Το νέο κάμπους της Google θα μπορεί να στεγάσει περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους κι αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα είναι έτοιμο το 2021.

  Ήταν το 2004 όταν η Google, έχοντας βάλει τις βάσεις για να γίνει η τεχνολογική υπερδύναμη που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, αποφάσισε ότι χρειαζόταν και αρχηγεία εξίσου εντυπωσιακά με την πορεία της στο χρηματιστήριο. Ήταν η χρονιά που μετακόμισε στο Μάουντεν Βιου στη Καλιφόρνια παρουσιάζοντας το Googleplex, έναν «συνδυασμό» κτιρίων για να στεγάσει τους υπαλλήλους και τις ιδέες της. Από τότε δεν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, το Googleplex θεωρείται ο καλύτερος εργασιακός χώρος των ΗΠΑ, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό για τη Google.

  Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό, πιο ντιζαϊνάτο, πιο… Google. Και όπως φαίνεται αυτό το κάτι θα το δημιουργήσει στη περιοχή Σανιβέιλ της Καλιφόρνια. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρία κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση, ώστε να πάρει το «ΟΚ» για τη δημιουργία του νέους της αρχηγείου και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα της πουν όχι. Άλλωστε, μέσα στο 2017, η Google ξόδεψε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, προκειμένου να αγοράσει εκτάσεις 100.000 τ.μ. στο Σανιβέιλ και η πρόταση που κατέθεσε είναι άκρως εντυπωσιακή.

  Την κατασκευή του project έχει αναλάβει η αρχιτεκτονική φίρμα BIG (Bjarke Ingels Group), δηλαδή η ίδια εταιρία που θα χτίσει και τα νέα αρχηγεία της Google στο Λονδίνο.

  Ο στόχος της Google είναι να κτίσει δύο υπερσύγχρονα κτίρια, το ένα απέναντι στο άλλο, τα οποία θα μπορούν να στεγάσουν περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους της. Την κατασκευή του project έχει αναλάβει η αρχιτεκτονική φίρμα BIG (Bjarke Ingels Group), δηλαδή η ίδια εταιρία που θα χτίσει και τα νέα αρχηγεία της Google στο Λονδίνο.

  Τα κτίρια θα έχουν έκταση 47.000 και 50.000 τ.μ., ενώ μια πρώτη ματιά στα σχέδια δείχνει ότι οι οροφές του θα είναι κεκλιμένες – θυμίζοντας ράμπες, ενώ το πάρκο θα είναι γεμάτο από πάρκα και χώρους αναψυχής και χαλάρωσης. Τους εσωτερικούς χώρους του αρχηγείου έχει αναλάβει να σχεδιάσει το γραφείο Clive Wilkinson Architects, ενώ οι εξωτερικοί χώροι θα είναι έργο του στούντιο Olin.

  Το νέο αρχηγείο της Google, εκτός από τα γραφεία της εταιρίας, θα έχει πάρκα, χώρους αναψυχής και χαλάρωσης, αλλά και κατοικίες.

  Μάλιστα, η Google σκέφτεται να κατασκευάσει και κατοικίες στο νέο της κάμπους, προφανώς για όσους υπαλλήλους της δεν θέλουν να κάνουν μεγάλες αποστάσεις το πρωί για να πάνε στο γραφείο τους. Αν όλα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει η Google, όλα θα είναι έτοιμα μέσα στο 2021. Το πόσο θα κοστίσει αυτό το project δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι ειδικοί λένε ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια. Λογικό ακούγεται.

   

  Διαβάστε ακόμα: Ποιοι είναι οι δίδυμοι Winklevoss που έγιναν οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι του bitcoin;

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top