρα μου, ή από τον παππού μου, και έχει σπάνια συναισθηματική αξία για μένα; Δετά παπιγιόν ‒τα φορούσαν ο πατέρας, ο παππούς και ο προπάππος μου».

Σε ποια άλλη εποχή θα επιθυμούσατε να ζείτε;
Δεν έχω προτιμήσεις, όπου και να με βάλετε θα είναι τέλεια.

Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη του κόσμου και γιατί την έχετε αγαπήσει;
Δεν έχω προτιμήσεις, όπου και να με βάλετε θα είναι τέλεια.

Πώς μοιάζει το σπίτι σας εσωτερικά;
Το προηγούμενο έμοιαζε με μαυσωλείο αναμνήσεων, το τωρινό με τον καινούριο μεγάλο κόσμο.

Ποιος κινηματογραφικός ήρωας σάς έχει επηρεάσει;
Ο David Niven, σε κάθε ταινία που έπαιξε.

Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος;
Με αυτό της απεριόριστης ανοχής και κατανόησης στην ηλιθιότητα.

Αποκαλύψτε μας μια από τις μυστικές διευθύνσεις σας, από όπου αγοράζετε όμορφα πράγματα.
Μαύρες κάλτσες σε σετ των τριών από καλαθάκια και σώβρακα, από τότε που έκλεισε το φανελάδικο στην Αιόλου και έγινε ψευτομοδίτικο χαμπουργκεράδικο.

Τι φοράτε από τον πατέρα σας, ή από τον παππού σας, έχει για σας σπάνια συναισθηματική αξία και θέλετε μια μέρα να κληροδοτήσετε με τη σειρά σας;
Δετά παπιγιόν, που πράγματι φορούσαν ο πατέρας, ο παππούς και ο προπάππος μου.

Πώς θα επιθυμούσατε να ταφείτε;
Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη επιθυμία. Έτσι κι αλλιώς ο ευρύχωρος οικογενειακός τάφος αργά ή γρήγορα (καλύτερα όσο πιο αργά γίνεται) με περιμένει.

Georgakopoulos_Georg

«Δεν είναι δυνατόν να υπερασπιστείς τίποτε –πόσο μάλλον την αισθητική– σε μια κοινωνία που με κάθε ευκαιριακή δυσκολία ικανοποιείται παρουσιάζοντας τον χειρότερο εαυτό της».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top