Αριστερά: Εκλεκτό δείγμα της Armani Xchange. Δεξιά: Ένας τζεημσντινικός Jake Gyllenhaal.

Μπορούμε να βασιστούμε στις «δυνάμεις» που προσφέρει ένα γκρι Τ-shirt στο ντύσιμό μας; Η απάντηση είναι «ναι». Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μυώδης ή μοντέλο για να αφήσει αυτό το απλό ρούχο να «τραγουδήσει» πάνω του. Καμιά φορά, κάτι απολύτως καθημερινό, κάτι που δεν του δίνουμε ιδιαίτερη αξία, μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα του στυλ μας.

Αρκεί να το επιλέξουμε σε ένα μινιμαλιστικό στυλ, χωρίς φιοριτούρες και παλιμπαιδισμούς. Θα πει κανείς, γιατί γκρι και όχι λευκό ή μαύρο; Μα και το λυκό και το μαύρο και το κόκκινο αν σας κάνει κέφι, είναι όλα μια χαρά. Ωστόσο το γκρι έχει ορισμένα πλεονεκτήματα. Ταιριάζει με όλα, και ταιριάζει σε όλους.

Το λευκό γαριάζει με τα πολλά πλυσίματα, μπορεί να κιτρινίσει από το καυσαέριο ή τα αντιηλιακά, και να μοιάζει σαν γόπα τσιγάρου. Το μαύρο πάλι γίνεται ένας καμβάς που πάνω του πέφτουν τρίχες ή πιτυρίδα. Προφανώς και δεν το θέλουμε αυτό. Αντίθετα, το γκρι “μελανζέ” (με την ελαφρά ακανόνιστη απόχρωση σαν τα σπορ φούτερ) μπορεί να καλύψει αυτά τα χάντικαπ.

Μιλάμε για το γκρι “μελανζέ”, με την ελαφρά ακανόνιστη απόχρωση. Είναι πιο σπορ αλλά και πιο κλασικό.

Τον χειμώνα, ένα γκρι μπλουζάκι με δερμάτινο, και παντελόνι σε slim γραμμή είναι ορισμός της στυλιστικής κίνησης-ματ. Το καλοκαίρι, μπορεί να φορεθεί με τζιν μπλε ή μαύρο (εξίσου ωραίο), αλλά και με βερμούδα σε πιο ανοιχτό χρώμα (γιατί όχι μια εκλεκτή μπεζ;). Το γκρι είναι γενικώς μια ευέλικτη επιλογή και μπορεί να φέρει στο προσκήνιο την απλότητα μαζί με τη λειτουργικότητα. Έχει όμως και αυτό ένα μειονέκτημα: “Γράφει” πάνω του ευκολότερα ο ιδρώτας.

Aυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι το νούμερο που θα επιλέξουμε και την προσοχή στη μονοχρωμία. Που σημαίνει: δεν παίρνουμε ένα T-shirt που να πλέει πάνω μας, αλλά ούτε θέλουμε να μοιάζει με βαφτιστικό θεωρώντας πως έτσι θα τονίσει ακόμη περισσότερο τη δουλειά που έχουμε κάνει στο γυμναστήριο. Αφήστε που αν δεν έχουμε κάνει δουλειά, καλό είναι να μην διακινδυνεύσουμε να φανούν κάποια ατελή σημεία του σώματός μας. Διαλέγουμε το μέγεθος που μας ταιριάζει καλύτερα, τόσο – όσο. Άρα λέμε όχι και στα εφαρμοστά μπλουζάκια με ελαστάνη. Μόνο 100% απαλό βαμβάκι.

Τέλος, όπως είπαμε οι παρδαλές στάμπες που λένε διάφορα ή δείχνουν -επίσης- διάφορα, μοιάζουν μάλλον εφηβικές έως παιδικές αν τις αφήσουμε να κυκλοφορούν πάνω μας. Η απλότητα πρέπει να είναι ο σύμμαχός μας.

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς να ντυθείτε στα ροζ.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top