Το διάσημο pompadour του Έλβις Πρίσλεϊ παραμένει ακόμη στη μόδα (Getty Images/Idealimage).

Ας ξεκινήσουμε από το βασικό: έχετε όλα τα μαλλιά σας. Ή, τουλάχιστον, αρκετά ώστε να μπορούν να σταθούν σε ένα σχέδιο κουρέματος. Πώς τα κάνετε ως τώρα; Οι άντρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που ολοένα πειραματίζονται με το τριχωτό της κεφαλής τους, είμαστε όντα της συνήθειας. Αν μας καθίσει καλά ένα κούρεμα μπορούμε να το ακολουθούμε εφ’ όρου ζωής.

Με εξαίρεση τους πιτσιρικάδες που ψάχνουν και ψάχνονται (βοηθάει και η τρέχουσα μόδα σ’ αυτό), όλοι οι υπόλοιποι καταλήγουμε σχεδόν πάντα στην πεπατημένη. Είναι σωστό αυτό; Σίγουρα είναι ασφαλές, αλλά όχι απαραίτητα κι αυτό που μας ταιριάζει. Το σχήμα του προσώπου μας, ας πούμε, παίζει καθοριστικό ρόλο για το τι κούρεμα θα ήταν αυτό που θα μας «έκανε» πραγματικά και θα αναδείκνυε τα θετικά σημεία του προσώπου μας αποκρύβοντας τα λιγότερο καλά. Ιδού κάποιες γενικές οδηγίες (αρκεί να μπορείτε να διακρίνετε το σχήμα του προσώπου σας – ο καθρέφτης είναι αψευδής μάρτυρας).

To oβάλ πρόσωπο του Μέσι και η απαραίτητη γενειάδα του. Βέβαια, κατά καιρούς το παρακάνει με τους πειραματισμούς. Μα, χρυσό μαλλί; (Photo by Angel Martinez/Getty Images/Idealimage).

Οβάλ πρόσωπο

Γενικά, το οβάλ πρόσωπο είναι προικισμένο με πολλές δυνατότητες. Δύσκολα δεν θα τους ταιριάζει κάποιο στιλ κουρέματος, ακόμη και μούσι θα θέλει κάποιος να αφήσει έχοντας οβάλ πρόσωπο, μπορεί να το κάνει άνετα. Μπορεί να τα κόψει undercut (πολύ κοντά στα πλάγια, με ευδιάκριτη μακριά φράντζα) ή με σβησίματα. Μπορεί να συνδυάσει το κούρεμα με κοντό, μεσαίο ή μακρύ μούσι. Οι κομμωτές λένε πως οι έχοντες οβάλ πρόσωπο είναι ιδανικοί για να κάνουν πειραματισμούς στα μαλλιά τους.


Aν έχετε τετράγωνο πρόσωπο ακολουθήστε το παράδειγμα του Rob Lowe (Getty Images/Idealimage).

Τετράγωνο πρόσωπο

Εδώ έχουμε αιχμές και γωνίες. Αρα καλό είναι να επιλέγετε να κάνετε κοντά τα πλάγια. Σε αντίθετη περίπτωση το πρόσωπο θα αρχίσει να δείχνει μακρύ, λες και έχετε ξεπηδήσει από πίνακα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Αυτό που θέλετε είναι το κούρεμα να προσφέρει ύψος στο πρόσωπο και να του προσδίδει ένα ψευδο-οβάλ σχήμα. Επίσης, ένα κούρεμα pompadour (μπόλικο μαλλί στο πάνω μέρος του κεφαλιού φτιαγμένο επιδέξια με τζελ) θα λειτουργήσει αρκετά. Επίσης, για τους πιο extreme υπάρχει και το buzz cut. Αυτό που λέμε «μάχιμο κούρεμα», πολύ κοντό όπου η μηχανή αναλαμβάνει όλο το έργο.


O Zach Galifianakis δεν μας τα λέει καλά. Κοντό μούσι σε ένα πρόσωπο που είναι στρογγυλό σαν λουκουμάς; (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Idealimage).

Στρογγυλό πρόσωπο

Οσοι έχουν τέτοιου είδους πρόσωπο προτιμούν να κάνουν κούρεμα που τους προσδίδει μάκρος στο πρόσωπο. Αρα, αν αφήσουμε πολλά μαλλιά στο πλάι θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Μάλλον μια ακόμη πιο στρογγυλή τρύπα. Εδώ θέλει το κόντεμα στα πλάγια να δίνει την ψευδαίσθηση των γωνιών που από φυσικού τους δεν υπάρχουν. Η ιδανική λύση είναι το λεγόμενο French crop – ένα άκρως διαχρονικό κούρεμα. Διατήρησε τα πλαϊνά και τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού αρκετά κοντά, ενώ το επάνω μέρος των μαλλιών πρέπει να είναι πιο γεμάτο. Επίσης, όσοι έχετε μούσι καλό είναι να δώσετε μια ακόμη προσοχή. Το κοντό μούσι δεν βοηθάει αυτούς που έχουν στρογγυλό πρόσωπο διότι έτσι θα είναι απόλυτα ευδιάκριτο πως δεν έχετε πιγούνι. Κάτι που δεν το θέλετε με τίποτα.


O Nτέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να εμπνεύσει με τα κουρέματά του όσους έχουν τριγωνικό πρόσωπο. Αρκεί να μην σας τρελάνει (Photo by Lintao Zhang/Getty Images/Idealimage).

Τριγωνικό πρόσωπο

Είναι μια δύσκολη περίπτωση προσώπου, καθώς συρρικνώνεται προοδευτικά (ξεκινώντας από το μέτωπο και φτάνοντας στο πιγούνι). Εδώ θα χρειαστείτε κάτι που θα μας προσθέτει όγκο και μάκρος. Το French crops και το λεγόμενο quiff (θυμηθείτε τον Έλβις και στις μέρες μας τον Μπέκαμ) θα σας σώσει. Οι κομμωτές λένε πως το συγκεκριμένο κούρεμα έτσι ανέμελο και επαναστατικό όπως είναι ξετρελαίνει τις γυναίκες. Άρα, γιατί να μην το τολμήσετε; Επίσης, άντρες με τριγωνικό πρόσωπο καλό είναι να αποφεύγουν το μούσι. Μπερδεύει ακόμη περισσότερο την ήδη δύσκολη συμμετρία.


Eδώ ο Heath Ledger ένα άκρως «μάχιμο» στρατιωτικό κούρεμα. Ε βέβαια, θέλει να κρύψει όσο γίνεται ότι δεν έχει πολλά μαλλιά. Παλιό κόλπο (Photo by Niki Nikolova/FilmMagic/Idealimage).

Πρόσωπο «διαμάντι»

Αυτό που λέμε ρομβοειδές σχήμα. Μεγάλα ζυγωματικά, στενό σαγόνι και γραμμές φρυδιών. Για να κάνετε το πρόσωπό σας πιο ωοειδές χρειάζεστε ένα κούρεμα που θα προσθέτει πλάτος στο μέτωπό σας. Οι αφέλειες θα βοηθήσουν αρκετά. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε με τίποτα να είναι κουρέψετε πολύ κοντά τα πλάγια. Επίσης, αυτά τα πρόσωπα είναι τα ιδανικά για να αναπτύξουν πλούσια γενειάδα. Αμέσως θα αρχίζει το πρόσωπο να αποκτάει την επιδιωκόμενη στρογγυλάδα.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι Ιταλοί ξέρουν καλύτερα – το ξύρισμα μπορεί να γίνει σπάνια εμπειρία. 

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top