Η Harley-Davidson παρουσιάζει το Project RUSMORE και επαναπροσδιορίζει την οδηγική εμπειρία!

«Το εξαιρετικό αποτέλεσμα του ”Project Rushmore” είναι εμφανές στις νέες μοτοσικλέτες για το 2014» λέει ο Διευθυντής Προγραμματισμού Μοτοσικλετών της Harley-Davidson, Scott Habegger.

Για πολλά χρόνια έτρεφα το δέοντα σεβασμό που οφείλουν οι απανταχού αναβάτες στις Harley – Davidson, όμως μέχρις εκεί. Ουδέποτε μου έκλεισε πονηρά το μάτι κάποιο από τα μοντέλα της εταιρείας, όπως ουδέποτε φαντασιώθηκα τον εαυτό μου ως ξαναμμένο easy rider δίπλα στον Πίτερ Φόντα και τον Ντένις Χόπερ, να ξαμολιόμαστε στα αχανή routes των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχοντας πιο «ευρωπαϊκές» καταβολές, ως οδηγός, αδυνατούσα να αντιληφθώ εις βάθος τη «αμερικανική» φιλοσοφία που διέπει μια Harley. Χώρια ότι οι ιδιοκτήτες που είχα γνωρίσει ήταν, τις περισσότερες φορές, κομματάκι «δήθεν» ως χαρλεάδες –κοινώς φραγκάτοι που μπρος στην πρεμούρα τους να ξανανιώσουν νέοι αγόραζαν «θορυβωδώς» μια Harley, όμως στην πραγματικότητα η σχέση τους μαζί της περιοριζόταν σε κανά γυάλισμα στο γκαράζ, λες και πρόκειται για μουσειακό έκθεμα, και καμιά «παραδοσιακή» βολτίτσα στην παραλιακή. Τίποτα παραπέρα.

Με το «Project Rushmore», η εταιρεία εξελίσσει εντυπωσιακά τα επτά μοντέλα τουρισμού για το 2014, το τρίτροχο όχημα (Trike) και τα μοντέλα Custom Vehicle Operations (CVO ).

Ευτυχώς, πρόσφατα, έτυχε να γνωρίσω έναν αυθεντικό Harley man, τον Γιάννη, ο οποίος ως μέλος της ελληνικής λέσχης κλασικής μοτοσικλέτας, μου έκανε, ένα πρωινό στον Άλιμο, «ταχύρυθμα μαθήματα» του… αμερικανικού μοτοσικλετισμού. Μην φανταστείτε, τίποτα φοβερό. Για τις εμπειρίες του μου μίλησε ο άνθρωπος αλλά και για το πώς έπεσε στα χέρια του μια Harley – Davidson VL μοντέλο του ’30! Η ιστορία με συνεπήρε. Η περιγραφή του για το πώς βρέθηκε ο σκελετός σε ένα παράνομο υπόγειο μετά τον πόλεμο, η περιπέτεια μέχρι να περάσει, χρόνια αργότερα, στα χέρια του, η επιμονή του να την ανακασκευάσει, αναζητώντας αυθεντικά ανταλλακτικά, η ολοκλήρωση, η πρώτη βόλτα… Αίφνης, η ιστορία του ζωντάνεψε μπροστά μου –για πρώτη φορά μια Harley μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον. Ήθελα σαν τρελός να οδηγήσω την υπέροχη «κουκλίτσα» του με τις εντυπωσιακές καμπύλες και το απαράμιλλο στυλ.

Η εντυπωσιακή Harley-Davidson «Electra Glide Ultra Limited» είναι μόλις το ένα από τα μοντέλα που «τρέχει» το Project Rushmore.

Η εντυπωσιακή Harley-Davidson «Electra Glide Ultra Limited» είναι μόλις το ένα από τα μοντέλα που «τρέχει» το Project Rushmore.

Τις επόμενες μέρες η Harley-mania με οδήγησε να αναζητήσω διάφορα στοιχεία για την αμερικανική εταιρεία. Έτσι, έπεσα πάνω στο ολοκαίνουριο Project Rushmore, το οποίο εξελίσσει εντυπωσιακά τα επτά μοντέλα τουρισμού για το 2014, το τρίτροχο όχημα (Trike) και τα μοντέλα Custom Vehicle Operations (CVO ). Όπως λέει ο Διευθυντής Προγραμματισμού Μοτοσικλετών της Harley-Davidson Scott Habegger: «Αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση στην εξέλιξη των Harley-Davidson προϊόντων –επί της ουσίας ενσωματώνει τη φωνή του πελάτη, όχι μόνο μετά την αγορά της μοτοσικλέτας του, αλλά σε κάθε στάδιο της δημιουργίας της. Συγκεντρώνουμε πληροφορίες και ιδέες από οργανωμένες ομάδες πελατών που δημιουργούμε γι’ αυτό το σκοπό, demo rides, καθώς και από εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Όταν έχουμε κάποια νέα ιδέα την παρουσιάζουμε στους πελάτες μας και πριν την υλοποιήσουμε ζητάμε τη γνώμη τους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη Harley-Davidson οδηγούμε μαζί με τους πελάτες μας και αυτό ποτέ δεν ήταν πιο αληθινό από ό,τι είναι σήμερα. Έχουμε συμμετάσχει όλοι σε αυτό το πρόγραμμα και πιστεύω ότι το εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι εμφανές στις νέες μοτοσικλέτες για το 2014». Οι βελτιώσεις που προσφέρει το πρόγραμμα κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Έλεγχος: Οι βελτιωμένοι προβολείς Daymaker με λυχνίες LED ή οι διπλοί προβολείς αλογόνου, τα συνδεδεμένα φρένα Reflex με ABS και ο Twin-Cooled κινητήρας υψηλών επιδόσεων Twin Cam 103 σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν απόλυτο έλεγχο και αυτοπεποίθηση στον αναβάτη.

Infotainment: Τα νέα συστήματα Boom! Box infotainment με έγχρωμη οθόνη συνδυάζουν ποιοτικό ήχο, συνδεσιμότητα Bluetooth, αναγνώριση φωνής, τεχνολογία από κείμενο σε ομιλία, πλοήγηση GPS και υποστήριξη για ενδοσυννενόηση και επικοινωνία με CB, με τη χρήση μιας μόνο μονάδας.

Αίσθηση: Από το νέο fairing Batwing με τον κεντρικό αεραγωγό splitstream μέχρι την ανασχεδιασμένη θέση του συνεπιβάτη, η αεροδυναμική και η εργονομία συνδυάζονται αρμονικά, με σκοπό ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

Στυλ: Η μορφή και η λειτουργία πολλών εξαρτημάτων έχουν βελτιωθεί, με το επανασχεδιασμένο Tour-Pak και τις πλαϊνές βαλίτσες με μηχανισμό που ανοίγει με ένα απλό πάτημα, πιο λεπτά φτερά, ελαφρύτερους τροχούς από κράμα αλουμινίου και εργονομικούς διακόπτες χειριστηρίων.

Hit the road, guys…

Στα νέα της Harley-Davidson για το 2014 συγκαταλέγεται και το επανασχεδιασμένο Fat Bob®

Στα νέα της Harley-Davidson για το 2014 συγκαταλέγεται και το επανασχεδιασμένο Fat Bob®

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top