05-monolith-buggy

  To Gril Monolith συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας ψησταριάς κι ενός πέτρινου φούρνου. (Φωτογραφίες: monolith-gril.cz)

  Ο Μονόλιθος συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας ψησταριάς κι ενός πέτρινου φούρνου, αισθητική και λειτουργικότητα. Είναι ένα πολυσκεύος, ένα mushicamado, όπου μπορείς να ψήσεις, να σιγοψήσεις, να καπνίσεις και να φουρνίσεις από το καλύτερο κρέας έως λαχανικά και ρύζι, ακόμα και πίτσα ή ψωμί. Και είναι όμορφο.

  Ό,τι και να θέλετε να ετοιμάσετε, το αρχετυπικό αυτό γκάτζετ θα το κάνει στην εντέλεια. Είτε χρειάζεστε πολύ υψηλή θερμοκρασία για να καψαλίσετε ένα ζουμερό αιμάσσον στέικ και να γλείφετε τα δάχτυλά σας είτε να επιδοθείτε σε πολύωρο χαϊδολόγημα χοντρών κομματιών κρέατος ή λαχταριστών και καπνιστών μπάρμπεκιου παϊδιών σε χαμηλή θερμοκρασία, ο Μονόλιθος ανταποκρίνεται.

  Επιπλέον, το χαριτωμένο αυτό αβγό μπορεί να παίξει το ρόλο του πέτρινου φούρνου, ώστε να παραστήσετε τον αξιοσέβαστο pizzaiolo ή τον καταλευρωμένο φούρναρη. Οι θερμοκρασίες λειτουργίας κυμαίνονται από τους 70ο C έως τους 450ο C. Χάρη στην τόσο υψηλή αυτή απόδοση, το ψηστήρι απαιτεί -αναλογικά- ελάχιστη καύσιμη ύλη για να φτάσει και κυρίως να διατηρήσει τις ευκταίες θερμοκρασίες, αλλά και να αυτοκαθαριστεί. Σε χαμηλή θερμοκρασία, 3 κιλά ξύλου αρκούν για 24 περίπου ώρες ψησίματος. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται ελάχιστο οξυγόνο και η κυκλοφορία του αέρα είναι ασφυκτικά αργή. Οπότε το κρέας δεν στεγνώνει και παραμένει αλύπητα ζουμερό.

  Το σύστημα τροφοδοσίας με ροκανίδια δίνει μεστή γεύση κρεολέζικου μπάρμπεκιου, καπνίζοντας τα φαγητά χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το καπάκι.
  gril-monolith_kolaz1

  Ο Μονόλιθος είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και από κεραμικό υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

  Aν το μόνο που θέλετε είναι να ψήσετε δύο στέικ γρήγορα για μεσημεριανό δεν χρειάζεται να ανάψετε το μάτι της κουζίνας. Μέσω της διαδικασίας του «χωνέματος» και της χρήσης νέου τύπου καθαρών κάρβουνων, η φωτιά ξεκινάει αμέσως, το φαγητό δεν έρχεται σε επαφή με τον αέρα, δεν αφήνει στάχτες ούτε παράγονται χημικές ενώσεις που να αλλοιώνουν τη γεύση. Χώρια ότι με μια φουρνιά κάρβουνα η θερμοκρασία μπορεί να παραμένει σταθερή για 48 ώρες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη οικονομία αν θέλετε να ξαναψήσετε το βράδυ. Η οικονομία στο κάρβουνο σε αντίθεση με μια συνηθισμένη ψησταριά είναι της τάξης του 20-25%.

  Το σύστημα τροφοδοσίας με ροκανίδια δίνει μεστή γεύση κρεολέζικου μπάρμπεκιου, καπνίζοντας τα φαγητά χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το καπάκι. Τα ροκανίδια είναι τοποθετημένα πάνω σε μια ράγα κι έτσι σπρώχνονται στη θράκα με τη βοήθεια μιας πιρούνας μέσω ανοίγματος που έχει προβλεφθεί γι’ αυτήν τη δουλειά.

  Ο Μονόλιθος είναι καμωμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και από κεραμικό υλικό εξαιρετικά ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Χάρη στη μόνωση που προσφέρει το παχύ κεραμικό και στον έλεγχο του αερισμού, είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσεις τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα, από οποιαδήποτε άλλη ψησταριά. Παράλληλα, η εξωτερική θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη από ένα απλό ατσάλινο φούρνο, πράγμα που αποτρέπει τα ατυχήματα – καψίματα.

   

   

  Tα Monolith εισάγει στην Ελλάδα η Metropolitan Foods

   

  Διαβάστε ακόμα – Επίκουρος: Το σεξαπίλ του κρέατος! 

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top